din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2410 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Progarmul de reabilitare termica a cladirilor de locuit se extinde si la repararea si inchiderea balcoanelor

Progarmul de reabilitare termica a cladirilor de locuit se extinde si la repararea si inchiderea balcoanelor

  Publicat: 24 Aug 2011       2328 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Contract prin care este asigurata plata de catre debitor/garantul/garantii sai a obligatiilor sale fata de creditorul sau.
Suma pe care un imprumutat (debitor) o plateste unui imprumutator (creditor), pentru banii imprumutati pe o anumita perioada.
Astfel, lucrarile de reabilitare termica eligibile pentru contractarea creditelor cu garantie guvernamentala si dobanda subventionata se completeaza si cu lucrari de reparare/inchidere a balcoanelor.

Contract prin care este asigurata plata de catre debitor/garantul/garantii sai a obligatiilor sale fata de creditorul sau.
Hotarare prin care instanta rezolva unele probleme ridicate in cursul judecatii,
Este inscris in Costitutia Romaniei si reglementat in detaliu in legea pentru organizarea judecatoreasca.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Organizatie a proprietarilor apartamentelor dintr-o cladire

O alta modificare se refera la facilitatea accesului la creditare a beneficiarilor de credite bancare cu garantie guvernamentala: asociatiile de proprietari devin eligibile daca nu inregistreaza mai mult de doua rate scadente si neachitate la plata facturilor la utilitati.


De asemenea, actul normativ vizeaza explicitarea modalitatii de incheiere a contraventiilor de fidejusiune, in cadrul institutiilor bancare, de catre proprietarii cladirilor de locuit unifamiliale la contractarea creditului pentru realizarea lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor de locuinte.
Conventia de fidejusiune: conventie incheiata in cadrul institutiilor bancare prin care proprietarul/coproprietarul unei locuinte dintr-o cladire tip bloc de locuinte/locuinta unifamiliala se obliga fata de Ministerul Finantelor Publice sa plateasca el insusi obligatia pe care asociatia de proprietari/ coproprietarul nu o indeplineste la scadenta, proportional cu cota-parte indiviza pe care o detine din proprietatea comuna, respectiv pentru valoarea partiala/totala de executare a garantiei in cazul coproprietarilor cladirilor tip locuinte unifamiliale



Citeşte mai multe despre:    Conventia de fidejusiune    OUG 69/2010    Reabilitare    Reabilitare termica

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Legi promulgate de Traian Basescu in data de 3 iunie 2011
04 Jun 2011 | 2372