din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3780 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava - Fost grefier trimis in judecata pentru inselaciune

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava - Fost grefier trimis in judecata pentru inselaciune

  Publicat: 03 Aug 2011       2507 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Suceava au dispus trimiterea in judecata a inculpatei BULUGHIANA ANGELICA MARIANA pentru savarsirea a doua infractiuni de inselaciune in forma continuata.

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Codul de procedura civila reglementeaza judecata in fond a cauzelor civile, judecata care cunoaste trei faze (etape):
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Cauza care inlatura caracterul penal al faptei, prevazuta in cap. V, t. II, art. 51, C. pen., partea generala,
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Functionar incadrat la instantele de judecata; judecatorie tribunal judetean, tribunal militar, avand atributii la pregatirea si desfasurarea activitatii de judecata.
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,

Din probele administrate pe parcursul urmaririi penale a rezultat urmatoarea situatie de fapt:

In perioada februarie - decembrie 2009, inculpata Bulughiana Angelica Mariana a primit sume de bani, cuprinse intre 3500 lei si 4000 lei, in mai multe transe, de la doua persoane, care erau cercetate pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, avand o imbibatie alcoolica peste limita legala, sub promisiunea mincinoasa facuta acestora ca ,,poate rezolva,, sa nu fie trimisi in judecata .

Din probatoriul administrat in cauza a rezultat ca numitii F.A si S.O.G. erau cercetati, pentru faptele mentionate, in dosare penale aflate pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Vatra Dornei, iar inculpata i-a indus in eroare ca poate realiza ,,interventii printr-un cunoscut,, pe langa angajati ai Institutului de Medicina Legala Iasi, in vederea obtinerii unui calcul retroactiv al alcoolemiei, favorabil acestora. Conform promisiunii mincinoase a inculpatei, realizarea calculului retroactiv al alcoolemiei, mai mic, ar fi dus la o solutie de netrimitere in judecata a celor cercetati.

Astfel, din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat ca, inculpata ar fi primit de la numitul F.A. suma de 3.500 lei, iar de la numitul S.O.G. suma de 4000 lei, in schimbul promisiunilor mincinoase facute in sensul ,,rezolvarii favorabile a dosarelor penale in care erau cercetati,, .Pentru a fi cat mai convingatoare si a determina cele doua persoane sa-i remita sumele de bani, inculpata Bulughiana Angelica Mariana s-a folosit si de calitatea profesionala, respectiv de faptul ca mai multi ani lucrase ca grefier la Parchetul de pe langa Judecatoria Vatra Dornei, unde, in temeiul atributiilor profesionale, tehnoredacta acte procesuale dispuse de procuror in dosarele penale. Astfel, stia ca, recalcularea alcoolemiei se poate realiza de catre Institutul de Medicina Legala. Cu ocazia mai multor intalniri, dar si cu prilejul discutiilor telefonice purtate cu cei in cauza, inculpata a primit sume de bani, sub pretextul achitarii unor taxe de urgenta pentru efectuarea analizelor toxicologice, in scopul reinterpretarii alcoolemiei sub limita legala si a promis celor in cauza ca le va oferi ,,un retetar,, privind cantitatea de bauturi alcoolice si mancare pe care ar fi consumat-o.

De asemenea, probele administrate au relevat ca, inculpata detinea, in format electronic, modele ale unor formulare de adresa pentru solicitarea recalcularii alcoolemiei, desi acestea ar fi fost tehnoredactate numai daca procurorul ar fi admis o cerere de recalculare a alcoolemiei. Numitului S.O.G. i-a fost respinsa cererea de recalculare a alcoolemiei, a fost trimis in judecata si condamnat iar numitul F.A. a fost, la randul sau trimis in judecata si condamnat pentru faptele comise de acestia si care au facut obiectul promisiunii mincinoase a inculpatei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Vatra Dornei.



Citeşte mai multe despre:    Judecatori Vatra Dornei    Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava    Grefieri    Inselaciune

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

21 iulie 2014: Procurori eliberati din functie
22 Jul 2014 | 1448

M. Public a evidentiat procurorii cu merite deosebite
10 Jul 2012 | 6197

Decrete de pensionare si demisie semnate de Traian Basescu
28 Dec 2011 | 2975

Cu ocazia Zilei Justitiei la PICCJ au fost invitati procurorii care s-au pensionat in perioada 2010 -1 iulie 2011
05 Jul 2011 | 4863

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava - Mandat european de arestare pentru omor si viol
30 Jun 2011 | 2451