din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1916 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Taxa de divort la Starea Civila din sectorul 1

Taxa de divort la Starea Civila din sectorul 1

  Publicat: 12 Jan 2011       7449 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Totalitatea atributelor si calitatilor unor persoane, izvorate din apartenenta acesteia la o familie, cum sunt calitatea de copil, de sot, de divortat etc.,
In prezent, familiile care doresc sa isi incheie mariajul fara sa mai treaca pe la Tribunal, ci doar pe la Serviciul de Stare Civila din sector 1, nu platesc taxa de desfacere a casatoriei.

Procent de dobanda pe care il percep bancile comerciale drept scont pentru perioada de timp
Act adoptat de organele de stat,
Desfacerea casatoriei prin hotarare judecatoreasca, la cererea unuia sau ambilor soti, atunci cand, datorita unor motive temeinice, raporturile dintre ei sunt atat de grav si iremediabil vatamate, incat continuarea casatoriei este vadit imposibila pentru cel care cere desfacerea ei.
Procent de dobanda pe care il percep bancile comerciale drept scont pentru perioada de timp

Pentru a percepe taxa pe un astfel de serviciu, administratia locala a Sectorului 1 trebuie sa introduca un proiect de hotarare de consiliu local care sa fie aprobat de catre consilieri.


``In prezent, procedura de divort pe cale admnistrativa este gratuita in Sectorul 1, insa in perioada urmatoare Consiliul Local urmeaza sa hotarasca daca se va percepe sau nu o taxa pentru desfacerea casatoriei``, a informat Primaria Sectorului 1 fara a preciza cuantumul perceput fostelor familii.


Posibilitatea ca divortul sa se pronunte si la Starea Civila a fost introdusa, prin legea 202/2010, privind accelerarea proceselor.



Citeşte mai multe despre:    Taxa divort    Taxe divort    Legea 202/2010

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri