din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2987 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » La Giurgiu a fost inaugurat Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil

La Giurgiu a fost inaugurat Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil

  Publicat: 06 Sep 2011       1760 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Acordarea de catre un stat a dreptului de intrare si de sedere pe teritoriul sau a unei persoane straine, persecutate in tara sa pentru convingerile politice
Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil de la Giurgiu a fost inaugurat astazi, 6 septembrie 2011, scopul infiintarii acestui nou centru fiind de a veni in sprijinul cetatenilor straini aflati in nevoie internationala de protectie, prin imbunatatirea conditiilor de procesare a cererilor de azil, extinderea ariei de implementare a programelor de integrare a refugiatilor, precum si prin cresterea semnificativa a capacitatii de cazare pentru solicitantii de azil .

Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Dascalu Constantin - membru al Parlamentului Romaniei.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,
Latura a capacitatii juridice, care consta in aptitudinea persoanei de a-si exercita singura drepturile

Inaugurarea a avut loc in prezenta secretarului de stat, sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica, chestor de politie Ioan Dascalu, a sefului Departamentului Schengen, chestor sef de politie Marian Tutilescu, directorului general al Oficiului Roman pentru Imigrari, chestor principal de politie Nelu Pop, reprezentanti ai structurilor M.A.I., ai autoritatilor locale si cei ai organizatiilor neguvernamentale, institutii ce coopereaza cu Oficiul Roman pentru Imigrari in gestionarea problematicii de azil si migratie in Romania.

``Necesitatea infiintarii acestui Centru a devenit acuta mai ales in ultima perioada, Oficiul Roman pentru Imigrari inregistrand in primele opt luni ale anului 2011 o crestere cu 54% a cererilor de azil, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Tendinta de crestere a solicitarilor de azil s-a mentinut pe parcursul intregului an. In luna august am inregistrat un numar de 191 de cereri de azil, apogeul acestui an fiind atins insa in luna iulie, cu 255 de cereri``, a subliniat in mesajul adresat cu prilejul deschiderii Centrului secretarul de stat M.A.I., seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica, chestor de politie Ioan Dascalu .

De asemenea, secretarul de stat in M.A.I. si-a exprimat increderea ca acest nou centru ``va creste semnificativ capacitatea de procesare a cererilor de azil si va extinde atat capacitatea Romaniei de cazare a solicitantilor cat si aria de implementare a programelor de integrare a beneficiarilor unei forme de protectie in Romania``, demonstrand capacitatea Ministerului Administratiei si Internelor ``de a gestiona responsabil o problematica atat de sensibila asa cum este cea a migratiei si a azilului, inclusiv din perspectiva de tara care isi indeplineste angajamentele luate fata de partenerii europeni``.

Cu acelasi prilej, directorul general al Oficiului Roman pentru Imigrari, chestor principal de politie Nelu Pop, a mentionat faptul ca ``deschiderea unui nou Centru de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil la Giurgiu reprezinta indeplinirea unui obiectiv care, impreuna cu ultimele evolutii la nivel legislativ, operativ si institutional in domeniul azilului si migratiei, fac parte dintre prioritatile O.R.I., ca structura unica responsabila cu implementarea politicilor in aceste domenii.``

Centrul de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil este o structura specializata destinata sa asigure in zona de competenta aplicarea intr-o conceptie unitara a legislatiei in vigoare, iar activitatea sa se realizeze in interesul persoanei si al comunitatii, in sprijinul institutiilor statului, exclusiv pe baza si in executarea legii.

Organizat in conformitate cu prevederile standardelor europene privind primirea si cazarea solicitantilor de azil, centrul are o capacitate de 100 de locuri si va oferi celor cazati conditii optime de trai, asistenta medicala primara, precum si spatii destinate activitatilor educative si recreative.

Acest Centru este a sasea structura din teritoriu a Oficiului Roman pentru Imigrari, cu atributii specifice pe linie de azil, dupa Centrele de la Bucuresti, Galati,Timisoara, Radauti si Somcuta Mare.



Citeşte mai multe despre:    Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil    Azil    Oficiul Roman pentru Imigrari

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CEDO: Incalcari ale drepturilor unei mame si ale copiilor ei retinuti in regim de detentie a imigrantilor
23 Oct 2019 | 1290

Consiliul Concurentei: Modul de organizare a licitatiilor pentr deszapezirea drumurilor faciliteaza intelegerile - amenzi de peste 1 milion de euro pentru 4 companii
17 Sep 2019 | 956

Locuri de munca vacante in Spatiul Economic European. August 2019
18 Aug 2019 | 1086

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 24 iulie 2019
24 Jul 2019 | 910

Senatul Romaniei a constatat inregistrarea de progrese cu privire la aplicarea Agendei europene privind migratia
27 Jun 2019 | 1018

Guvernul interzice institutionalizarea copiilor in centrele de tip vechi, de la 1 ianuarie 2020
12 Jun 2019 | 837



Articole Juridice

Acordarea vizei de scurta sedere pe teritoriul Romaniei (Short-stay visa)
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Validitatea inregistrarii unei marci corespunzand numelui unui alt jucator de fotbal celebru
Sursa: EuroAvocatura.ro

Conditiile in care un solicitant de azil poate fi transferat
Sursa: EuroAvocatura.ro

Exemple de date si informatii care constituie date cu caracter personal
Sursa: MCP Cabinet avocati