din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4271 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Procurorii DNA au dispus masura controlului judiciar a avocatului Vasile Mihai-Cosmin

Procurorii DNA au dispus masura controlului judiciar a avocatului Vasile Mihai-Cosmin

  Publicat: 10 Mar 2015       1827 citiri       Sursa: Euroavocatura.ro  


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie ´┐Ż Serviciul Teritorial Brasov au dispus trimiterea in judecata,

Puterea de a participa la deciziile referitoare la politicile financiare si operationale (de exploatare) ale unei intreprinderi detinute, fara ca totusi sa se exercite un control asupra acestor decizii.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.

in stare de arest preventiv, a inculpatului CETERAS GHEORGHE, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de trafic de influenta,

si sub control judiciar, a inculpatului VASILE MIHAIL-COSMIN, avocat in Baroul Buzau, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de trafic de influenta .

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In contextul demersurilor infractionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafete de teren forestier, in perioada imediat urmatoare emiterii deciziei nr. 231/2012, inculpatul Paltin Gheorghe Sturdza si avocatul sau, Adam Ioan, au efectuat demersuri pentru a se efectua o cat mai rapida punere in punere in posesie si eliberare a titlului de proprietate prin coruperea functionarilor publici implicati.
Avand in vedere ca Tribunalul Covasna dispusese cea mai mare retrocedare de padure din Romania (43.227 ha), ramasa irevocabila, interesul persoanelor care se ocupau in mod obisnuit cu vanzarea de paduri a fost foarte ridicat, stiut fiind ca valoarea unei paduri creste proportional cu marimea suprafetei compacte.
Astfel, unul dintre primii interesati de padurea proaspat castigata a fost si inculpatul Ceteras Gheorghe, care l-a contactat pe inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe si i-a solicitat sa-i acorde o intalnire legata de subiectul terenului respectiv.
La data de 26 iulie 2012, cu ocazia intalnirii pe care au avut-o la Brasov, inculpatii Vasile Mihail Cosmin si Ceteras Gheorghe i-au pretins inculpatului Paltin Gheorghe Sturdza suprafata de 10.000 de hectare de padure (25% din suprafata totala), in schimbul determinarii functionarilor din judetul Bacau (prefect - presedintele Comisiei judetene de fond funciar, ITRSV, Directia silvica etc.) sa efectueze cat mai urgent punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate pentru cele 43.227 ha de teren forestier.
Acesta din urma nu a acceptat propunerea celor doi inculpati, comisionul pretins parandu-i-se foarte mare.Citeşte mai multe despre:    Directia Nationala Anticoruptie    Vasile Mihai-Cosmin    Ceteras Gheorghe

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 1088

Pozitia DNA privind modificarea Codului Penal, a Codului de procedura penala si a altor acte normative
26 Apr 2019 | 1082

CCR a declarat neconstitutional art. 352 alin. (11) si (12) CPP ref. la accesul la informatiile clasificate
20 Jan 2018 | 2290

Monitorul Oficial din data de 14 martie 2017
14 Mar 2017 | 1246

CCR. Conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public ´┐Ż PICCJ ´┐Ż DNA si Guvernul Romaniei
27 Feb 2017 | 2772

Punctul de vedere al DNA ref. la propunerile de modificare a Codului penal si de procedura penala, precum si a Legii gratierii unor pedepse
18 Jan 2017 | 1822Articole Juridice

Competenta tribunalului in materie penala. Art. 36 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi tara. Recursul declarat de procuror
Sursa: CSM

Jurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Contestatie privind durata procesului penal admisa. Noua contestatie privind durata procesului penal. Urmarire penala
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, judecator de drepturi si libertati, incheierea nr. 316 din 16 septembrie 2020

Folosirea unui inscris falsificat in fata unei instante de judecata, in scopul obtinerii unui folos patrimonial injust, nu realizeaza elementele de tipicitate ale infractiunii de inselaciune
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 268/RC din 25 iunie 2019

Dreptul de deducere a TVA este conditionat de completarea in facturi a elementelor obligatorii prevazute de lege si-sau cu alte documente justificative anexate acestor facturi
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 2718/2019