din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2788 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Posta Romana ar putea fi amendata de Consiliul Concurentei cu 33 mil. de euro pentru abuz de pozitie dominanta

Posta Romana ar putea fi amendata de Consiliul Concurentei cu 33 mil. de euro pentru abuz de pozitie dominanta

  Publicat: 09 Dec 2010       2209 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Consiliul Concurentei a finalizat investigatia referitoare o posibila incalcare a regulilor de concurenta nationale si comunitare de catre Compania Nationala Posta Romana (CNPR), dar nu a fost luata inca o decizie privind sanctionarea acesteia.

O firma ocupa o pozitie dominanta atunci cand este in masura sa actioneze independent de concurentii, clientii, furnizorii sai si, in final, de consumatorul final.
(ternem CNA). Orice forma de mesaj, difuzat fie �n baza unui contract cu o persoana fizica sau juridica, publica ori privata, �n schimbul unui tarif sau al altor beneficii, privind exercitarea unei activitati comerciale, mestesugaresti, profesionale,
Posibilitate acordata, de catre Comisie, partilor carora aceasta le-a comunicat obiectiunile privind incalcarea dreptului comunitar al concurentei, de a-si face cunoscut punctul de vedere.
Operatiune prin care completul de judecata chibzuierste si apreciaza asupra solutiei pe care urmeaza sa o pronunte in cauza supusa judecatii.
Principiu fundamental prevazut in cap. I, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

``Investigatia a fost finalizata, au avut loc audierile partilor implicate si urmeaza ca Plenul/conducerea Consiliului Concurentei sa finalizeze deliberarea, adica sa decida daca compania va fi sanctionata sau nu. in situatia in care se decide aplicarea unei amenzi, aceasta poate ajunge pana la maxim 10% din cifra de afaceri`` (n.n. aproximativ 33 milioane de euro), a declarat domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Investigatia Consiliului Concurentei a urmarit doua posibile incalcari ale legii privind abuzul de pozitie dominanta al CNPR, prin politica sa de acordare a reducerilor tarifare pentru furnizarea unor servicii postale. Este vorba de acordarea unui tratament preferential companiei Infopress Group SA si aplicarea unor reduceri tarifare intr-un mod discriminatoriu anumitor beneficiari pentru prestarea de servicii postale standard de corespondenta comerciala si Infadres.
Intermediari sunt companiile care desfasoara activitati de producere a trimiterilor postale (pliante etc), precum si de preluare si sortare a corespondentei.
Serviciul postal ``Infadres`` se refera la expedierea de publicitate prin posta adresata pe piata interna.
Precedura de stabilire a incalcarii Legii concurentei presupune declansarea unei investigatii care se finalizeaza cu un raport, audierea partilor implicate si deliberarea Plenului in vederea emiterii uneia dintre deciziile prevazute de Legea Concurentei. Respectand prezumtia de nevinovatie a partilor implicate, Consiliul Concurentei poate face publice rezultatele investigatiei doar dupa emiterea unei decizii si comunicarea acesteia partilor implicate.Citeşte mai multe despre:    Compania Nationala Posta Romana    Posta Romana    Consiliul Concurentei    Pozitie dominanta

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Programul TEZAUR continua si in luna august 2020
09 Aug 2020 | 1550

MFP continua si in luna octombrie emisiunile de titluri de stat pentru populatie
06 Oct 2019 | 765

MFP continua si in luna septembrie emisiunile de titluri de stat pentru populatie
16 Sep 2019 | 785

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 9 septembrie 2019
10 Sep 2019 | 744

MFP continua emisiunile de titluri de stat pentru populatie si in luna iunie
03 Jun 2019 | 731

MFP continua in luna mai emisiunile de titluri de stat pentru populatie
01 May 2019 | 696Articole Juridice

Contul bancar ca element obligatoriu al cererii de chemare in judecata � problema liberului acces la justitie si confidentialitatii
Sursa: Irina Maria Diculescu

Locul de citare. Art. 259 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Acte necesare in vederea eliberarii certificatului de cazier judiciar, necesar inscrierii in Registrul operatorilor intracomunitari
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Lipsa convocarii salariatului la cercetarea disciplinara. Nulitatea absoluta a deciziei de sanctionare
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CONSTANTA� Decizia nr. 170/30.06.2020