din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2873 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara - Trimitere in judecata pentru furt calificat (4 fapte)

Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara - Trimitere in judecata pentru furt calificat (4 fapte)

  Publicat: 09 Aug 2011       2004 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Conform art.208 Cod Penal, luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamintul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.
Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus, prin rechizitoriu, la data de 05.08.2011, trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a inculpatului DOMI IBRAHIM sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat (4 fapte).

Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
(lat. effractio, de la effringere " a zdrobi, a sparge"). Modalitate de savarsire a unor infractiuni constand in fosrtarea incuietorilor, ruperea legaturilor sau violarea oricarui dispozitiv de inchidere etc.
Este partea in procesul penal care a suferit prin fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Denumire data monedei unice europene.
Este partea in procesul penal care a suferit prin fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este partea in procesul penal care a suferit prin fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala.
1. Locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este partea in procesul penal care a suferit prin fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Prevazut in sectiunea II, cap. II., t. I, C. proc. pen., partea generala
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,

Probatoriul administrat pe parcursul urmaririi penale a relevat faptul ca la data de 29.07.2011, in jurul orelor 710, inculpatul (cetatean algerian) a patruns prin efractie in incinta magazinului unei societati comerciale din Timisoara de unde a sustras suma de 348 lei. De asemenea, in dupa amiaza aceleiasi zile, in jurul orei 1530 a patruns in autoturismul partii vatamate B.M., profitand de faptul ca aceasta de la distanta, a deblocat usile autoturismului sau, iar din interior a sustras un telefon BlackBerry. Cu toate ca a fost vazut de partea vatamata si-a asigurat scaparea si, in aceeasi zi, in jurul orelor 1730, prin efractie, a patruns in autoturismul partii vatamate I.I. de unde a sustras suma de 150 euro. Partea vatamata l-a observat si cu ajutorul unei alte persoane, au reusit sa-l imobilizeze pana la sosirea organelor de politie.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au formulat propunere de arestare preventiva a inculpatului Domi Ibrahim, la data de 30.07.2011, pentru o perioada de 29 zile, acesta fiind retinut in prealabil pentru 24 ore, incepand cu data de 29.07.2011.

Magistratii Judecatoriei Timisoara au respins propunerea de arestare preventiva a inculpatului in Domi Ibrahim, intrucat au apreciat ca lasarea in libertate a acestuia nu prezinta pericol concret pentru ordinea publica.

Inculpatul Domi Ibrahim a fost pus in libertate din Arestul Inspectoratului Politiei Judetene Timis, la expirarea celor 24 ore, respectiv la data de 30.07.2011, orele 1730. Astfel, s-a deplasat in zona ,,Padurea Verde,, unde, in jurul orelor 19.00, s-a urcat in taximetrul condus de partea vatamata H.A. si a solicitat sa fie dus la resedinta sa. Ajuns in zona magazinului ,,M,, inculpatul i-a solicitat partii vatamate sa opreasca, iar la coborare a sustras din bord suma de 87 lei reprezentand contravaloarea serviciilor de taximetrie prestate in acea zi de partea vatamata.

In scurt timp, inculpatul a fost depistat si prezentat, din nou, de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara cu propunere de arestare preventiva. Magistratii Judecatoriei Timisoara au dispus, de aceasta data, arestarea preventiva a inculpatului Domi Ibrahim pentru o perioada de 29 de zile .

In cursul urmaririi penale de la inculpat au fost recuperate bunurile sustrase, acestea fiind restituite partilor vatamate.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Timisoara.



Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara    Judecatoria Timisoara    Trimitere in judecata    Furt calificat

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

26 ianuarie 2017: Judecatori si Procurori numiti in functie de Presedintele Klaus Iohannis
29 Jan 2017 | 4501

Judecatori si procurori numiti in functie, in urma examenului organizat in perioada 5 iulie - 7 noiembrie 2013
29 Jan 2014 | 6266

Judecatori si procurori eliberati din functie, 2 decembrie 2013
03 Dec 2013 | 2154

Judecatori si procurori eliberati din functie: 28 octombrie 2013
28 Oct 2013 | 1842

11 martie 2013: Judecatori si procurori eliberati din functie
11 Mar 2013 | 1620

1 februarie 2013: Numiri in functia de procuror
01 Feb 2013 | 2174



Jurisprudenţă

ICCJ - Decizia nr. 14/2019 dispozitiile art. 43 alin. (2) din Codul penal presupun ca toate infractiunile concurente sa fie savarsite dupa condamnarea definitiva neexecutata sau executata partial
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Hotararea CEDO in Cauza Martocian impotriva Romaniei. Buna administrare a justitiei si respectarea principiului securitatii juridice. Discriminare
Pronuntaţă de: CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI, SECTIA A PATRA

Drept de proprietate asupra unui imobil. Exceptie de nelegalitate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara, Sectia contencios administrativ si fiscal, Sentinta civila nr. 314 din 14.07.2011