din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2435 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Judecatoria Husi - Arestare preventiva pentru delapidare

Parchetul de pe langa Judecatoria Husi - Arestare preventiva pentru delapidare

  Publicat: 12 Jul 2011       2232 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Infractiune cpnstand in fapta unei persoane incadrate in munca sau care indeplineste o insarcinare in serviciul unei organizatii sau institutii de a insusi, folosi sau trafica, in interesul sau ori pentru altul, bani,
Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Husi, au inaintat, la data de 8 iulie 2011, instantei de judecata, propunerea de arestare preventiva a inculpatului VRANCEANU DECEBAL-LUCIAN sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare in forma calificata continuata, fals intelectual in forma continuata, fals la legea contabilitatii si uz de fals, ambele in forma continuata.

Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Decebal, rege dac (87-106).
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
1. (ca probe noi in apel si recurs) orice inscrisuri avand legatura cu obiectul litigiului si fiind de natura sa lamureasca anumite aspecte ale raporturilor dintre impricinati, dar pe care partea interesata, indiferent din ce motive, nu le-a infatisat primei instante pentru ca aceasta sa le poata lua in considerare cu ocazia solutionarii pricinii.
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.

Magistratii Judecatoriei Husi au admis propunerea procurorilor si au dispus arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 29 de zile .

Probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a relevat urmatoarea situatie de fapt:

In perioada 2005 - februarie 2011, inculpatul Vranceanu Decebal Iulian a fost angajat in cadrul unui Grup Scolar Tehnic din Husi, in functia de administrator financiar, iar printre atributiile sale de serviciu, erau si acelea de:

- efectuare a platilor catre furnizori, salariati;

- intocmire a situatiilor financiar-contabile;

- alte atributii referitoare la administrarea, gestionarea bunurilor si valorilor unitatii, inclusiv a sumelor de bani provenite de la institutiile mai sus aratate.

In aceasta calitate, inculpatul, in perioada 2009 - februarie 2011, si-a insusit din gestiune, in interes personal, suma de 400.000 lei, prin falsificarea unor inscrisuri .

Totodata, procurorii au mai retinut ca, prin intocmirea unor inscrisuri falsificate, a virat in conturile personale deschise la cinci banci de pe raza municipiului Husi suma de peste 50.000 lei, iar din sumele de bani ridicate din trezorerie in baza unor file CEC, de catre casierul unitatii, si-a insusit, prin aceeasi modalitate, suma de peste 200.000 lei.

In vederea recuperarii prejudiciului procurorii au dispus instituirea masurilor asiguratorii asupra bunurilor inculpatului.



Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Judecatoria Husi    Judecatoria Husi    Delapidare    Arestare preventiva    Contabilitate

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

T. Basescu a semnat decretele de numire in functia de judecator sau de procuror
22 May 2013 | 2830

M. Public a evidentiat procurorii cu merite deosebite
10 Jul 2012 | 6192

Parchetul de pe langa Judecatoria Husi - Trimitere in judecata pentru lipsire de libertate in mod ilegal
06 Sep 2011 | 3045

Cu ocazia Zilei Justitiei la PICCJ au fost invitati procurorii care s-au pensionat in perioada 2010 -1 iulie 2011
05 Jul 2011 | 4861

Parchetul de pe langa Judecatoria Husi - Trimitere in judecata pentru contabanda cu un prejudiciu de peste 1,5 mil. de lei
18 May 2011 | 2855



Jurisprudenţă

Contrabanda. Prezentare la autoritatea vamala de documente vamale de transport si comerciale care se refera la alte marfuri
Pronuntaţă de: Tribunalul Vaslui - Decizie nr. 129/R din data 02.04.2010

Tentativa de viol. Violare de domiciliu. Antecedente penale
Pronuntaţă de: Tribunalul Vaslui - Decizie nr. 17/A din data 27.01.2010

Constatarea nulitatii absolute partiale a titlului de proprietate
Pronuntaţă de: Judecatoria Husi - Sentinta civila nr. 9 din data 05.01.2009

Sistarea pensiei de intretinere. Incetarea studiilor liceale
Pronuntaţă de: Judecatoria Husi - Sentinta civila nr. 27 din data 07.01.2009