din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3217 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » In anul 2010 ANCOM a efectuat 12.460 de controale pe piata de comunicatii electronice si servicii postale

In anul 2010 ANCOM a efectuat 12.460 de controale pe piata de comunicatii electronice si servicii postale

  Publicat: 19 Jan 2011       1934 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In anul 2010 Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a efectuat 12.460 de controale pe piata de comunicatii electronice si servicii postale, aplicand 394 de notificari, 270 de avertismente si 23 de amenzi in valoare totala de 448.500 de lei.

(termen CNA). Captarea si transmiterea simultana a serviciilor de programe sau a unor parti importante din asemenea servicii, prin orice mijloace tehnice, �n integralitatea lor si fara nici o modificare, difuzate de radiodifuzori si destinate receptionarii de catre public;
Comunicatii electronice realizate prin intermediul spectrului de frecvente radio
Comunicatii electronice realizate prin intermediul spectrului de frecvente radio
Setul minim de servicii stabilite de prezenta ordonanta de urgenta, de o calitate determinata,
Setul minim de servicii stabilite de prezenta ordonanta de urgenta, de o calitate determinata,
Definirea pietei relevante este un instrument in vederea identificarii si a definirii perimetrului in interiorul caruia se desfasoara concurenta dintre firme.
Poluanti evacuati �n mediu, inclusiv zgomote, vibratii, radiatii electromagnetice si ionizante, care se manifesta si se masoara la locul de plecare din sursa.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.

Din numarul total de controale, 3.161 au fost efectuate la furnizorii de comunicatii electronice - 1.372 de controale la furnizorii de internet, 245 la furnizorii de telefonie si 1.544 la furnizorii de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale. In urma controalelor efectuate la furnizorii de comunicatii electronice, ANCOM a transmis 236 de notificari si 11 avertismente, aplicand 9 amenzi in valoare totala de 345.000 lei. Cele mai frecvente nereguli intalnite au fost cele referitoare la nerespectarea obligatiei de a introduce in contractele incheiate cu utilizatorii finali a clauzelor minime legale, precum si nerespectarea conditiilor tehnice si de compatibilitate electromagnetica impuse retelelor de comunicatii electronice prin regimul de autorizare generala.

De asemenea, ANCOM a efectuat 5.038 de controale la titularii de licente de utilizare a frecventelor radioelectrice - 3.295 la furnizorii servicii de radiocomunicatii si 1.743 la furnizorii de radio si televiziune, in urma carora ANCOM a transmis 158 de notificari, 97 de avertismente si a aplicat 6 amenzi in valoare de 30.500 lei. Neregulile intalnite in cadrul acestor controale au constat in nerespectarea prevederilor din documentele de autorizare (licente de utilizare a frecventelor si autorizatii de asignare a frecventelor), precum si cele referitoare la operarea statiilor de radiocomunicatii.

Totodata, ANCOM a efectuat 2.166 de controale la furnizorii de servicii postale dintre care 1.558 la furnizorul de serviciu universal din domeniul serviciilor postale - Compania Nationala Posta Romana - caruia i s-au aplicat 5 amenzi in valoare de 53.000 lei. In total, ANCOM a transmis furnizorilor de servicii postale care nu au respectat prevederile legale, 77 de avertismente, aplicand 8 amenzi in valoare de 73.000 lei. Cele mai frecvente nereguli intalnite au fost cele referitoare la nerespectarea obligatiilor specifice furnizorului de serviciu universal in cazul CNPR, respectiv de informare a ANCOM cu privire la aparitia oricarei modificari a datelor din notificare in cazul celorlalti furnizori de servicii postale.

In afara controalelor efectuate la furnizorii care sunt autorizati la ANCOM, Autoritatea, in calitatea sa de autoritate de supraveghere a pietei echipamentelor in Romania, a efectuat alte 2.095 de controale asupra echipamentelor radio si echipamentelor terminale de telecomunicatii existente pe piata . ANCOM a transmis 85 de avertismente in urma carora neconformitatile constatate (de ex. lipsa marcajului de Conformitate CE, lipsa Declaratiei de Conformitate sau lipsa manualului de utilizare in limba romana) au fost remediate.

Pe parcursul anului 2010 au fost realizate cu ajutorul Sistemului National de Monitorizare a Spectrului un numar de 6.391 de actiuni de monitorizare, in urma carora au fost depistate 142 de cazuri de emisii radioelectrice neautorizate sau care nu respecta conditiile din documentele de autorizare (licente de emisie, autorizatii tehnice de functionare, licente de utilizare a frecventelor si autorizatii de asignare a frecventelor). De asemenea, ANCOM a mai realizat si alte cinci campanii de monitorizare de mare anvergura: verificarea indeplinirii obligatiilor prevazute in licentele 3G ale operatorilor S.C. RCS&RDS S.A. si S.C. Telemobil S.A. - insumat s-a verificat acoperirea cu semnal a 7714 km de drumuri si a 238 de localitati, verificarea acoperirii cu servicii de internet broadband in 255 de localitati, verificarea respectarii obligatiilor impuse prin licenta de WIMAX acordata SNR la sfarsitul anului 2008, verificarea furnizarii de servicii de telefonie mobila in 44 localitati din zone rurale izolate si o campanie de monitorizare a spectrului de radiodifuziune sonora FM in zona frontierei de vest avand ca scop determinarea gradului de ocupare a benzii de radiodifuziune sonora FM (87,5 MHz A� 108 MHz) de catre emisiile statiilor romanesti si straine.Citeşte mai multe despre:    Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii    ANCOM    Bilant 2010

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Guvernul a facut modificari privind functionarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta - cartelele preplatite se vor vinde doar in baza datelor din actul de identitate!
04 Sep 2019 | 2108

Guvernul a aprobat Strategia 5G pentru Romania
04 Jul 2019 | 782

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 1320

ANCOM a abrogat decizia nr. 1154/2013 privind identificarea pietei relevante corespunzatoare serviciilor de tranzit comutat al apelurilor
13 Apr 2019 | 659

Consiliul Concurentei a sanctionat cu aproximativ 2 mil. euro sase companii pentru o intelegere anticoncurentiala
22 Jan 2019 | 1513

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2777Articole Juridice

Criminalitatea fara violenta � fraudele informatice
Sursa: Inspectoratul General al Politiei si DIICOT