din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2443 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul va acorda subventiona achizitia de autovehicule electrice sau hibrid

Guvernul va acorda subventiona achizitia de autovehicule electrice sau hibrid

  Publicat: 21 Apr 2011       1885 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Guvernul a adoptat, prin ordonanta de urgenta, cadrul legal in vederea acordarii de facilitati persoanelor fizice, unitatilor administrativ-teritoriale si institutiilor publice care doresc sa achizitioneze autovehicule electrice sau hibrid.

Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Comune, orase, municipii si judete.
Comune, orase, municipii si judete.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Instalatii sau infrastructura necesare pentru a ajunge la clienti si / sau pentru a permite concurentilor sa-si exercite activitatile.
Borbely Erno - membru al Parlamentului Romaniei.
Sistemul de facilitati, echipamente si servicii necesare operarii unei organizatii.

``Este un act normativ extrem de important pentru promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic``, a anuntat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a subliniat ca aceasta decizie este importanta pentru ``viitorul sanatos al cetatenilor din Romania si nu numai``.
Prin actul normativ adoptat, incepand din acest an, persoanele fizice, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile publice care doresc sa achizitioneze un autovehicul electric sau un hibrid si nu caseaza un autovehicul, vor primi o subventie de pana la 20% din pretul autovehiculului, dar nu mai mult de 3.700 de euro, pentru autovehiculele electrice, respectiv o reducere de pana la 10%, dar nu mai mult de 1.800 euro, pentru autovehiculele hibrid.
Persoanele fizice, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile publice care participa la programul "Rabla" vor primi, atunci cand isi caseaza o masina, patru tichete valorice pentru achizitionarea unui autovehicul electric, respectiv doua tichete valorice pentru achizitionarea unui autovehicul hibrid.
Programul va fi sustinut din bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a explicat ca, potrivit unei Directive a Uniunii Europene, toate statele membre au obligatia sa acorde facilitati in vederea promovarii vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic. In prezent, statul roman acorda ca si facilitate scutirea de la plata taxei de prima inmatriculare pentru autovehiculele hibrid si electrice, a explicat ministrul Laszlo Borbely .
Ministrul Mediului a mai spus ca Guvernul va sprijini companiile care doresc sa devina partenere in vederea facilitarii accesului populatiei la infrastructura necesara asigurarii alimentarii autovehiculelor hibrid si electrice.



Citeşte mai multe despre:    Ministerul Mediului    Masini electrice    Renault    Energie electrica

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Mediului in vederea restituirii taxei pe poluare
24 May 2019 | 805

Ministerul Mediului a publicat datele solicitarii vizei anuale autorizatiilor si autorizatiilor integrate de mediu pentru urmatoarea perioada
16 Apr 2019 | 906

Ministerul Mediului a modificat Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national 2017-2019
12 Apr 2019 | 992

Monitorul Oficial din data de 22 iunie 2017
22 Jun 2017 | 2299

Monitorul Oficial din data de 16 iunie 2017
16 Jun 2017 | 2012

Monitorul Oficial din data de 15 iunie 2017
15 Jun 2017 | 2345



Articole Juridice

Accesul publicului la informatiile despre mediu poate fi refuzat de un minister cu conditia ca acestea sa intre sub incidenta unei proceduri legislative la care participa ministerul
Sursa: EuroAvocatura.ro

Procedura de obtinere a etichetei ecologica europeana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Acte necesare obtinerii subventiei pentru panouri solare
Sursa: mmediu.ro

Panouri solare pentru 16.000 de romani
Sursa: Romania Libera

Jurisprudenţă

Declaratie de utilitate publica a imobilului proprietate privata.Nedovedirea prejudiciului cert
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr. 1111 din 18 mai 2016

Dispozitii legale aplicabile in stabilirea competentei de atributiune in situatia in care exista o clauza compromisorie impusa de lege
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a Civila, Decizia nr. 1167 din 29 aprilie 2015

Criterii de stabilire a caracterului unui act administrativ
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1718 din 26 februarie 2013

Incheierea unui act aditional la un contract de achizitie publica aflat in curs de executare la data intrarii in vigoare a O.U.G. nr. 34/2006
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1126 din 1 martie 2012