din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2199 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Politistii de investigare a fraudelor romani vor fi inzestrati cu mijloace de transport si echipamente tehnice noi

Politistii de investigare a fraudelor romani vor fi inzestrati cu mijloace de transport si echipamente tehnice noi

  Publicat: 09 Oct 2014       1767 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Linie reala sau conventionala care desparte teritoriul a doua stste;
La data de 9 octombrie 2014, in Bucuresti, a avut loc conferinta de lansare a proiectului �Combaterea criminalitatii economice transfrontaliere la viitoarea frontiera Schengen�.

(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.
inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care,
(termen CNA). O comunicare audiovizuala identificabila, �n cadrul unei succesiuni orare a serviciului de programe, prin titlu, continut, forma sau autor.
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
(co-finantare) Partea de finantare care trebuie asigurata de fiecare dintre partile implicate intr-un contract de finantare
Linie reala sau conventionala care desparte teritoriul a doua stste;
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Din punctul de vedere al dreptului civil, actul juridic prin care o persoana (delegant) insarcineaza o alta persoana (delegat) sa execute o anumita prestatie in favoarea unei terte persoane (delegatar), cu consimtamantul acesteia.
(Oficiul European de Politie). Ideea unui Oficiu European de Politie a fost lansata pentru prima oara cu ocazia Consiliului European de la Luxemburg din 28 si 29 iunie 1991.
Linie reala sau conventionala care desparte teritoriul a doua stste;

Proiectul a fost depus si a obtinut finantare in cadrul Programului RO 21 - ``Cooperarea in spatiul Schengen si combaterea criminalitatii organizate si a infractiunilor transfrontaliere, inclusiv a traficului si a grupurilor infractionale itinerante``, finantat din Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014.


Contractul cu privire la acordarea finantarii nerambursabile pentru proiect a fost semnat de Inspectoratul General al Politiei Romane, in calitate de Promotor de Program, si Ministerul Afacerilor Interne, in calitate de Operator de Program .


Parteneri in cadrul proiectului sunt Europol, Inspectoratul General al Politiei din Republica Moldova, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directia Generala a Vamilor.


Durata proiectului este de 18 luni, iar valoarea totala eligibila maxima a contractului de finantare este de 800.000 de euro, 680.000 de euro finantare si 120.000 de euro cofinantare.


Obiectivul proiectului consta in imbunatatirea capacitatii operationale a autoritatilor de aplicare a legii de a preveni si de a combate infractiunile economice la viitoarea frontiera Schengen.


Beneficiarii sunt Directia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. si serviciile de investigare a fraudelor de la inspectoratele de politie judetene din Satu Mare, Maramures, Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si Tulcea.


Pentru dotarea politistilor de investigare a fraudelor, vor fi achizitionate vehicule, echipamente de vedere pentru noapte, echipamente de supraveghere pe timp de zi, aparatura foto si video, laptopuri, scannere, module GPS si o ambarcatiune.


De asemenea, o delegatie de politisti romani specializati in investigarea fraudelor se va deplasa in Republica Moldova, pentru o vizita de studiu. Vor fi dezbatute procedurile de lucru cele mai eficiente pentru prevenirea si combaterea infractiunilor economice.


Totodata, in cadrul proiectului, vor fi organizate sase seminarii de schimb de bune practici si pregatire la care vor participa, alaturi de politistii romani, politisti de la Europol si din Republica Moldova, precum si politisti de frontiera si specialisti de la Directia Generala a Vamilor.Citeşte mai multe despre:    Europol    Inspectoratul General al Politiei din Republica Moldova    Inspectoratul General al Politiei de Frontiera    Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie    Directia Generala a Vamilor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Reuniunea ministeriala UE-SUA confirma progresele notabile in cooperarea in domeniul justitiei si afacerilor interne
19 Jun 2019 | 758

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 206 din 24.03.2014
25 Mar 2014 | 1237

Centrul european de combatere a criminalitatii informatice (EC3) se deschide in data de 11 ianuarie
09 Jan 2013 | 1825

A fost publicat nr. 8/2012 al Revistei de drept social-dreptul muncii si securitatii sociale
06 Nov 2012 | 2924

Europol: copii sunt vanduti ca �marfuri� la �pretul� de 20 000 EUR
20 Jun 2012 | 8819Articole Juridice

Competenta Tribunalului Functiei Publice
Sursa: EuroAvocatura.ro