Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Reactia APCS cu privire la incidentul in care un tanar cu handicap a fost umilit de agentii unei firme de paza

Reactia APCS cu privire la incidentul in care un tanar cu handicap a fost umilit de agentii unei firme de paza

  Publicat: 25 Nov 2010       1712 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Se refera la dezavantajul social, la pierderea si limitarea sanselor unei persoane de a lua parte la viata comunitatii la un nivel echivalent cu ceilalti membri.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Concept utilizate de stiintele comportamentale (psihologie, sociologie, psihologie judiciara), prin el intelegandu-se ansamblul actelor, reactiilor (glandulare, motorii, afective, verbale) prin care o persoana raspunde intr-o imprejurare data la solicitarile mediului inconjurator.
Asociatia Profesionala a Companiilor de Securitate (APCS) se arata revoltata cu privire la incidentul in care un tanar cu handicap a fost umilit de agentii unei firme de paza, isi declara public dezaprobarea fata de acest gen de comportament si atrage atentia cu privire la importanta pregatirii personalului din companiile de securitate privata.

Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Concept utilizate de stiintele comportamentale (psihologie, sociologie, psihologie judiciara), prin el intelegandu-se ansamblul actelor, reactiilor (glandulare, motorii, afective, verbale) prin care o persoana raspunde intr-o imprejurare data la solicitarile mediului inconjurator.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Stare legala care indreptateste o persoana fizica sau juridica sa exercite in mod independent si in interes propriu folosinta, supravegherea si controlul asupra unui lucru sau animal.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Asociatia internationala a transportului aerian
Luarea de masuri — de exemplu, furnizarea de sprijin profesional, trimitere rapida la medic si diagnosticul rapid, adaptarea mediului de lucru — de indata ce apar simptomele.
Reprezentant al unei institutii, regii autonome, societati comerciale, care are anumite insarcinari.
Acea persoana pe care mediul social, neadaptat deficientelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale, o impiedica total sau ii limiteaza accesul cu sanse egale la viata sociala,
Se refera la dezavantajul social, la pierderea si limitarea sanselor unei persoane de a lua parte la viata comunitatii la un nivel echivalent cu ceilalti membri.

APCS nu se limiteaza la a-si manifesta dezacordul si, prin vocea presedintelui, a contactat factorii de decizie a celor doua companii .

a€˛Avand in vedere cele intamplate cu agentul nostru si in urma discutiei telefonice purtate cu dl. Baciu, va asigur ca nu voi tolera astfel de comportamente si voi merge pana la desfacerea disciplinara a contractului individual de muncaa€¯, a declarat Florin Oana, Administrator Crotal Security.

a€˛Compania noastra de paza condamna cu fermitate cele intamplate. Privitor la agentul de paza al societatii noastre, care nu a luat parte la incident, dar s-a complacut si a asistat la cele intamplate, vom lua masurile de rigoarea€¯, a declarat Ec. Ion Mecu, Director General Select Security.

a€˛APCS isi exprima ingrijorarea cu privire la acest tip de comportament lipsit de orice fel de profesionalism, care descalifica total agentul de securitate in cauza si aduce prejudicii grave de imagine atat pentru companiile de paza implicate, cat si pentru industria de securitate in general. Eu nu sunt si nu voi fi niciodata de acord cu asemenea comportamente si astfel de consecintea€¯, a declarat Adrian Baciu, Presedintele Asociatiei Profesionale a Companiilor de Securitate (APCS).

APCS insista asupra stabilirii unor standarde minime profesionale, morale si de conduita pe care sa le respecte toate companiile care ofera servicii de securitate privata, si, in acelasi timp, va milita activ pentru respectarea si implementarea lor la nivel national.

a€˛Un singur caz de aceasta natura estompeaza zeci de alte situatii in care agentii de paza fac lucruri importante in folosul comunitatii. Iata cateva exemple preluate de la companiile membre APCS: un echipaj de interventie a salvat viata unei femei insarcinate din judetul Dolj care a ramas inzapezita, un agent de paza a reusit sa stinga o masina incediata intr-o parcare pana la sosirea pompierilor, numeroase alte echipaje au participat la salvarea unor familii inundate, alti colegi au donat sange pentru bolnavii din Brasov, un echipaj de interventie din Iasi a salvat o tanara inconstienta, cazuta pe strada, iar in dispeceratul uneia dintre companii este angajata o persoana cu handicap locomotora€¯, a completat Baciu.

Toate eforturile APCS vizeaza imbunatatirea sistemului de securitate privata. Acest lucru trebuie sa se reflecte in toate aspectele, de la stabilirea unor standarde minime, pana la selectia si pregatirea corespunzatoare a personalului astfel incat sa evitam astfel de incidente.

De asemenea, consideram necesara elaborarea unei noi legi a pazei astfel incat sa putem fi in masura sa construim inteligent o cultura de securitate privata.

Adrian Baciu

Presedinte

Asociatia Profesionala a Companiilor de Securitate

Asociatia Profesionala a Companiilor de Securitate a luat fiinta la initiativa celor mai importante companii de profil din Romania: Securitas Services Romania, Rosegur si G4S Cash Service. A.P.C.S. doreste crearea unui model de cultura de securitate privata in Romania, ridicarea gradului de profesionalizare din industrie, o legislatie ferma si perfect armonizata europeanCiteşte mai multe despre:    Asociatia Profesionala a Companiilor de Securitate    Handicapat

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 115 din 28.02.2013
01 Mar 2013 | 2093

Un proiect finantat de UE urmareste generalizarea accesului la terminalele pentru autoservire
30 Aug 2011 | 1398

Noile prevederi de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru cresterea copilului care se vor aplica incepand cu 1 ianuarie 2011
17 Dec 2010 | 3095

Ministerul Muncii va asigura functionarea unui centru de informare pentru parinti
10 Dec 2010 | 1532

S-a(u) hotarat: Parintii pot alege intre doua pachete de masuri privind durata concediului si cuantumul indemnizatiei acordate pentru cresterea si ingrijirea copilului
09 Dec 2010 | 1284

Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta care aduce unele modificari cu privire la concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor
07 Dec 2010 | 2473Articole Juridice

Ce trebuie sa stie persoanele cu mobilitate redusa care calatoresc cu avionul
Sursa: EuroAvocatura.ro