din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3951 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Desfasurarea Mesei rotunde privind navigabilitatea fluviala

Desfasurarea Mesei rotunde privind navigabilitatea fluviala

  Publicat: 24 Jun 2011       1993 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu a luat parte astazi, 24 iunie 2011, la Masa rotunda privind navigabilitatea fluviala, organizata de Ministerul Afacerilor Externe, in parteneriat cu Alianta Confederatiilor Patronale din Romania, ca parte a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (SUERD).

Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Ramura a economiei in cadrul careia se realizeaza circulatia marfurilor de la producator la consumator prin indeplinirea functiei de echilibru dintre oferta si cererea de produse si servicii.
Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)
Ivan Bogdan-Gruia - membru al Parlamentului Romaniei.
inseamna o persoana fizica sau juridica stabilita in Uniune, desemnata in scris de catre operator sau persoana imputernicita de operator in temeiul articolului 27 din GDPR,
Scopul politicii comunitare in domeniul mediului este de conserva, proteja si imbunatati calitatea mediului si de a proteja sanatatea oamenilor. De asemenea, are in vedere rezervele de materii prime, prin utilizarea prudenta si rationala a resurselor naturale. In cele din urma, prin aceasta politica se urmareste promovarea de masuri, la nivel international, pentru a rezolva problemele de mediu regionale si globale (Articolul 174).
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Este inscris in Costitutia Romaniei si reglementat in detaliu in legea pentru organizarea judecatoreasca.
Reprezinta un mijloc de proba scris ce trebuie sa cuprinda mentiunile necesare si sa aiba forma ceruta de lege.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.

La eveniment au participat reprezentanti ai institutiilor publice centrale si locale direct implicate in implementarea si coordonarea programelor de cooperare regionala in domeniile prioritare ale SUERD, exponenti ai societatii civile, mediului de afaceri, mediului academic, de cercetare si jurnalisti. Dintre cei prezenti amintim pe: senatorul Petru Filip, vicepresedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania - ACPR, Dan Matei Agathon, vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, Mihai Andritoiu, campionul mondial Ivan Patzaichin, in calitate de reprezentant al Asociatiei cu acelasi nume, Eric Bartha, secretar general Council of Danube Cities and Regions - CODCR, dar si reprezentantul Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Serban Cucu si Markus Simoner, Via Donau, Austria - ultimii doi fiind coordonatorii domeniului prioritar navigabilitate din cadrul SUERD. Masa rotunda a fost moderata de catre Viorel Ardeleanu, coordonator national SUERD si Alexandru Capatu, specialist in domeniu navigabilitatii.


``Strategia UE pentru Regiunea Dunarii reprezinta un model de strategie macro-regionala europeana, un cadru de cooperare coerent, care va contribui la atingerea tintelor de dezvoltare ale UE si la promovarea valorilor si principiilor comunitare in statele terte din regiune, astfel incat Dunarea sa devina o magistrala fluviala moderna, atractiva din punct de vedere comercial si compatibila cu mediul inconjurator si ecosistemele existente`` , a declarat secretarul de stat Bogdan Aurescu in deschiderea evenimentului. Acesta i-a asigurat pe cei prezenti la manifestare de sprijinul si implicarea Ministerul Afacerilor Externe, in calitate de for coordonator national, in procesul de implementare a proiectelor din cadrul SUERD.


Referindu-se la tematica mesei rotunde, Bogdan Aurescu a subliniat: ``Asigurarea unui sistem de transport modern pe Dunare reprezinta una dintre prioritatile Romaniei pentru cresterea atractivitatii, prin dezvoltarea accesibilitatii, prin continuarea extinderii si modernizarii infrastructurii portuare si de cai navigabile si prin crearea unui sistem de centre logistice inter-modale. Optiunea Romaniei de a-si relua locul traditional important in sistemul de navigatie danubian este o prioritate strategica a tarii noastre ``.


Dezbaterea a avut loc in cadrul Targului international pentru dezvoltarea macro-regiunii Dunarea - DUNAREA & DELTA 2011, care se deruleaza in perioada 23 - 26 iunie 2011. Aceasta initiativa a fost lansata in scopul crearii unei platforme de promovare si incurajare a parteneriatelor intre autoritatile locale si regionale, mediu privat si organisme neguvernamentale, prin generarea de proiecte si parteneriate de interes regional.


Masa rotunda a fost o buna ocazie pentru a dezbate o serie de teme de interes la nivel european privind navigabilitatea, fiind exprimata necesitatea identificarii unor proiecte concrete. Au fost puse in discutie si analizate proiecte precum: Canalul Dunare - Marea Neagra; Canalul Dunare - Bucuresti; Dezvoltarea pana in 2020 a unor terminale multimodale eficiente in porturile de pe Dunare pentru a conecta caile navigabile interioare cu cele de transport rutier si feroviar; Porturile verzi; Reducerea timpilor de calatorie pentru conexiuni feroviare competitive intre orasele importante de la Dunare.


Ministerul Afacerilor Externe participa la Targul international DUNAREA si DELTA 2011, impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Consiliul Oraselor si Regiunilor Dunarene, cu un stand de prezentare cu privire la Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, unde cei interesati se pot informa cu privire la aceasta tematica si in urmatoarele doua zile .



Citeşte mai multe despre:    Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii    SUERD

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Ministerul Muncii a organizat o conferinta internationala pentru combaterea marginalizarii si excluziunii sociale
26 Sep 2019 | 913

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 20 iunie 2019
21 Jun 2019 | 806

Reuniunea Consiliului Director al Forumului National pentru implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii
27 Sep 2011 | 1686

Conferinta de lansare a implementarii Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (SUERD)
01 Jul 2011 | 2372

Participarea MAE la Targul international pentru dezvoltarea macro-regiunii Dunarea - DUNAREA & DELTA 2011
23 Jun 2011 | 1196