din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2986 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Salariul minim diferentiat pentru studii superioare o sa dispara. Care va fi salariul minim in anul 2020

Salariul minim diferentiat pentru studii superioare o sa dispara. Care va fi salariul minim in anul 2020

  Publicat: 26 Nov 2019       2160 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Salariul minim brut diferentiat pentru cei cu studii superioare urmeaza sa aiba in 2020 acelasi cuantum pe care-l are in momentul de fata, adica 2.350 de lei.

Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca.
Danca Ionel - membru al Parlamentului Romaniei.
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Danca Ionel - membru al Parlamentului Romaniei.

Guvernul are in vedere ca salariul minim pentru studii superioare sa stea pe loc pana este ajuns din urma de salariul minim brut pe tara, pentru ca in timp sa dispara salarizarea diferentiata pentru studii superioare.


``In ceea ce priveste nivelul salariului minim pentru cei cu studii superioare, in momentul de fata, hotararea de Guvern (prin care se va stabili cuantumul salariului minim brut pe tara - n. red.) nu va afecta in niciun fel aceasta categorie de salariati. Respectiv, ramane in plata nivelul salariului minim pentru cei cu studii superioare, urmand ca, in timp, prin cresterea salariului minim brut [pe tara], sa se ajunga la acelasi nivel si sa existe un singur salariu minim brut pe tara``, a declarat Ionel Danca .


Salariul minim diferentiat pentru studii superioare, pentru cei care au o vechime de cel putin un an in domeniul studiilor respective, a fost introdus in 2019 si are un cuantum de 2.350 de lei.


Salariul minim pe tara urmeaza sa fie stabilit, cel mai probabil, la 2.230 de lei.


``In ceea ce priveste salariul minim din constructii, vorbim despre un numar de contracte de aproximativ 316.000. Este o prevedere asumata inclusiv in dialogul cu reprezentantii partenerilor sociali din acest domeniu . Este o prevedere care va fi pastrata in vigoare``, a precizat Ionel Danca .


Salariul minim diferentiat pentru constructii a fost introdus in 2019 si este programat sa existe pana in 2028.


Acesta are un cuantum de 3.000 de lei si in 2020 va ramane la acelasi nivel.Citeşte mai multe despre:    Salariul minim 2020    Salariul minim pe tara 2020    Salariu constructii 2020

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Majorarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la 2.230 de lei, aprobata de Guvern
15 Dec 2019 | 1423

Proiect de Hotarare privind stabilirea salariului minim de la 1 ianuarie 2010
09 Dec 2019 | 1917