Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » FNGCIMM: Programul Prima Casa 4 poate incepe. In program s-au inscris 11 banci

FNGCIMM: Programul Prima Casa 4 poate incepe. In program s-au inscris 11 banci

  Publicat: 20 May 2011       2028 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Este o metoda care se utilizeaza in evaluarea unor proiecte de investitii si care foloseste tehnica actualizarii.
Conform responsabilitatilor sale, FNGCIMM SA a elaborate si transmis inca din data de 2 mai 2011, proiectul de Protocol- cadru, bancilor partenere spre analiza .

(termen CNA). O comunicare audiovizuala identificabila, în cadrul unei succesiuni orare a serviciului de programe, prin titlu, continut, forma sau autor.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.

Bancile au facut fiecare propriile observatii care au fost discutate, coroborate si preluate de Fond in forma definitiva a Protocolului cadru, transmisa catre Ministerul Finantelor Publice in data de 9 mai 2011.

Conform legii, Protocolul trebuie aprobat printr-un Ordin comun al Ministrului Finantelor Publice si al Ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si publicat in Monitorul Oficial, iar dupa publicare Protocolul va putea fi semnat de catre FNGCIMM cu bancile care si-au exprimat optiunea de a intra in Program .

Bancile au obligatia de a-si actualiza normele interne de creditare si de a le supune spre aprobare Bancii Nationale a Romaniei, actualizarea normelor fiind legata de modificarile cadrului legal aduse prin OUG 33/2011 si HG 404/2011, fara a exista implicatii legate de publicarea Protocolui-cadru, care nu poate completa sau schimba continutul actelor normative de nivel superior, mentionate anterior.

Pana in prezent 11 banci, reprezentand peste 80% din volumul portofoliului de garantii, si-au exprimat intentia de a participa la continuarea Programului iar FNGCIMM SA a finalizat toate procedurile interne legate de Programul Prima Casa4.
Dupa publicarea Protocolului in Monitorul Oficial, acesta va putea fi semnat, FNGCIMM fiind capabil sa asigure demararea Programului.Citeşte mai multe despre:    OUG 33/2011    HG 717/2009    OUG 60/2009    Prima casa    Prima casa 3    Prima casa 4    Legea 368/2009

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Modificari propuse de Ministerul Finantelor in vederea asigurarii utilizarii indicelui de referinta pentru toate creditele garantate de stat
03 May 2019 | 251

Programul Prima casa. Vezi ce modificari sunt propuse pentru 2013!
13 Dec 2012 | 1851

Prima casa pentru avocati
05 Jul 2011 | 1579

Guvernul a completat normele metodologice de implementare a Programului „Prima casa”
21 Apr 2011 | 7391

Ordonanta de modificare a programului Prima Casa a fost publicata in M. Of
05 Apr 2011 | 2562Articole Juridice

Acte si documente necesare pentru dosarul Prima casa 4 (CEC BANK, BCR, BRD)
Sursa: EuroAvocatura.ro