din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4115 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Trimitere in judecata pentru trafic de influenta, in vedrere obtinerii de avize mediu

Trimitere in judecata pentru trafic de influenta, in vedrere obtinerii de avize mediu

  Publicat: 22 Apr 2013       1786 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Bucuresti au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

inseamna o persoana fizica sau juridica stabilita in Uniune, desemnata in scris de catre operator sau persoana imputernicita de operator in temeiul articolului 27 din GDPR,
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
1. Persoana fizica membra a unei societati comerciale care, pe baza unui contract, convine sa contribuie cu bunuri,
Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
inseamna o persoana fizica sau juridica stabilita in Uniune, desemnata in scris de catre operator sau persoana imputernicita de operator in temeiul articolului 27 din GDPR,
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

IANCU ADRIAN IONUT, reprezentant al SC CAMELEON - KRUGEL UNION SRL, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de trafic de influenta, ambele in forma continuata,

CORENTI TUDOR NICOLAE CATALIN, director de operatiuni transport si asociat minoritar in cadrul SC DAVIDSON`S INTERNATIONAL ROM SRL, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de cumparare de influenta, ambele in forma continuata,

TONE DANIEL, persoana fara calitate speciala, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada aprilie - mai 2012, inculpatul Iancu Adrian Ionut a pretins de la inculpatul Corenti Tudor Nicolae Catalin, reprezentant al SC DAVIDSON`S INTERNATIONAL ROM SRL, mai multe sume de bani, promitand ca, in schimbul banilor, va interveni pe langa functionarii vamali cu atributii de decizie din cadrul Biroului Vamal Constanta Sud si din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Ilfov, pentru indeplinirea formalitatilor legale (accept vamal si punct de vedere favorabil) in vederea distrugerii pe teritoriul vamal al Romaniei, sub supraveghere vamala, a containerelor continand legume, cu termen de valabilitate in curs de expirare, marfuri ajunse sau care urmau sa ajunga in portul Constanta Sud - Agigea prin agentul de transport SC DAVIDSON`S INTERNATIONAL ROM SRL.
Concret, in baza unui contract incheiat intre SC DAVIDSON`S INTERNATIONAL ROM SRL si SC CAMELEON - KRUGEL UNION SRL (firma reprezentata de Iancu Adrian Ionut), pentru a interveni la functionari din cadrul Biroului Vamal Constanta Sud, firma reprezentata de Corenti Tudor Nicolae Catalin, urma ca, timp de un an, urma sa achite SC CAMELEON - KRUGEL UNION SRL suma de 2.000 de euro pentru fiecare container, la un flux de cel putin un container pe luna, astfel ca suma pretinsa este de cel putin 24.000 de euro. Din acesti bani, Iancu Adrian Ionut a primit suma de 2.000 euro.
In mod similar, pentru a interveni pe langa functionarii din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Ilfov, in baza aceluiasi contract firma reprezentata de Corenti Tudor Nicolae Catalin urma ca, timp de un an, urma sa achite SC CAMELEON - KRUGEL UNION SRL suma de 200 de euro pentru fiecare container, la un flux de cel putin un container lunar, astfel ca suma pretinsa in acest scop este de 2.400 de euro. Din acesti bani, Iancu Adrian Ionut a primit suma de 900 lei, echivalentul a 200 de euro, corespunzator unui container.
In demersul sau, Iancu Adrian Ionut a fost sprijinit de inculpatul Tone Daniel care a afirmat ca poate interveni pe langa functionarii din cadrul Biroului vamal Constanta Sud.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Ilfov.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Trafic de influenta    Aviz de mediu    DNA    Tribunalul Ilfov

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Pozitia DNA privind modificarea Codului Penal, a Codului de procedura penala si a altor acte normative
26 Apr 2019 | 1052

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2747

Procurorii DNA au trimis in instanta al VIII-lea dosar Posta Romana (abuz in serviciu si trafic de influenta)
04 Mar 2017 | 1323

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2353

DNA: Fost Director in cadrul M. Justitiei trimis in judecata pentru luare de mita si alte infractiuni
25 Dec 2016 | 1237

Bodan Olteanu, fost sef al Camerei Deputatilor, a fost trimis in judecata de procurorii DNA
18 Oct 2016 | 2950



Jurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 115/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 399 alin. (9) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Hotararea in cauza Brisc impotriva Romaniei din 11.12.2018
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Masuri asiguratorii. Sechestru asigurator
Pronuntaţă de: I.C.C.J., sectia penala, decizia nr. 3507 din 1 iunie 2006

Trafic de influenta. Art. 5 din Legea nr. 78/2000. Art. 6 din Legea nr. 78/2000. Incadrare juridica
Pronuntaţă de: I.C.C.J., sectia penala, decizia nr. 2901 din 8 mai 2006