Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Articole juridice » Afaceri, Crime si Procese celebre » Topul celor mai economi miliardari

Topul celor mai economi miliardari

  Publicat: 07 Nov 2008       4116 citiri       Sursa: BankNews        Secţiunea: Afaceri, Crime si Procese celebre  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Bogatia este asociata de regula cu luxul. Miliardarii sunt vazuti ca acei oameni care au cele mai mari case, cele mai luxoase yahturi, insule doar ale lor, avioane particulare si masini dupa care toti intorc capul.

1. Acel fenomen care influenteaza actiunea cauzei, favorizeaza sau franeaza procesul dezvoltarii cauzei in efect.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Birou electoral - organism care se constituie pentru buna organizare si desfasurare a alegerilor la nivel national,
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Si pe care, in cazuri exceptionale, le repara cu ranga. Cativa dintre cei mai bogati oameni ai lumii fac nota discordanta cu aceasta imagine preferand o viata obisnuita, identica cu a unui om de conditie modesta.

Revista Forbes a identificat opt miliardari care nu simt nevoia sa isi afiseze prosperitatea prin achiztia unor bunuri extravagante si care, asa cum spune unul dintre ei, nu au nevoie sa cheltuiasca bani pentru a-si creste stima de sine.

1. Primul in clasament este Warren Buffett, cel mai bogat om al lumii cu o avere de 50 miliarde dolari. In ciuda acestei averi fabuloase, el inca locuieste de 50 de ani in aceeasi casa, cumparata in 1958 cu 32.000 dolari. Conduce un Lincoln cumparat in 2006, dupa ce timp de sase ani a condus un Cadillac DTS.

2. Ingvar Kamprad din Suedia este fondatorul lantului de hipermarketuri Ikea, averea sa fiind estimata la 31 miliarde dolari. Conduce un Volvo vechi de 15 ani si obisnuieste sa manance la restaurante ieftine. In plus, nu se fereste sa isi mobileze casa cu produsele ieftine din propriul magazin.

3. Jim C. Walton face parte din familia care detine Wal Mart-ul, unul dintre cele mai mari lanturi de hipermarketuri din lume. Averea sa este estimata la 23,4 miliarde dolari. El conduce de 15 ani aceeasi masina, un Dodge Dakota.

4. Azim Premji are o avere de 12,7 miliarde de dolari. Premji a mostenit o afacere cu ulei de gatit de la tatal sau si a transformat-o in gigantul de servicii tehnologice Wipro. A condus un Ford Escort opt ani inainte de a-l schimba pe o Toyota Corolla, insa de obicei merge pe jos de acasa la birou . Nu poarta costume de firma si zboara la clasa economy.

5. Richard Kinder este fostul director al Enron si are 3,5 miliarde de dolari. El a parasit compania in 1996, pe motiv ca nu era de acord cu strategiile acesteia. A cumparat afacerea cu conducte a Enron impreuna cu colegul sau din facultate William Morgan si apoi a mai achizitionat conducte si de la ConocoPhillips, ExxonMobil si Shell. Kinder crede in eficienta si zboara tot la clasa economy.

6. Frederik Meijer impreuna cu familia are o avere de 2,5 miliarde de dolari. Magnatul si-a mostenit cumpatarea de la tatal sau, Hendrik, un frizer care si-a deschis supermarketul Meijer Grocery in 1934, pastrand preturile mici. Meijer Thrifty Acres a fost lansat in 1962. Meijer este cunoscut pentru ca ii plac masinile care au un consum redus de benzina, costumele ieftine cumparate din magazinele sale si prefera sa stea la moteluri cand calatoreste.

7. John Caudwell poseda 2,3 miliarde de dolari. "Nu-mi place sa cheltuiesc banii ca sa-mi creasca respectul de sine", spune magnatul, care a intrat in afacerea cu telefonie mobila in 1987. Merge cu bicicleta la munca, isi tunde singur parul si isi cumpara hainele de la Marks & Spencer.

8. David Cheriton are o avere de 1,6 miliarde de dolari. Profesorul de la Stanford University a fost rasplatit cu o parte din actiunile Google. Cheriton prefera sa mearga cu bicicleta, desi are si o Honda din 1993. Traieste in aceeasi casa din Palo Alto, California, pe care a cumparat-o in 1981.Citeşte mai multe despre:   Comentează: Topul celor mai economi miliardari
Jurisprudenţă

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 504/2019 asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre prim-ministru, pe de o parte, si Presedintel
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ: In ipoteza renuntarii la urmarirea penala fata de un minor care a implinit varsta de 16 ani poate fi dispusa fata de acesta obligatia prestarii
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si JustitieŞtiri Juridice

Modificari Codul Muncii: Angajatorii obligati sa isi organizeze resursele umane. Cum vor putea fi cercetati disciplinar salariatii?
05 Oct 2019 | 586

Legislaţie

Normele metodologice privind functionarea SIMPV - 09.10.2019
Normele metodologice privind functionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot s ...

Legea 179/2019 - regimul juridic al francizei, modificarea Codului fiscal
Legea nr. 179/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 52/1997 privind regim ...

Ordinul ASPAAS nr. 573/2019 pentru modificarea si completarea Normelor privind organizarea si desfasurarea examenului de competenta profesionala
Ordinul nr. 573/2019 pentru modificarea si completarea Normelor privind organizarea si desfasurarea ...