Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Consiliul CSSPP a aprobat Norma pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale individuale

Consiliul CSSPP a aprobat Norma pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale individuale

  Publicat: 11 Mar 2011       1823 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In data de 10 martie 2011 a fost aprobata Norma pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale individuale pentru entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Ansamblul de cerinte indispensabile fiecarei persoane pentru asigurarea conditiilor de viata in vederea integrarii sociale. Evaluarea nevoilor sociale se realizeaza potrivit reglementarilor stabilite prin acte normative.
Complex de actiuni desfasurate pentru cunoasterea cerintelor de produse si servicii ale coconsumatorilor,
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.

Necesitatea elaborarii noului act normativ deriva din nevoia permanenta de completare si imbunatatire a cadrului legal privind activitatea de administrate a fondurilor de pensii private.

Noua norma aprobata de Consiliul CSSPP contine prevederi cu privire la operatiunile de inchidere a exercitiului financiar, astfel incat situatiile financiare anuale rezultate sa ofere o imagine reala si corecta a activelor, datoriilor, capitalurilor proprii ale societatilor de pensii private, ale fondurilor de pensii private si ale agentilor de marketing persoane juridice.

Situatiile financiare anuale individuale aferente exercitiului financiar 2010 se intocmesc pe baza ultimei balante de verificare a conturilor sintetice la 31 decembrie 2010, pusa de acord cu balantele de verificare ale conturilor analitice, dupa inregistrarea cronologica si sistematica a operatiunilor evidentiate in documente justificative, aprobate de conducatorul entitatii. Acestea se transmit CSSPP pana la data de 15 aprilie 2011.

Nerespectarea prevederilor referitoare la intocmirea si transmiterea situatiilor financiare anuale este considerata fapta contraventionala si se sanctioneaza corespunzator.

Norma pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale individuale pentru entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, elaborata in aplicarea Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificarile si completarile ulterioare si cu prevederile Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare va fi transmisa spre publicare in Monitorul Oficial si va fi disponibila pe site-ul www.csspp.ro, Rubrica: Legislatie, la data publicarii ei.

Toate celelalte decizii ale CSSPP adoptate in sedinta din 10 martie 2011 vor fi publicate si detaliate in Buletinul Lunar al CSSPP, din 15 aprilie 2011.Citeşte mai multe despre:    CSSPP    Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private    Pensii private    Pilonul II de pensii    Pilonul III de pansii    Legea 204/2006    Legea 411/2004

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

ASF: O noua etapa in procesul de evaluare a personalului rezultat prin comasarea fostelor CNVM, CSSPP si CSA
30 Sep 2013 | 1352

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 502 din 08.08.2013
09 Aug 2013 | 827

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 153 din 22.03.2013
22 Mar 2013 | 1310

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 130 din 12.03.2013
13 Mar 2013 | 1355

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 118 din 01.03.2013
04 Mar 2013 | 944

Nota de fundamentare privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara
11 Dec 2012 | 2413Jurisprudenţă

O instanta de judecata nu este un simplu receptor al unui Raport intocmit de catre Curtea de Conturi
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti Sectia a VII-a pentru cauzei privind C.M.A.S., Decizia civila nr. 488/2017, in sedinta pblica din 31 ianuarie 2017