din anul 2007, atuul tau de DREPT!


Prima pagină » Ştiri juridice » INPPA: Temele dezbaterilor din 23 februarie 2, 9 si 16 martie 2017

INPPA: Temele dezbaterilor din 23 februarie 2, 9 si 16 martie 2017

  Publicat: 20 Feb 2017       1582 citiri       Sursa: euroavocatura  


Compartiment de munca in structura de productie a unei unitati economice, constituit dintr-un ansamblu de locuri de munca amplasate in acelasi spatiu,
In continuarea Programului lansat la 19 februarie 2015, privind dezbaterile � atelier organizate de Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor � INPPA � la sediul UNBR (Palatul de Justitie, Splaiul Independentei nr. 5, sector 5).

Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Reglementata prin art.48 din Decretul Lege 115/1938 pentru unificarea dispozitiilor privitoare la cartile funciare, prin ea se face stramutarea, constituirea, modificarea sau stingerea dreptului real imobiliar sub conditia justificarii.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Sume de bani (in lei sau in valuta) ale titularilor, aflate in conturi deschise la diverse banci.
Modalitatea cea mai simpla de realizare a unei plati si reprezinta o dispozitie neconditionata data de emitentul acesteia unei banci receptoare de a plati unui beneficiar o anumita suma de bani, la o anumita data.

Informam avocatii cu privire la temele dezbaterilor din 23 februarie, 2, 9 si 16 martie 2017:


I. 23 februarie2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Patrimoniul de afectatiune profesionala in cazul avocatilor. Discutiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Claudiu Constantin Dinu - conf. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti. Invitat: domnul avocat Flavius Cristian Munteanu, Baroul Bucuresti; lector INPPA.


II. 2 martie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Problematici de actualitate privitoare la drepturile de proprietate intelectuala. Discutiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Claudiu Constantin Dinu - conf. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti. Invitat: avocat doctor Sonia Florea, Baroul Bucuresti.


III. 9 martie 2017, ora 17.00, dezbaterea cu tema: (II) Malpraxis medical. Aspecte privind raspunderea civila si penala in domeniul medical. Discutiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petrut Ciobanu - lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; Prodecan Baroul Bucuresti; Vicepresedinte U.N.B.R. Invitat: domnul avocat Bugnariu Danut-Ioan, Baroul Bucuresti.


IV. 16 martie 2017, ora 17.00, dezbatere cu tema: Aplicarea principiului NE BIS IN IDEM. Sesizarea ICCJ in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Discutiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petrut Ciobanu - lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; Prodecan Baroul Bucuresti; Vicepresedinte U.N.B.R. Invitat: domnul avocat doctor Anastasiu Crisu -prof. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; lector INPPA.


Astfel cum a fost initiat proiectul, in cadrul sustinerii temelor de formare profesionala continua, dezbaterile vor avea caracter interactiv, fiind invitati si reprezentanti ai altor profesii juridice/judiciare (magistrati, executori judecatoresti, notari publici, practicieni in insolventa).


Dezbaterile vor avealoc in sala Comisiei Permanente a UNBR si a Comisiei Centrale de Disciplina (sala E 24) de la etajul 1 al Palatului de Justitie (localizata deasupra garderobei).


Accesul se face pe la intrarea principala a Palatului de Justitie, iar participantii se vor identifica la intrare cu cardul de avocat.


Inscrierile se fac prin email, la adresa de email: [email protected]. Numarul de locuri pentru fiecare dezbatere este limitat la 25. Inscrierea se va realiza prin email, cu indicarea datelor de contact (nume si prenume, baroul, adresa de email si numar de telefon), numarul maxim de locuri fiind ocupat in ordinea primirii cererilor de inscriere . Persoanele inscrise astfel vor fi contactate, avand obligatia achitarii taxei de 60 de lei / dezbatere, in 24 de ore de la confirmarea inscrierii. Dovada platii va fi comunicata prin email ([email protected]) in 24 de ore de la confirmarea inscrierii, in caz contrar, locul devenind disponibil .


Taxa urmeaza a se achita prin ordin de plata sau transfer bancar, in contul INPPA (IBAN: RO56RNCB0082044172480001, B.C.R. Bucuresti, Sucursala Unirea, CIF: 16137943). Persoanele care doresc emiterea unei facturi pentru suma achitata, vor preciza odata cu comunicarea confirmarii platii si datele de facturare.


Pentru participarea la oricare din temele de dezbatere, se vor acorda 3 puncte de pregatire profesionala continua.
Citeşte mai multe despre:    atelier dezbateri februarie martie INPPA    formare profesionala    patrimoniul de afectatiune profesionala in cazul avocatilor    problematici de actualitate privitoare la drepturile de proprietate intelectuala

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[Vatra MCP] Contextul, motivele si necesitatea adoptarii Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
22 Feb 2022 | 1442

[CUM A FOST] UpDate Work (IV): Reorganizarea activitatii angajatorilor impusa de criza CoVID-19
29 Apr 2020 | 2018

Intrare in functie a unui nou avocat general la CJUE
23 Mar 2020 | 1113

Ministerul Educatiei a aprobat calendarul admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2020-2021
05 Sep 2019 | 1273

178 programe de formare profesionala vor incepe in luna septembrie 2019, la nivel national
24 Aug 2019 | 749

COPSI a facut modificari cu privire la formarea initiala a psihologilor din specialitatea Psihologie judiciara
31 Jul 2019 | 706Articole Juridice

Model contract de munca 2024. CIM editabil 2024!
Sursa: EuroAvocatura.ro

Dialogurile MCP (XIV) Clauza de formare profesionala. Aspecte practice privind restiturea sumelor de catre salariati
Sursa: MCP Cabinet avocati

Dialogurile MCP � Oportunitatea reorganizarii angajatorului vs. Legalitarea concedierii salariatilor
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Domeniul drepturilor nepatrimoniale recunoscute persoanelor juridice este restrans la acele drepturi subiective pe care persoana juridica le poate avea potrivit legii
Pronuntaţă de: Tribunalul Galati - Sentinta civila nr. 1399 din data de 10 Decembrie 2019

Obligarea salariatului la plata contravalorii cursurilor de formare profesionala. Incalcarea dispozitiilor legale si a clauzelor contractuale privind formare profesionala
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL BUCURESTI� Decizia civila nr. 3025/05.06.2019

Suspendare indemnizatie de somaj. Nerespectarea contractului de formare profesionala
Pronuntaţă de: Tribunalul Dolj - Sentinta civila nr. 1014 din data 11.03.2010