din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3387 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » UE a acordat astazi 1,15 miliarde de euro Romaniei, ceea ce reprezinta a treia transa a imprumutului contractat in 2009

UE a acordat astazi 1,15 miliarde de euro Romaniei, ceea ce reprezinta a treia transa a imprumutului contractat in 2009

  Publicat: 23 Sep 2010       1214 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Denumire data monedei unice europene.
Operatiune prin care o persoana numita imprumutator acorda spre folosinta unei alte persoane, numita imprumutat
Denumire data monedei unice europene.
UE a acordat astazi 1,15 miliarde de euro Romaniei, ceea ce reprezinta a treia transa a unui imprumut de 5 miliarde de euro care a fost agreat in 2009 in cadrul pachetului de asistenta financiara multilaterala.

Denumire data monedei unice europene.
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Denumire data monedei unice europene.
Soldul din care reiese o insuficienta a resurselor in raport cu nevoile, in cursul unei perioade date;
Organ legislativ compus din doua camere si care poarta denumiri diferite (Adunarea Nationala si Senat in Franta, Bundestag si Budesrat in Germania, Camera Comunelor si Camera Lorzilor in Anglia, Congres in S.U.A.etc.).
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,

Debursarea catre Romania urmeaza unei evaluari pozitive a Comisiei a punerii in aplicare de catre autoritatile romane a conditiilor convenite in memorandumul de intelegere suplimentara (SMOU). UE a platit astazi 1,15 miliarde de euro Romaniei, ceea ce reprezinta a treia transa a programului de asistenta a balantei de plati acordata Romaniei in mai 2009. Plata celei de a treia transe urmeaza evaluarii pozitive de catre Comisie a implementarii de catre autoritatile romane a programului de politici economice din cadrul pachetului de asistenta multilaterala in valoare de 20 miliarde de euro.

Masurile de consolidare fiscala ambitioase agreate cu autoritatile in mai si iunie au fost puse in aplicare asa cum a fost prevazut. In plus, autoritatile au luat alte masuri pentru a compensa pentru cresterea economica mai slaba. Sub politicile curente si presupunand o executie bugetara riguroasa, Romania ar trebui sa atinga tintele de deficit pentru 2010 si respectiv 2011 (7,3 % si 4,9 % din PIB in termeni ESA). Romania isi mentine angajamentul de a-si reduce deficitul bugetar sub 3 % din PIB in 2012.

Au fost realizate progrese bune in ceea ce priveste celelalte reforme din program, care reprezinta conditionalitati pentru celelalte transe ale imprumutului UE. O reforma majora a sistemului de pensii a fost recent adoptata de parlament. Un consiliu fiscal independent a fost creat pentru a imbunatati cadrul de politici fiscale. Guvernul s-a angajat sa ia alte masuri pentru a ameliora absorbtia fondurilor UE si pentru a combate evaziunea fiscala. De asemenea autoritatile sunt pe cale sa puna ultimele retusuri normelor de aplicare a legii salarizarii unice. Legea salarizarii unice este o legislatie cheie pentru a asigura ca salariile din sectorul public sunt pe o traiectorie sustenabila.

Masurile luate de Romania reprezinta un important pas inainte pentru a restaura stabilitatea macroeconomica si o pozitie fiscala sustenabila. In viitor va fi crucial sa se asigure ca masurile de consolidare fiscala raman in vigoare si ca efectele lor nu sunt anulate de alte politici. In plus, autoritatile trebuie sa continue sa puna in aplicare in mod riguros reformele agreate in contextul programului de asistenta multilaterala.



Citeşte mai multe despre:    Balanta de plati    Datoria externa    BNR    Datorie    Comisia Europeana

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

In primele 8 luni ale anului datoria externa pe termen mediu si lung a crescut cu 1,7 la suta
15 Oct 2012 | 1310

6 tari vor putea sa-si diminueze contributia la proiectele pe care le cofinanteaza in prezent impreuna cu Uniunea Europeana
01 Aug 2011 | 2129

In primele 4 luni ale anului 2011 datoria externa a Romaniei pe termen mediu si lung a crescut cu 1,7 la suta
14 Jun 2011 | 1428

In ultimele 3 luni datoria externa a Romaniei a crescut cu peste 1 la suta
13 Apr 2011 | 2570

Balanta de plati si datoria externa - noiembrie 2010
14 Jan 2011 | 1893