din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4651 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » ANOFM lanseaza proiectul Cardul profesional europena

ANOFM lanseaza proiectul Cardul profesional europena

  Publicat: 18 Mar 2011       1431 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


� Cardul profesional european- solutie europeana in cautarea unui loc de munca� este un proiect implementat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca in parteneriat cu SOFT BUSINESS UNION SRL.

Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Activitatea organizata sau autorizata de o autoritate publica, in scopul satisfacerii, dupa caz, a unui interes public.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
Persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
Persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Organ sau organizatie de stat care desfasoara activitati din domeniul conducerii statului sau al serviciilor publice

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 24 luni si beneficiaza de finantare prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Obiectivul general al proiectului il constituie imbunatatirea calitatii si transparentei serviciilor de ocupare oferite de SPO persoanelor in cautarea unui loc de munca . Imbunatatirea serviciilor de mediere a muncii se va asigurara prin implementarea unui standard minim de calitate in procesul de furnizare a acestor servicii prin introducerea cardului profesional european pentru persoanele in cautarea unui loc de munca inregistrate in cadrul SPO.
Proiectul vizeaza oferirea unui instrument modern care sa scurteze calea si timpul de acces la serviciile oferite de un serviciu public de ocupare in continua modernizare persoanelor in cautarea unui loc de munca . Se doreste a fi , deopotriva, un instrument in slujba functionarului SPO, care sa imbunatateasca eficienta resurselor de care dispune in activitatea curenta.



Proiectul este aplicat si contractat pe Axa prioritara 4 ``Modernizarea Serviciului Public de Ocupare``, Domeniul Major de Interventie 4.1 ``Intarirea capacitatii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare``
Valoarea adaugata a proiectului consta in realizarea `` Unui dosar de somer la purtator``, care va contine, pe de o parte, informatiile de care are nevoie atat somerul, cat si functionarul SPO pentru identificarea si gestionarea traseului parcurs de catre persoana beneficiara de servicii si masuri active de ocupare in calitatea sa de somer inregistrat la SPO, pe de alta parte, va reduce considerabil procesul anevoios de inscriere si de acces la toate serviciile de care este indreptatit sa beneficieze, va inlatura, pe cat posibil legal, toate demersurile birocratice din perioada in care traverseaza o perioada deloc dorita, aceea de persoana fara un loc de munca .
Proiectul, prin introducerea acestui instrument modern si indraznet, ca mod de lucru si de furnizare de servicii, vrea sa faca pasi inainte catre o tehnologie prin care o institutie europeana si un cetatean european se pot conecta la o realitate in profunda si continua modernizare.



Rezultatele proiectului:



  • 570 000 de carduri oferite somerilor inregistrati la ANOFM

  • 42 de agentii judetene si ANOFM beneficiare a acestui instrument inovativ

  • 85 de persoane din structurile teritoriale ale ANOFM instruite



In cadrul proiectului, preocuparea privind egalitatea de sanse si de gen va fi una transversala, pe toata durata de implentare a proiectului si la toate nivelurile.



Conferinta de lansare va avea loc in data de 25 martie 2011, ora 09.30, la Athenee Palace Hilton Bucharest, Strada Episcopiei, nr.1-3, Bucuresti.



Citeşte mai multe despre:    Cardul profesional europena    ANOFM

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

In ce conditii se acorda ajutorul de somaj absolventilor promotiei 2020
23 Jul 2020 | 1495

Protocol ANOFM si IGI pentru sprijinirea cetatenilor non-UE din Romania al caror contract individual de munca a incetat si vor sa se reangajeze
23 Jul 2020 | 1290

Absolventii institutiilor de invatamant in varsta de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizatie de somaj in cuantum de 250 lei/ luna
13 Jun 2020 | 1096

Beneficiarii OUG 92/2020 privind sprijinirea angajatorilor si salariatilor afectati de CoVid-19
31 May 2020 | 1909

Documentele pentru obtinerea somajului tehnic se depun, din 1 mai, prin aplicatia aici.gov.ro
30 Apr 2020 | 1783

021.444-0000 - Un nou numar unic de apel pentru informarea cetatenilor cu privire la somajul tehnic
15 Apr 2020 | 2391



Articole Juridice

Acte necesare si conditii pentru primirea de subventii de catre angajatorii care incadreaza personal din randul somerilor
Sursa: EuroAvocatura.ro

ANOFM acorda subventii angajatorilor care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri parinti unici
Sursa: http://www.anofm.ro/files/comunicat%20presa%20angajatori%202015_0.pdf

Facilitatile acordate angajatorilor care incadreaza persoane aflate in somaj sau in dificultate
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Avantajele incadrarii in munca a tinerilor absolventi
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim