din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2978 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Pozitia MJLC privind petitia celor trei magistrati ale caror candidaturi au fost invalidate de catre Curtea Constitutionala

Pozitia MJLC privind petitia celor trei magistrati ale caror candidaturi au fost invalidate de catre Curtea Constitutionala

  Publicat: 06 Feb 2011       1996 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Unica autoritate de justitie din Romania, garantul suprematiei Constitutiei, care se supune numai Constitutiei si legii sale de organizare si functionare.
In cazul in care legislatia unei anumite ramuri de drept nu acopera toate situatiile posibile din practica, acestora din urma li se aplica legislatia dreptului comun.
Din informatiile de presa am luat act de faptul ca cei trei magistrati ale caror candidaturi au fost invalidate de catre Curtea Constitutionala au formulat o petitie adresata Senatului prin care solicita amanarea validarii pana la judecarea recursurilor in contestatiile la una dintre candidaturi, aflate pe rolul instantelor de drept comun.

Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Cont destinat inregistrarii resurselor obtinute in urma exploatarii capitalului.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Convingere intima a unei persoane ca ceea ce face este bine,
Persoana care, de obicei in schimbul unui avantaj banesc, face legatura intre vanzator si cumparator sau incheie o tranzactie intre doua parti, cu imputernicirea acestora;
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.

Petitia incalca in opinia noastra obligatia de rezerva impusa oricarui magistrat, in raport de decizia clara a Curtii Constitutionale.Este o petitie care, tinand cont de intregul context, in primul rand de concluzia Curtii Constitutionale, poate aduce atingere prestigiului profesiei de magistrat si face deservicii intregului sistem judiciar.


Petitia incearca sa creeze o noua situatie de blocaj, prin ignorarea obligativitatii deciziilor Curtii Constitutionale. Modul cinic in care se incearca exploatarea unor eventuale portite procedurale pentru o cauza devenita nedreapta prin Decizia CCR, creeaza impresia punerii intereselor personale devenite nelegitime in contra intereselor sistemului judiciar de a depasi aceasta situatie delicata.


Conduita fireasca, eleganta si morala in imprejurarile date ar fi, in opinia noastra, pasul inapoi pe care cei trei sa il faca pentru a permite CSM sa isi consolideze credibilitatea si sa reia cursul reformelor. Ar fi o atitudine generoasa, altruista si o recunoastere a unor principii pe care altminteri le-au afirmat frecvent, cum ar fi acela potrivit careia ``hotaririle se executa, nu se discuta``, principiu sustinut vehement de doamna judecator Barbulescu in timpul mandatului de Presedinte CSM.


Acest pas inapoi nu ar insemna altceva decat abandonarea unei lupte care s-a incheiat prin Decizia CCR si continuarea activitatii militante a celor trei pentru binele Justitiei din orice alta postura decat aceea de membri ai CSM.


Modul in care cei trei se agata prin aceasta petitie de o pozitie pe care au pierdut-o, le pune la indoiala buna credinta si ar putea afecta direct interesele Romaniei prin eventuala prejudiciere a concluziilor apropiatului raport tehnic intermediar pe Justitie.


Este inacceptabil jocul cu soarta sistemului judiciar si a raportului de tara, pentru interese personale.


In calitatea pe care o am, as dori sa multumesc celor trei fosti colegi de CSM pentru activitatea substantiala depusa pentru inchegarea acestei institutii, dar sa le solicit la fel de colegial sa dea dovada de chibzuinta si sa sprijine prin atitudinea lor viitoare interesele sistemului judiciar.


Citeşte mai multe despre:    MJLC    Alegeri CSM    Curtea Constitutionala

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MJLC organizeaza Conferinta �Consolidarea mecanismelor de recuperare a creantelor in statele din sud - estul Europei�
22 Nov 2012 | 5902

MJLC: Primirea unei delegatii a Serviciului pentru Controlul Traficului de Droguri din Federatia Rusa
24 Oct 2012 | 1489

Laura Codruta Kovesi propusa de MJLC pentru functia de inalt reprezentant al Ministerului Justitiei pentru relatia cu Comisia Europeana
04 Oct 2012 | 1382

Precizarile MJLC ref. procedura de privatizare a companiei Oltchim
25 Sep 2012 | 1154

MJLC: parteneriat pentru proiectul �Consolidarea capacitatilor institutionale in domeniul recuperarii creantelor�
23 Aug 2012 | 6829

Precizarile MJLC ref. la procedura de selectare a candidatilor pentru posturile de Procuror General si Sef al Directiei Nationale Anticoruptie
12 Jul 2012 | 1619Jurisprudenţă

Talharie. Recunoasterea vinovatiei. Contestatie la executare
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti - Sentinta penala nr. 580/R din data 19.04.2011

Retrogradare din functie publica. Nelegalitate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara, Decizia civila nr. 2 din 13 ianuarie 2010, Sectia contencios administrativ si fiscal