Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Catalin PREDOIU va efectua o vizita de lucru in Franta

Catalin PREDOIU va efectua o vizita de lucru in Franta

  Publicat: 02 May 2011       1439 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In perioada 3-4 mai 2011, ministrul Justitiei Catalin PREDOIU va efectua o vizita de lucru in Franta, ce se inscrie in seria demersurilor diplomatice ale demnitarului roman in vederea prezentarii ultimelor evolutii in materia reformei in Justitie, cu impact in ce priveste evaluarea europeana in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
1509-1564. Reformator religios, fondatorul calvinismului si conducator al Republicii Teocratice din Geneva (1541).
Persoana care detine functia de ministru intr-un guvern dar nu este titularul nici unui minister
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.

Cu acest prilej vor avea loc discutii bilaterale cu omologul francez, domnul Michel MERCIER. Alaturi de subiectele de interes pentru MCV, discutiile se vor axa si pe dosare aflate pe agenda europeana, in dezbaterea consiliului JAI, cooperarea judiciara romano-franceza si proiecte de cooperare bilaterala intre cele doua state.In aceeasi perioada, ministrul Justitiei va avea intalniri cu domnul Claude GUEANT, ministrul de Interne, al teritoriilor de peste Mari, Colectivitatilor teritoriale si Imigratiei, subiectul central ce urmeaza sa fie dezbatut fiind cel al evolutiilor MCV, cu importanta majora mai ales in contextul eforturilor tehnice si diplomatice ale Romaniei de pregatire a aderarii la spatiul Schengen.


Pe agenda vizitei mai figureaza intalniri cu domnul Vincent LAMANDA, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii din Franta, unde se vor discuta chestiuni de interes comun legate de organizarea sistemului judiciar si de functionarea instantelor, cu domnul Jean CASTELAIN, presedintele Baroului din Paris si cu domnul Gilles BRIATTA, secretar general pentru Afaceri Europene, consilier pentru Afaceri europene al Primului Ministru .


Demersul diplomatic va fi completat si de un dejun de lucru la care se vor dezbate teme de interes pentru sistemele de justitie din cele doua state precum si aspecte ale justitiei europene, la care vor lua parte personalitati ale lumii politice si ale sistemului judiciar din Franta precum Jacques BARROT, Membru al Consiliului Constitutional, fost comisar european pentru Justitie, Jean-Pierre PICCA, Consilier prezidential pentru afaceri juridice, Elisabeth GUIGOU, vice-presedinte al Adunarii Nationale si fost ministru al Justitiei.


Citeşte mai multe despre:    Mecanismul de Cooperare si Verificare    MCV    Franta    Catalin Predoiu

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

ANI lanseaza un set de trei proceduri pentru prevenirea si identificarea timpurie a situatiilor de incompatibilitate, a potentialelor conflicte de interese
29 Jan 2020 | 988

La sediul Ministerului Justitiei, a avut loc o noua reuniune a Consiliului de Management Strategic
17 Sep 2019 | 983

Conferinta: Modificari aduse de Noul cod penal si de Noul cod de procedura penala. Aspecte de drept comparat
16 Apr 2014 | 1754

1 - 3 aprilie 2014: evaluare a Comisiei Europene in Romania, efectuata in cadrul MCV
01 Apr 2014 | 1289

Discutii ref. misiunea de evaluare a Comisiei Europene in Romania, efectuata in cadrul MCV
23 Sep 2013 | 1181

[INTERVIU] Despre prezentul si perspectivele Uniunii Juristilor din Romania
05 Jun 2013 | 1651Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 466/2019 - admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei