din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3326 de useri online



Prima pagină » Articole juridice » Dreptul muncii. Contractul de Munca » Valoarea Tichetelor de cresa in anul 2024

Valoarea Tichetelor de cresa in anul 2024

  Publicat: 12 Dec 2023       1812 citiri       Sursa: MCP Cabinet avocati        Secţiunea: Dreptul muncii. Contractul de Munca  


Prin Legea 165/2018 sunt stabilite conditiile privind acordarea biletelor de valoare - a tichetelor de cresa

Este perioada in care se efectueaza concediile de odihna cuvenite personalului instantelor, cu exceptia instantelor in materie penala, pentru cauzele cu arestati;
Se refera la dezavantajul social, la pierderea si limitarea sanselor unei persoane de a lua parte la viata comunitatii la un nivel echivalent cu ceilalti membri.
Reprezinta orice scriere care materializeaza pe hartie un act juridic, precum si orice obiect material care incorporeaza un asemenea act.
Ascendenti de gradul I ai unei persoane, tatal si mama, fata de care aceasta are stabilita filiatia din casatorie sau din afara casatoriei, parinti firesti, ori ca urmare a infierii.
Persoanele, altele decat cele care apartin familiei extinse, care,
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.

Potrivit modificarilor si completarilorLegii nr. 165/2028biletele de valoare care pot fi acordate sunt: tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa, tichete culturale si vouchere de vacanta .


Tichetele de cresa sunt bilete de valoare care se acorda, lunar, angajatilor care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap .


Tichetele de cresa pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la cresa unde este inscris copilul.


Tichetele de cresa se acorda, la cerere, unuia dintre parinti sau tutorelui caruia i-a fost incredintat copilul spre crestere si educare, pe baza livretului de familie .


Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de cresa nu poate depasi suma de 450 de lei pentru o luna, pentru fiecare copil aflat la cresa.


Valoarea nominala a unui tichet de cresa este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 100 lei.


Angajatorii, impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentantii salariatilor, stabilesc de comun acord categoriile de bilete de valoare care se acorda angajatilor, frecventa acordarii acestora si valoarea lor, acolo unde este cazul, precum si unitatea emitenta.


Costurile legate de emiterea biletelor de valoare se suporta integral de angajatori.





Citeşte mai multe despre:    Legea 165/2018    Legea 165/2018 actualizata    Legea 165/2018 actualizata 2024    Tichete de masa 2024    Tichete cadou 2024    Tichete de cresa 2024    Tichete de masa    Valoare tichete de masa 2024    Tichete culturale 2024    Vouchere de vacanta 2024

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Valoarea Tichetelor culturale in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati