din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3304 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Masurile luate de Ministerul Muncii pentru a sprijini agentii economici sa depuna la timp aplicatiile REVISAL

Masurile luate de Ministerul Muncii pentru a sprijini agentii economici sa depuna la timp aplicatiile REVISAL

  Publicat: 30 Oct 2011       2339 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Avand in vedere ca la 31 octombrie 2011 expira termenul pentru depunerea aplicatiilor REVISAL de catre agentii economici si ca in data de 28 octombrie 2011 s-a constatat ca in Bucuresti un numar mare de agenti economici si-au manifestat intentia de a depune aceste aplicatii in ultima zi lucratoare, MMFPS si Inspectia Muncii au luat urmatoarele masuri pentru a evita crearea unor situatii de blocaj:

Este o tranzactie sau o serie de tranzactii cu valori mobiliare conferind persoanei sau grupului de persoane implicate, prin titlurile astfel dobandite, singure ori impreuna cu cele deja detinute ori controlate, o pozitie de control sau majoritara in participare la capitalul emitentului.
Scrisoare comerciala care se difuzeaza la mai multi agenti economici.
Persoana juridica sau persoana fizica cu sediul, respectiv domiciliul, in Romania ori sucursala, filiala, agentia, reprezentanta din Romania a unei persoane juridice straine cu sediul in strainatate, autorizata potrivit legii, care incadreaza forta de munca in conditiile legii.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.

Programul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti a fost prelungit pentru ziua de vineri, 28 octombrie a.c. pana la ora 19.00 si s-a dispus continuarea activitatii si in zilele de sambata si duminica pana la ora 16.00.

Personalul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti a fost suplimentat cu 60 de angajati care lucreaza pentru preluarea datelor de la agentii economici, cu 7 angajati in activitatea de coordonare, dintre care 2 informaticieni care asigura functionarea la parametri optimi a sistemului informatic.

Pentru a preintampina eventuale situatii similare in tara, MMFPS si Inspectia Muncii au emis o circulara prin care dispun luarea acelorasi masuri la nivelul InspectoratelorTeritoriale de Munca de la nivelul fiecarui judet.


Fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
REVISAL este o aplicatie informatica pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic.



Citeşte mai multe despre:    REVISAL    Inspectia Muncii    Ministerul Muncii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

14 � 26.06.2021: ITM a aplicat amenzi de aproximativ 10 mil. de lei aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca
01 Jul 2021 | 2545

REVISAL 2021. Forma actualizata pusa la dispozitie de Inspectia Muncii
27 Dec 2020 | 3822

Inspectia Muncii a aplicat amenzi de peste 3 mil. de lei de la data intrarii in vigoare a Legii nr. 55/2020
21 Oct 2020 | 1806

Peste 4500 de angajatori au fost verificati de inspectorii de munca in ultima saptamana
30 Sep 2020 | 1702

In ultima saptamana Inspectia muncii a aplicat amenzi in valoare de 7.000.000 de lei
29 Jul 2020 | 1489

Din 25 iulie 2020 este obligatoriu Registrul electronic de evidenta a zilierilor
29 Jul 2020 | 1460



Articole Juridice

Demisia - drept unilateral al salariatului. Mecanism juridic si consecinte
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Revizuire decizie de pensionare. Reintegrarea salariatului dupa incetarea de drept a contractului de munca pe temeiul pensionarii
Sursa: avocat Gales Iulia | MCP Cabinet avocati

Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Prescriptia dreptului material la actiune. Intreruperea cursului prescriptiei prin plata facturilor emise de creditor. Rezolutiunea unilaterala a contractului. Efecte asupra recunoasterii si intreruperii cursului prescriptiei materiale a dreptului la actiune. Aspectul pozitiv al autoritatii de lucru judecat
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia civila, Decizia civila nr. 121/12.03.2020

Admiterea cererii de inscriere la concurs nu putea avea semnificatia unui acord tacit din partea angajatorului pentru incheierea contractului de munca in conditiile vizate de candidat
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 227 din data de 4 Februarie 2020

Rolul activ al instantei de judecata in litigiile de munca. Constatarea din oficiu a nulitatii deciziei de sanctionare disciplinara pentru lipsa descrierii faptei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj - Decizia civila nr. 1222/2017 din 13.10.2017

Recuperarea prejudiciului cauzat angajatorului de un salariat. Termenul de prescriptie.
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL BUCURESTI � Decizia nr. 4376/ 09.10.2019