din anul 2007, atuul tau de DREPT!


Prima pagină » Ştiri juridice » Modificarile aduse Regulamentului de examen/concurs pentru dobandirea calitatii de notar stagiar

Modificarile aduse Regulamentului de examen/concurs pentru dobandirea calitatii de notar stagiar

  Publicat: 28 Jan 2019       1154 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Monitorul Oficial al Rom�niei este publicaţia oficială a statului rom�n, �n care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial nr. 66 din 28.01.2019 a fost publicat Ordinul nr. 109/2019 al Ministrului Justitiei privind modificarea Regulamentului pentru organizarea si desfasurarea examenului sau a concursului pentru dobandirea calitatii de notar stagiar.

1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Se acorda autoritatilor publice sau organismelor private autorizate care infiinteaza, organizeaza si dezvolta servicii de prevenire a separarii copilului de familia sa,
Mijloc de proba scris, prevazut in sectiunea V., cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.

Prezentam in continuare principalele modificari adoptate.


1. Tematica si bibliografia de examen sau concurs nu se mai stabilesc de catre Consiliul U.N.N.P., ci vor fi doar aprobate de acest organism dupa ce, in prealabil, au fost stabilite de catre Consiliul Stiintific din cadrul I.N.R.


2. A fost suprimata cerinta depunerii la dosarul de candidatura a foii matricole, respectiv a suplimentului la diploma sau a adeverintei din care sa rezulte media examenului de licenta si media anilor de studii. Din acest moment, este suficienta depunerea diplomei de licenta in drept sau, dupa caz, a adeverintei provizorii din care sa reiasa promovarea examenului de licenta .


3. Este suprimat principiul potrivit caruia la elaborarea subiectelor sunt avute in vedere doua criterii: - acoperirea intregii tematici si - reflectarea capacitatii de analiza a candidatului. Actualmente, singurul criteriu legal de orientare in elaborarea subiectelor este acela de a fi acoperita intreaga tematica.


4. Termenul pentru stabilirea setului de subiecte a fost modificat din ``cu cel mult 48 de ore inaintea examenului``in ``cu cel mult 5 zile inaintea examenului``.


5. Momentul multiplicarii subiectelor a fost devansat. Anterior, regulamentul impunea ca ambele seturi sa fie multiplicate inainte de sigilare. Modificarea consta in stabilirea regulii conform careia multiplicarea in vederea distribuirii se realizeaza dupa ce a fost ales setul de intrebari de catre unul din candidati.


6. Nu mai este instituita o raspundere pentru confidentialitatea subiectelor, ci sintagma a fost modificata prin aceea de ``raspundere pentru securitatea subiectelor`` si, in plus,in vreme ce potrivit formei anterioare a Regulamentului raspunderea pentru confidentialitate revenea Presedintelui examenului, actualmente se prevede ca raspunderea pentru securitatea subiectelor apartine fiecarui membru al Comisiei de examinare, precum si personalului INR care sprijina comisia in activitatea sa.


7. Modificari referitoare la procedura contestatiei:


- termenul de contestare a ramas acelasi, de 24 de ore, insa incepe sa curga de la ora 00,00 a zilei urmatoare celei in care a fost publicat baremul, ci nu de la momentul publicarii;


- contestatiile pot fi trimise prin e-mail (inovatie valabila atat pentru contestatiile la barem, cat si pentru contestatiile la nota);


- durata de solutionare a contestatiilor la barem, pusa la dispozitia ``Comisiei de solutionare a contestatiilor impotriva notarii lucrarilor``, a fost extinsa de la 1 zi lucratoare la 3 zile lucratoare


- Comisia are responsabilitatea de a intocmi un proces-verbal de motivare a solutiilor contestatiilor la barem, care se publica pe pagina de internet a I.N.R.. De asemenea, Comisia va motiva solutiile adoptate si va emite hotarari individuale.La acest link gasiti Regulamentulpentru organizarea si desfasurarea examenului sau a concursului pentru dobandirea calitatii de notar stagiar, actualizat cu ultimele modificari.

Citeşte mai multe despre:    Regulament admitere notariat    Examen notari    Concurs notari    Notari stagiari    Regulament modificat actualizat examen concurs admitere notar    Notariat    Ultimele modificari admitere INP

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri