din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1793 de useri onlinePrima pagină » Articole juridice » Dreptul muncii. Contractul de Munca » Concedierea salariatilor pe durata carantinei sau ca urmare a starii de carantina

Concedierea salariatilor pe durata carantinei sau ca urmare a starii de carantina

  Publicat: 10 Mar 2020       3072 citiri       Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut        Secţiunea: Dreptul muncii. Contractul de Munca  


Art. 60. (1) lit. b) stabileste ca pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei concedierea salariatilor nu poate fi dispusa.

Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Codul muncii este actul normativ care reuneste normele ce constituie dreptul comun in materia raporturilor de munca.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Intreprindere comuna. Asociatie de intreprinderi sau de persoane fizice, constituita pentru a realiza un anumit proiect de afacere. Conform regulilor de concurenta comunitare, �intreprinderile comune� sunt intreprinderi controlate in comun de catre cel putin alte doua intreprinderi.

Cu exceptia situatiilor in care intervine un caz de incetare de drept a contractului individual de munca, Codul muncii stabileste interdictia concedierii salariatului in cazul in care contractul individual de munca este suspendat pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei.


In cazul in care salariatului i se interzice continuarea activitatii din cauza unei boli contagioase pe durata stabilita prin certificatul eliberat de Directia de Sanatate Publica, contractul individual de munca va fi suspendat pana la insanatosirea acestuia, salariatul fiind indreptatit la acordarea unei indemnizatii pentru carantina.


Ca si in cazul incapacitatii temporare de munca, legea stabileste interdictia concedierii pe durata in care salariatul se afla in carantina.


In schimb, daca dupa incetarea suspendarii contractului individual de munca, ca urmare a instituirii carantinei, activitatea angajatorului a fost perturbarta, acesta are posibilitatea de a-si reorganiza activitatea in conditiile prevazute de art. 65 din Codul_muncii, inclusiv prin desfiintarea unor posturi care se dovedesc a fi devenit nerentabile/impovoratoare pentru societate .


Procedura emiterii deciziei de concediere pe motivul desfiintarii postului.

Citeşte mai multe despre:    concediere 2020    concedeire    desfiintare post    desfiintare post 2020    desfiintare posturi 2020    organigrama    codul muncii    codul muncii 2020    concediere carantina    reorganizare activitate carantina    desfiintare post carantina

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Un salariat are dreptul, pentru perioada cuprinsa intre concedierea sa nelegala si reintegrarea sa in functia detinuta anterior, la concediu anual platit
Sursa: EuroAvocatura.ro

Motivarea decizie de concediere versus Oportunitatea acesteia. Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Protectia sociala a salariatilor. Drepturi si Proceduri de care acestia pot beneficia (II � pe durata starii de urgenta)
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

In aceasta perioada inregistrati o crestere a solicitarilor pentru consiliere cu privire la modul de incetare a contractelor de munca pe perioada starii de urgenta?
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Concedierea pe motiv de forta majora este mai usor de contestat decat concedierea individuala si decat concedierea colectiva?
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Ce sfatuiti un angajat care a fost concediat pe motiv de forta majora?
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Cum interpretati articolul 48 din Codul Muncii? Angajatorul poate face concedieri in baza lui?
Sursa: Avocat Marius-Catalin PredutJurisprudenţă

Contestare decizie de concediere. Solictare plata drepturi banesti si a indemnizatiei de concediu
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CLUJ - DECIZIA CIVILa Nr. 993 din 9 septembrie 2019