din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3806 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Emil Boc a prezentat lista principalelor proiecte care vor fi dezvoltate in parteneriat public-privat

Emil Boc a prezentat lista principalelor proiecte care vor fi dezvoltate in parteneriat public-privat

  Publicat: 28 Apr 2011       1940 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Primul-ministru Emil Boc a prezentat ieri, 27 aprilie 2011, lista principalelor proiecte in domeniile transport, energie, dezvoltare regionala, mediu, sanatate si justitie, care vor fi dezvoltate in parteneriat public-privat prin ministerele de resort.

Parte a fondurilor de productie ale unitatilor, care se consuma in intregime in fiecare ciclu de fabricatie si isi transfera dintr-o data si in totalitate valoarea asupra produselor create.
Primul numar natural strict mai mare decat jumatate din totalul membrilor in functie ai organului colegial
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Totalitatea regulilor obligatorii privind executarea hotararilor.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Este inscris in Costitutia Romaniei si reglementat in detaliu in legea pentru organizarea judecatoreasca.
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.


``In acest moment avem legislatia care vizeaza implementarea proiectelor in parteneriat public-privat. Aceste proiecte vin in completarea investitiilor de la bugetul de stat sau a investitiilor din fonduri europene``, a declarat premierul, aratand ca Executivul a optat pentru instrumentul parteneriatului public-privat, utilizat de majoritatea statelor europene.
Seful Executivului a prezentat principalele proiecte care vor fi dezvoltate in parteneriat public-privat.
In ceea ce priveste Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, premierul a mentionat:
i�� Autostrada Comarnic-Brasov - in regim de concesiune
i�� Autostrada Sibiu - Pitesti - 116 km,
i�� Autostrada Ploiesti - Buzau - Focsani - 133 km
i�� Centura de sud a Capitalei si Centura de nord a Capitalei, ambele in regim de autostrada
i�� Autostrada Targu-Mures - Iasi - Ungheni - 307 km.


La Ministerul Economiei, seful Executivului a afirmat ca sunt avute in vedere urmatoarele proiecte:
i�� Hidrocentrala Tarnita - Lapustesti - o investitie estimata la 1,1 miliarde de euro
i�� Finalizarea Unitatilor nucleare 3 si 4 de la Cernavoda - proiect estimat la 4 miliarde de euro
i�� Termocentrala de la Doicesti - investitie estimata la 700 milioane de euro
i�� Proiectul international AGRI (Azerbaidjan - Georgia - Romania), respectiv interconectorul de gaze - ``Dupa aprobarea tuturor statelor participante in proiect, acesta va fi implementat in regim de parteneriat public-privat``, a precizat primul-ministru.


In domeniile mediu si agricultura, primul-ministru a precizat ca Executivul are in vedere amenajarea Canalului Siret-Baragan in regim de parteneriat public-privat, investitie estimata la 200 de milioane de euro, pentru care vor colabora Ministerele Mediului si Agriculturii. ``Acest proiect va rezolva atat problemele legate de irigatii, cat si problemele legate de alimentarea cu apa si protectia impotriva inundatiilor``, a apreciat premierul Emil Boc.
In ceea ce priveste Ministerul Dezvoltarii Regionale, primul-ministru a mentionat ca vor fi realizat in parteneriat public privat urmatoarele proiecte:
i�� Proiectul Eco din cartierul Ghencea, Bucuresti, care se va intinde pe o suprafata de 100 de hectare si care vizeaza constructia a 10.000 de locuinte si alte utilitati. ``In acest moment este inceputa procedura de concurs pentru solutia urbanistica``, a explicat primul-ministru
i�� Proiectul Esplanada - care va fi reluat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, un proiect estimat la 800 - 900 milioane de euro
i�� Finalizarea Canalului Dunare - Bucuresti - ``Este un proiect cu implicatii multiple atat navigabile, turistice, economice, irigatii si care practic a fost abandonat, dar valoarea lui nu trebuie sa fie uitata``, a aratat primul-ministru, adaugand ca acest proiect va fi realizat de MDRT in parteneriat cu Ministerul Transporturilor.
i�� Podul rutier peste Dunare, intre Braila si Tulcea, - un proiect realizat, de asemenea, in parteneriat cu Ministerul Transporturilor si cu participarea si sprijinul Consiliilor judetene Tulcea si Braila.


In domeniul sanatatii, primul-ministru a precizat:
i�� Constructia in parteneriat public - privat a sase spitale regionale de urgenta in Timisoara, Cluj-Napoca, Targu-Mures, Iasi, Craiova si Bucuresti.
i�� Centrului de sanatate "Ana Aslan", respectiv punerea sa in valoare, - proiect care va fi realizat in parteneriat de Ministerul Sanatatii si MDRT.


In ceea ce priveste Ministerul Justitiei, premierul Emil Boc a aratat ca se are in vedere realizarea unui penitenciar in regim de parteneriat public-privat, dupa modelul anglo-saxon.


Primul-ministru a mai spus ca proiectele mentionate se afla in diferite stadii, fie avansate, fie in etapa incipienta, insa despre fiecare proiect ministrii de resort vor oferi ulterior mai multe detalii.Citeşte mai multe despre:    Noutati legislative 2010    Monitorul Oficial 2010    Contractul de parteneriat public-privat    Parteneriat public    Parteneriat privat    Legea 178/2010    OUG 39/2011    Parteneriat public-privat

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Noutati legislative. Monitorul Oficial 27 decembrie 2010
27 Dec 2010 | 3991

Noutati legislative. Monitorul Oficial 23 decembrie 2010
23 Dec 2010 | 2856

Noutati legislative. Monitorul Oficial 22 decembrie 2010
22 Dec 2010 | 2467

Noutati legislative. Monitorul Oficial 21 decembrie 2010
21 Dec 2010 | 3224

Noutati legislative. Monitorul Oficial 20 decembrie 2010
20 Dec 2010 | 8972