din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3608 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Pentru anul 2011 Ministerul sanatatii a aprobat 129.524 paturi in spitalele publice

Pentru anul 2011 Ministerul sanatatii a aprobat 129.524 paturi in spitalele publice

  Publicat: 22 Mar 2011       3749 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


CSEKE Attila, ministrul Sanatatii a aprobat Ordinul 208/2011 privind detalierea pe judete a numarului total de paturi, din unitatile sanitare publice si private pentru care casele de asigurari de sanatate pot incheia contracte de furnizare de servicii medicale spitalicesti din fonduri publice.

Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Institutii, piete si infrastructuri ce interactioneaza in mod complex
Persoana care detine functia de ministru intr-un guvern dar nu este titularul nici unui minister

Conform actului normativ, pentru anul 2011 au fost aprobate pentru contractare, 129 524 paturi in spitalele publice si private fata de 136 515 paturi in 2010.

La elaborarea Planului National de Paturi, Ministerul Sanatatii a luat in calcul numarul si procentul bolnavilor care se trateaza in fiecare judet, in regim de spitalizare continua, defalcat pe numarul de pacienti care au domiciliul in judetul respectiv, si pacienti proveniti din alte judete. De asemenea, s-a tinut cont de numarul populatiei din judet, dar si de ponderea de dezvoltare pentru judetele cu facultate sau universitate de medicina.

``Am gandit un sistem flexibil care sa se autoregleze si sa se echilibreze in functie de necesitati. Pentru calcularea numarului de paturi am utilizat reguli identice, tinand cont de obiceiurile si drepturile pacientilor de a alege liber si neingradit medicul sau unitatea in care doreste sa fie tratat``, a declarat CSEKE Attila, ministrul Sanatatii.

Astfel, in urma aplicarii Planului National de Paturi, in 28 de judete si municipiul Bucuresti, numarul de paturi contractate este in scadere fata de 2010. In judete precum Cluj sau Constanta modificarile sunt nesemnificative, iar in altele ca de exemplu, Iasi, Brasov, Timis, Dolj, Mures, Vrancea, Suceava, Tulcea, Galati, Neamt, Arad exista usoare cresteri.

``Prin aplicarea, in fiecare an, a unui numar de paturi aprobate pentru contractare vom asigura si o predictibilitate in sistem . Atat casele de asigurari de sanatate, cat si managementul unitatilor sanitare vor cunoaste, din timp directia de dezvoltare a sistemului``, a mai spus CSEKE Attila, ministrul Sanatatii.

Reamintim ca, anul acesta, in premiera, Ministerul Sanatatii a elaborat Planul National de Paturi pentru perioada 2011-2013, astfel incat Romania sa se apropie in urmatorii 3 ani de un numar de 5,61 paturi la mia de locuitori, cat este media europeana.

Detalierea pe judete a numarului de paturi aprobat pentru contractare cu casele de asigurari de sanatate, atat pentru segmentul spitalelor publice, cat si private, se va face anual, pana la data de 30 septembrie, prin Ordin de ministru .



Citeşte mai multe despre:    HG 151/2011    Planul national de paturi    Spitale    Paturi    Ordinul 208/2011

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Guvernul a aprobat Planul national de paturi pentru perioada 2011-2013
04 Mar 2011 | 2802

Guvernul a aprobat Planul national de paturi pentru perioada 2011-2013. Vezi cu cat vor scadea pana in 2013
23 Feb 2011 | 2253

Guvernul a aprobat Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale pentru anii 2011- 2012
31 Dec 2010 | 4082



Jurisprudenţă

Anularea deciziilor medicale emisie de Cabinetul de expertiza medicala. Incadrarea in gradul III de invaliditate
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.334/24.05.2018 a Curtii de Apel Galati