Principalele subiecte abordate au fost urmatoarele:1. Compania Romtelecom la care Statul Roman detine o participatie de 45,99 %;2. Comasarea Centrului National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI), Centrului National ``Romania Digitala``(CNRD) si a Centrului National de Supecomputing;3. Reorganizarea si modernizarea Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR).
Referitor la compania Romtelecom, ministrul Valerian Vreme a informat participantii cu privire deciziile care au fost luate in cadrul intrevederii pe care a avut-o cu reprezentantii OTE.In acest sens s-a stabilit un calendar comun pentru listarea pe bursa in 12 luni a titlurilor detinute de statul roman la Romtelecom, fuzionarea Cosmote cu Romtelecom, precum si numirea domnului Stefanos Theocharopoulos drept candidat comun la conducerea companiei Romtelecom.Pentru evaluarea beneficiilor procesului de fuziune si listare la bursa vor fi angajati consultanti independenti, obanca de investitii de reputatie internationala, agreata de ambii actionari, care va fi angajata pana la 1.09.2011, precum si o o societate de avocati care va oferi consultanta si asistenta juridica in scopul protejarii intereselor legale ale actionarilor Romtelecom si Cosmote, care va fi angajata pana la 1.08.2011. Consultantii vor realiza un raport si un plan de proiect pana la data de 1 decembrie 2011.
In ceea ce priveste procesul de reorganizare si modernizare a celor 3 institutii din subordinea MCSI, ministrul Valerian Vreme a declarat ca exista un proiect de HG prin care Centrul National de Management pentru Societatea Informationala, Centrul National Romania Digitala si Centrul National de Supercomputing se vor comasa si se va infiinta Centrul ``Romania Digitala``.Centrul ``Romania Digitala`` se va ocupa de gestionarea Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP), Sistemului National Electronic de Plata a Taxelor si Impozitelor - Ghiseul.ro, Sistemului Electronic National (SEN), Serviciului de Atribuire Electronica a Autorizatiilor de Transport (SAET), Punctului de Contact Unic (PCU).Prin unirea celor trei centre se vor desfiinta 6 posturi de conducere, va exista un singur presedinte si se vor reduce cheltuielile administrative, precum si cheltuilele cu personalul, activitatea devenind mult mai flexibila si eficienta.Referitor la Radiocom, ministrul comunicatiilor a declarat ca Societatea Nationala de Radiocomunicatii a inregistrat in primele cinci luni ale anului 2011, o crestere a volumului de vanzari fata de aceeasi perioada din anul 2010. In vederea eficientizarii companiei s-a urmarit reducerea cheltuielilor legate de personal, cheltuielilor legate de deplasari, precum si reducerea sporurilor de responsabilitate si complexitate, urmand a fi desfiintate un numar de 450 de posturi.Unul dintre principalele obiective ale Radiocom este cresterea calitatii serviciilor de broadcasting pentru a permite difuzarea si transportul radio si TV in format in format digital T-DAB (Terrestrial Digital Audio Broadcasting) si DVB-T (Terrestrial Digital Video Broadcasting).In prezent, Radiocom a lansat doua proiecte pilot pentru transmisii digitale: unul pentru televiziune, DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial), si unul pentru radiodifuziune,T-DAB (Terrestrial-Digital Audio Broadcasting). Ambele proiecte fac parte din strategia de modernizare a retelelor publice de radiodifuziune si televiziune.Totodata ministrul Valerian Vreme a precizat ca astazi au inceput procedurile de restructurare la Compania Nationala Posta Romana, anuntate pe data de 17.06.2011.
Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere din Romania. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI.
Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 27 august 2019 01 Sep 2019 | 1228
ICCJ. Recursurile impotriva hotararilor pronuntate in apel de catre tribunale, in cauzele avand ca obiect cereri evaluabile in bani in valoare de pana la 200.000 lei inclusiv, intra in competenta de solutionare a curtilor de apel 18 Nov 2018 | 1923
Monitorul Oficial din data de 16 mai 2017 16 May 2017 | 1659
Monitorul Oficial al Romaniei nr. 202 din 21.03.2014 25 Mar 2014 | 1190
Monitorul Oficial al Romaniei nr. 169 din 10.03.2014 10 Mar 2014 | 1624
Monitorul Oficial al Romaniei nr. 289 din 22.05.2013 22 May 2013 | 1497