din anul 2007, atuul tau de DREPT!


Prima pagină » Ştiri juridice » PICCJ - Urmarire penala pentru introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori

PICCJ - Urmarire penala pentru introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori

  Publicat: 13 Oct 2012       1563 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Stiinta multidisciplinara auxiliara dreptului, cu metode proprii de cercetare,
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
In continuarea cercetarilor intr-un dosar format ca urmare a disjungerii din cauza cunoscuta in mass-media ,,fraude la referendum� procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au derulat cercetari fata de membrii unei comisii de votare din Bolintin Vale, judetul Giurgiu, si au dispus, la data de 12.10.2012, inceperea urmaririi penale fata de numitii CEAUSU DUMITRA si PRODAN NICULAE sub aspectul savarsirii infractiunii prevazuta de art. 55 din Legea 3/2000.

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.


Din probele administrate in aceasta cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a rezultat urmatoarea situatie de fapt:

La data de 29.07.2012, invinuita Ceausu Dumitra, in calitate de presedinte al unei sectii de votare din Bolintin Vale, judetul Giurgiu, a dispus intocmirea listei suplimentare de alegatori aferenta urnei mobile, a certificat-o prin semnatura, fara sa verifice realitatea datelor inscrise, a predat-o invinuitului Prodan Niculae completata integral, cu exceptia rubricii semnaturilor, lista continand mentiuni false, in sensul ca mai multe persoane au fost inscrise de mai multe ori sau au fost inscrise persoane fictive si a folosit aceasta lista in vederea introducerii in urna a unui numar suplimentar de buletine fata de cele votate de alegatori.

Probatoriul administrat in cauza a relevat si faptul ca invinuitul Prodan Niculae, avand calitatea de membru in aceeasi comisie, nu a verificat daca persoanele inscrise pe lista de vot suplimentara aferenta urnei mobile au solicitat sa voteze prin aceasta metoda (completand o cerere de solicitare in acest sens), s-a deplasat la adresele persoanelor care au solicitat sa voteze prin intermediul urnei mobile, fara a verifica temeinic actele de identitate ale votantilor, permitand si altor persoane decat celor care au solicitat urna de vot sa voteze.

Astfel, invinuitul Prodan Niculae a facilitat persoanelor semnarea rubricilor aferente persoanelor inscrise de mai multe ori pe listele de vot, de catre persoane fictive, precum si de catre alte persoane, care, desi figurau pe lista de vot suplimentara, au votat la sectia de votare, implicit fiind introduse in urna un numar suplimentar de buletine fata de cele votate de alegatori.Citeşte mai multe despre:    Legea 3/2000    Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie    Comisie de votare    Sectie de votare

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Judecatori si Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 1195

Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 1034

La sediul Ministerului Justitiei, a avut loc o noua reuniune a Consiliului de Management Strategic
17 Sep 2019 | 1106

Ministerul Justitiei a semnat contractul de finantare a proiectului �Corectional� in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021
03 Sep 2019 | 849

CCR a declarat neconstitutional art. 352 alin. (11) si (12) CPP ref. la accesul la informatiile clasificate
20 Jan 2018 | 2235

Monitorul Oficial din data de 14 martie 2017
14 Mar 2017 | 1208Articole Juridice

RECHIZITORIUL conform Noului cod de procedura penala
Sursa: EuroAvocatura.ro

Ordonanta de declinare de competenta a organului de urmarire penala
Sursa: EuroAvocatura.ro

Restituirea/compensarea taxei de timbru
Sursa: EuroAvocatura.ro

Competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie in materie penala. Art. 40 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 143/2019 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru aprobarea OUG 86/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

RIL privind deducerea perioadei in care suspectul sau inculpatul a fost internat voluntar sau nevoluntar intr-o institutie de specialitate
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie, Decizia nr. 22/2018

Propunere arestare preventiva. Trafic de droguri de mare risc
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizie nr.266 din data 06.07.2011

Prelungire arestare preventiva. Trafic de persoane
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizie nr. 283 din data 18.07.2011