din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2071 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj - Arestare preventiva pentru tentativa de omor asupra unui politist

Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj - Arestare preventiva pentru tentativa de omor asupra unui politist

  Publicat: 22 Aug 2011       2454 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Asezata in sectiunea I, cap.II, t.I, C. proc. pen., partea generala ,
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Forma a infractiunii prevazuta in cap. II, t. II, art. 20-22, C. pen., partea generala, si consta in executare a hotararii de a savarsi infractiunea, executare care afost insa intrerupta sau nu si-a produs efectul.
Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj au pus in miscare actiunea penala si au propus instantei de judecata arestarea preventiva a inculpatului BLIDARU CONSTANTIN sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la omor deosebit de grav.

Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Este partea in procesul penal care a suferit prin fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.

Magistratii Tribunalului Gorj si-au insusit propunerea procurorilor si au dispus arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 20 de zile .

Probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a relevat faptul ca, in data de 20 august 2011, in jurul orelor 1900 , inculpatul Blidaru Constantin a aplicat mai multe lovituri cu un obiect contondent partii vatamate B. G. C. (agent de politie in cadrul Postului de Politie Negomir). Partea vatamata se deplasase la fata locului pentru a efectua investigatii ca urmare a sesizarii telefonice a martorului B.C. care semnalase faptul ca inculpatul adreseaza cuvinte si expresii jignitoare mai multor persoane, precum si ca provoaca distrugeri unor bunuri ce-i apartin.

Loviturile aplicate partii vatamate au vizat zona capului si au produs acestuia o plaga zdrobita, precum si leziuni la nivelul mainii drepte ca urmare a incercarii de autoaparare a partii vatamate.



Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj    Tribunalul Gorj    Tentativa    Tentativa de omor    Arestare preventiva

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

ICCJ: Actele procedurale depuse prin fax sau email dupa terminarea programului instantei sunt depuse in termen
24 Jun 2020 | 2878

Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 1063

9 decembrie 2014: Decrete de numire si eliberare din functie, judecatori si procurori
10 Dec 2014 | 2368

Cauzele finalizate de procurorii anticoruptie in luna noiembrie 2014, altele decat cele deja mediatizate
10 Dec 2014 | 4048

Locatiile in care se va desfasura activitatea Directiei Nationale de Probatiune si a serviciilor de probatiune
05 Aug 2014 | 4552

Judecatori si procurori eliberati din functie: 25 noiembrie 2013
25 Nov 2013 | 1774



Jurisprudenţă

Concedierea pentru savarsirea unei abateri disciplinare poate fi dispusa numai dupa indeplinirea de catre angajator a cercetarii disciplinare prealabile
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CRAIOVA � Decizia civila nr. 02.04.2019

Modificarea unilaterala a felului muncii si implicit a salariului. Nelegalitatea deciziei angajatorului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 459 din data de 28 Octombrie 2020

Dovada platii contravalalorii orelor suplimentare, a orelor lucrate sambata si duminica si a orelor lucrate pe timp de noapte. Contract de munca temporara
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CRAIOVA - DECIZIE Nr. 2152 din 23 Iulie 2020

Decizia de concediere a salariatului aflat in perioada de proba reprezinta o prerogativa discretionara a angajatorului, exigentele acestuia neputand fi cenzurate pe calea contestatiei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova Sectia I Civila, Decizia civila nr. 681/2017, in sedinta publica din 9 martie 2017