din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3585 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Despre Registrul National al Calificarilor din Invatamantul Superior (RNCIS)

Despre Registrul National al Calificarilor din Invatamantul Superior (RNCIS)

  Publicat: 07 Jun 2011       3937 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Persoanele interesate sa isi continue studiile au la dispozitie un instrument de identificare, inregistrare si actualizare a calificarilor, respectiv a diplomelor si certificatelor emise de catre universitati si anume, varianta electronica a Registrului National al Calificarilor din Invatamantul Superior (RNCIS), portalul www.rncis.ro.

Portalul este disponibil in limba romana si in limba engleza, asigurand transparenta si lizibilitatea invatamantului superior romanesc.


Registrul este public, putand fi accesat la nivel national, european si international, de catre angajatori, asociatii profesionale, sindicate, patronate, profesori, studenti sau elevi.


Registrului National al Calificarilor din Invatamantul Superior - RNCIS - este o aplicatie informatica organizata sub forma unei baze de date nationale ce va cuprinde toate calificarile acordate de institutiile de invatamant superior din Romania, constituind un instrument de lucru pentru universitati, studenti, parteneri sociali.



Citeşte mai multe despre:    Registrul National al Calificarilor din Invatamantul Superior    RNCIS

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Ministerul Educatiei a modificat Metodologia de inscriere si inregistrare a calificarilor din invatamantul superior in RNCIS
11 Jun 2019 | 732

Monitorul Oficial din data de 24 martie 2017
24 Mar 2017 | 1721