din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3358 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Dna sau Dl IMM vor apara interesele intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri)

Dna sau Dl IMM vor apara interesele intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri)

  Publicat: 26 May 2011       1550 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In primul rand, acestia vor verifica aplicarea corecta a legislatiei UE privind IMM-urile si se vor asigura ca politicile la nivel national, regional si local sunt favorabile intreprinderilor.

1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Aceasta sintagma se refera la finantarea unei activitati de doua ori, din doua surse diferite.
Operatiune prin care o persoana numita imprumutator acorda spre folosinta unei alte persoane, numita imprumutat
(Venture capital) Capital constituit, de regula, din contributiile investitorilor mari, care reprezinta o importanta sursa de finantare pentru companiile mici, tinere, cu perspective mari de crestere, dar fara bani.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Politica monetara este reglementata de Articolele 105?111 (fostele Articole 105-109)din Tratatul de constituire a Comunitatii Europene. Este fundamentala pentru uniunea economica si monetara (UEM).
Persoana care face parte din conducerea unei institutii,
Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)

Vicepresedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, a inaugurat o noua retea de ambasadori pentru IMM-uri in statele membre la conferinta SBA ``Mobilizarea IMM-urilor pentru viitorul Europei``, desfasurata la Budapesta. In timp ce IMM-urile sunt afectate de politici elaborate in diferite departamente ale administratiei, pornind de la impozite la situatia financiara si de la reglementare la educatie, ambasadorii pentru IMM-uri ar trebui sa ajute micile intreprinderi sa se concentreze asupra principalei lor misiuni, de a prospera si de a crea locuri de munca .


Vicepresedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, responsabil pentru industrie si antreprenoriat, a declarat: ``Noii ambasadori pentru IMM-uri se vor asigura ca administratiile A�gandesc mai intai la scara micaA� si tin cont de interesele IMM-urilor in fiecare noua lege si reglementare. Contez pe noii nostri Dna si Dl IMM pentru crearea unui ecosistem bun pentru toate micile intreprinderi, care le permite sa isi elibereze importantul avant si potential pentru crearea de locuri de munca si crestere economica. Atunci cand vrem sa facem treaba serioasa in Europa, gandim mai intai la scara mica, dar obiectivele noastre sunt marete.``


Small Business Act (SBA) este politica elaborata de Comisia Europeana pentru IMM-uri, care are drept obiectiv sa faca Europa mai favorabila intreprinderilor si sa incurajeze oamenii sa isi deschida propriile intreprinderi. Pe viitor, noii Dl sau Dna IMM se vor intalni cu organizatii reprezentative pentru IMM-uri la nivelul UE in cadrul Grupului consultativ SBA. Acest proces face parte din noua guvernanta la care s-a facut apel intr-o reexaminare recenta a Small Business Act. Acest nou sistem va asigura o monitorizare mai indeaproape si o actiune coordonata in sprijinul IMM-urilor.


SBA a contribuit deja la eliminarea reglementarilor, a asigurat finantare pentru peste 110000 de IMM-uri pana acum, din cele 200000 planificate sa beneficieze de garantii de imprumut bancar pentru IMM-uri si mecanisme de capital de risc pana in 2012 si a propus solutii favorabile micilor intreprinderi la probleme precum platile intarziate sau accesul la achizitii publice. Statele membre au adoptat si ele masuri similare. Ele au redus costurile si durata infiintarii unei societati de la 12 zile si 485 EUR in 2007 la 7 zile si 399 EUR in 2010, au imbunatatit accesul IMM-urilor la credite si au lansat mecanisme de internationalizare. Raman insa multe de facut. Proaspat numitii ambasadori pentru IMM sunt asteptati sa se concentreze asupra actiunilor la nivel national si sa le accelereze.


Conferinta ``Mobilizarea IMM-urilor pentru viitorul Europei`` este organizata in cooperare cu presedintia ungara a UE si a beneficiat de participarea reprezentantilor micilor intreprinderi, organizatiilor patronale si administratiilor publice insarcinate cu misiunea de a coordona politica in domeniul IMM-urilor.


Recenta reexaminare SBA a indicat necesitatea unei mai bune guvernante pentru asigurarea aplicarii conceptului ``a gandi mai intai la scara mica`` la toate nivelurile elaborarii de politici. Comisia Europeana l-a numit pe dl Daniel Calleja Crespo, director-general adjunct la Directia Generala Intreprinderi si Industrie a Comisiei Europene, in calitatea de nou ambasador UE pentru IMM. Reexaminarea SBA a cerut, de asemenea, statelor membre sa numeasca un ambasador pentru IMM al carui rol central va fi sa asigure aplicarea principiului ``a gandi mai intai la scara mica`` la toate nivelurile de administratie pe intreg teritoriul UE.


Cele 23 de milioane de intreprinderi mici si mijlocii din Europa constituie sufletul economiei si societatii europene, reprezentand 98% din intreprinderi si doua treimi din totalul ocuparii fortei de munca in domeniul privat.



Citeşte mai multe despre:    Europa 2020    Dreptului european al contractelor    Comisia Europeana    IMM    Small Business Act    SBA

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

In primele 11 luni ale anului 2016, peste 272.000 de persoane angajate prin intermediul ANOFM
28 Dec 2016 | 1139

Eurobarometru: 74 la suta dintre romani se declara optimisti in legatura cu viitorul Uniunii Europene
17 Mar 2015 | 1470

INS: Rata somajului in primul trimestru al anului 2014
25 Jun 2014 | 1346

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 431 din 12.06.2014
13 Jun 2014 | 1317

Rata de ocupare a populatiei si Rata somajului in trimestrul II 2013
20 Sep 2013 | 1493

In primul trimestru al anului 2013 rata somajului a ajuns 7,5 la suta
25 Jun 2013 | 1380



Articole Juridice

Comisia Europeana a prezentat un studiu de fezabilitate privind o viitoare initiativa in materia dreptului european al contractelor
Sursa: EuroAvocatura.ro