Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Emisiune numismatica - moneda din argint dedicata poetului Grigore Alexandrescu

Emisiune numismatica - moneda din argint dedicata poetului Grigore Alexandrescu

  Publicat: 29 Nov 2010       857 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


(BNR)Este banca centrala a statului roman si are drept obiectiv principal asigurarea stabilitatii monedei nationale, pentru a contribui la stabilitatea preturilor.
In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 29 noiembrie 2010, o moneda din argint, dedicata poetului Grigore Alexandrescu.

Mircea Dan Geoana s-a nascut in Bucuresti, pe 14 iulie 1958. Tatal sau, Ioan, este cadru militar, in vreme ce mama sa, Elena Iuliana a lucrat ca inginer la ITB.
Mircea Dan Geoana s-a nascut in Bucuresti, pe 14 iulie 1958. Tatal sau, Ioan, este cadru militar, in vreme ce mama sa, Elena Iuliana a lucrat ca inginer la ITB.
Operatiune de punere in circulatie a banilor si hartiilor de valoare de catre institutii specializate.
Inscrierea ipotecii asupra bunurilor imobiliare sechestrate, reglementata de Codul proc. pen.
Metoda de identificare criminalistica avand la baza descrierea si compararea trasaturilor (semnalmentelor) exterioare ale faptuitorului de catre victima sau martor.  • Valoare nominala: 10 lei

  • Metal: argint

  • Titlu: 999a€°

  • Forma: rotunda

  • Diametru: 37 mm

  • Greutate: 31,103 g

  • Calitate: proof

  • Margine: zimtata


Aversul prezinta in centru, o compozitie grafica ce sugereaza poezia lui Grigore Alexandrescu ``Umbra lui Mircea . La Cozia``: Manastirea Cozia peste care se suprapune conturul portretului domnitorului Mircea cel Batran; in stanga, valoarea nominala ``10 LEI``; in dreapta, stema Romaniei si anul de emisiune ``2010``; in partea inferioara, inscriptia ``ROMANIA`` in arc de cerc.


Reversul prezinta, suprapuse partial peste un cerc, portretul lui Grigore Alexandrescu si cateva dintre personajele fabulelor scrise de acesta; in partea superioara, inscriptia in arc de cerc ``GRIGORE ALEXANDRESCUa€¯.


Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ si certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.


Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 1.000 bucati.


Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint aferenta emisiunii numismatice dedicate poetului Grigore Alexandrescu este de 230,00 lei.


Monedele din argint, din emisiunea numismatica dedicata poetului Grigore Alexandrescu, au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.


Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Citeşte mai multe despre:    Monezi    Emisiune numismatica    BNR    Grigore Alexandrescu

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Emisiune numismatica: cu tema 70 de ani de la stabilirea relatiilor politico-diplomatice intre Romania si Republica Populara Chineza
05 Nov 2019 | 1306

Emisiune numismatica: BNR a lansat in circuitul numismatic monede din aur si alama pentru colectionare si a pus in circulatie o moneda de alama cu tema Desavarsirea Marii Uniri - Regina Maria
26 Oct 2019 | 961

BNR: Emisiune numismatica cu tema 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord
05 Oct 2019 | 893

Emisiune numismatica: BNR lanseaza in circuitul numismatic o moneda de argint cu tema 140 de ani de la infiintarea Societatii de Cultura Macedo-Romana
16 Sep 2019 | 828

Emisiune numismatica: BNR lanseaza in circuitul numismatic a unui set de trei monede cu tema Desavarsirea Marii Uniri - Alexandru Marghiloman
01 Jul 2019 | 497

Emisiune numismatica - BNR a pus in circulatie moneda de argint cu tema Desavarsirea Marii Uniri - Emmanuel de Martonne
13 May 2019 | 503