din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2745 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ministrul Justitiei a avut o intalnire cu Ambasadorul Italiei la Bucuresti

Ministrul Justitiei a avut o intalnire cu Ambasadorul Italiei la Bucuresti

  Publicat: 22 Jul 2011       1386 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a avut joi, 21 iulie 2011, o intalnire cu Ambasadorul Italiei la Bucuresti, E.S. Mario Cospito.

Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
( lat. expertus, de la experior "incerc, dovedesc"). Mijloc de proba, prevazut in sectiunea X, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala si in diferite legi speciale, consta in rezolvarea unor probleme de stricta specialitate de catre persoane care poseda cunostinte profunde intr-un domneiu dat.
Fuzionare. O operatiune de concentrare este realizata atunci cand doua sau mai multe intreprinderi, independente anterior, fuzioneaza, atunci cand o intreprindere achizitioneaza controlul unei alte intreprinderi
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.

In cadrul intalnirii, cei doi oficiali au discutat despre Raportul privind progresele realizate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, publicat miercuri, 20 iulie 2011, de catre Comisia Europeana si despre relatiile bilaterale dintre cele doua tari .


In ceea ce priveste Raportul de tara, ministrul Justitiei a precizat ca acesta este unul obiectiv, corect si precis, care evidentiaza evolutiile tarii noastre si marcheaza intrarea reformelor din domeniul Justitiei intr-o etapa extrem de sofisticata, care reclama expertiza si concentrare sporita din partea membrilor CSM, a magistratilor si grefierilor, a altor institutii cu atributii in Justitie.


Ambasadorul italian a apreciat progresele inregistrate de Romania, confirmate prin Raportul CE. Totodata, Mario Cospito a asigurat de sprijinul Italiei, in special in balansarea discutiilor grupurilor ad-hoc ale Comisiei Europene, sustinand, in acelasi timp, pozitia ferma a Romaniei referitoare la neconexarea Mecanismului de Cooperare si Verificare cu aderarea tarii noastre la spatiul Schengen.


Citeşte mai multe despre:    Mecanismul de cooperare si verificare    MCV    Raportul pe justitie    Raportul pe justitie 2011    Comisia Europeana    Catalin Predoiu    Ambasada Italiei    Italia

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

ANI lanseaza un set de trei proceduri pentru prevenirea si identificarea timpurie a situatiilor de incompatibilitate, a potentialelor conflicte de interese
29 Jan 2020 | 1161

La sediul Ministerului Justitiei, a avut loc o noua reuniune a Consiliului de Management Strategic
17 Sep 2019 | 1129

Conferinta: Modificari aduse de Noul cod penal si de Noul cod de procedura penala. Aspecte de drept comparat
16 Apr 2014 | 1894

1 - 3 aprilie 2014: evaluare a Comisiei Europene in Romania, efectuata in cadrul MCV
01 Apr 2014 | 1378

Discutii ref. misiunea de evaluare a Comisiei Europene in Romania, efectuata in cadrul MCV
23 Sep 2013 | 1281

[INTERVIU] Despre prezentul si perspectivele Uniunii Juristilor din Romania
05 Jun 2013 | 1750



Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 466/2019 - admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei