Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia - Trimiterea in judecata pentru furt calificat, fals in declaratii s.a.

Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia - Trimiterea in judecata pentru furt calificat, fals in declaratii s.a.

  Publicat: 25 Sep 2012       2353 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, au dispus, prin rechizitoriu, la data de 24 septembrie 2012, punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata inculpatilor:

Conform art.208 Cod Penal, luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamintul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Conform art.208 Cod Penal, luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamintul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Operatiune comerciala de vanzare a unor bunuri materiale si/sau servicii catre persoane fizice sau juridice dintr-o alta tara in schimbul unei sume dintr-o valuta convenita.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Grupare de persoane fizice sau juridice organizata pe baza unui statut in vederea realizarii unui scop comun (stiintific, cultural, artistic, sportiv).
Loc special amenajat in cadrul unei banci unde se pastreaza bani, metale pretioase, valori si titluri;
Totalitatea bunurilor mobile si imobile, precum si a altor valori cu care un asociat participa la constituirea sau majorarea capitalului social al unei societati comerciale.
In materie civila, Codul de procedura civila prevede, alaturi de poprirea asiguratoare, inca doua masuri asiguratorii, si anume: sechestrul asigurator si sechestrul judiciar.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Moneda nationala a unei tari, in numerar sau disponibil in cont, ce indeplineste functia de instrument de plata si de rezerva de plata pe plan international.
Masura de siguranta, prevazuta in cap. II, t. VI, art. 118, C. pen., partea generala,
Este format din relatiile sociale care sunt vatamate sau puse in pericolprin actul de conduita (actiunea-inactiunea) al faptuitorului.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,


AA·BACI DARIUS LIVIUsub aspectulsavarsirii infractiunilor deasociere in vederea savarsirii de infractiuni, furt calificat, fals in declaratii si spalare a banilor;


AA·MIHAILA MIRCEAzis ``Cap de Porc``sub aspectulsavarsirii infractiunilor deasociere in vederea savarsirii de infractiuni, furt calificat, spalare a banilor si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0.80 gr./l alcool pur in sange;


AA·ZVINCA FLORIN SEBASTIANsub aspectulsavarsirii infractiunilor de fals in declaratii si spalare a banilor;


AA·HINDOREAN ROMICAsub aspectulsavarsirii infractiunilor de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, spalare a banilorsi operatiuni de export ilegal de bunuri culturale ce fac parte din patrimoniul cultural national.


Din probatoriul administrat in cauza, pe parcursul urmaririi penale, s-a retinut faptul ca, in perioada 1998 - 2009, dupa ce s-au constituit intr-o asociatie infractionala, inculpatii au desfasurat activitati sistematice de detectii si sapaturi neautorizate in situl arheologic Sarmizegetusa Regia (monument UNESCO), in urma carora au sustras si valorificat ilegal pe piata neagra a antichitatilor mai multe tezaure arheologice, pierdute pentru Patrimoniul Cultural National, respectiv:


- un tezaur, in valoare de3.794.550 euro, alcatuit din 3600 monedeLysimach, PharnakessiAsander,(30 kg)din aur - sustras in august 1998, din situl arheologicSarmizegetusa Regia, punctul Sesu Capraretei - din care s-au recuperat pana in prezent 28 monedeLysimach, depuse in colectiile Muzeului National de Istorie a Romaniei;


- un tezaur, in valoare de 100.000 euro, alcatuit dintr-un colier cu pandantive si doi cercei din aur, sustras in perioada 2002-2003 din situl cetatii dacice de la Capalna, judetul Alba, recuperat si depus in colectiile Muzeului National al Unirii din Alba Iulia;


- un tezaur, in valoare de 869 de euro, alcatuit din 35 denari romani din argint si o tetradrahma, sustras in vara anului 2000 din punctul arheologicDancu Mare,recuperat, si depus in colectiile Muzeului National al Unirii din Alba Iulia;


In cursul urmaririi penale efectuate pana in prezent au fostrecuperateurmatoareleloturi de artefacte apartinand Patrimoniului Cultural National,clasa Tezaur:un tezaur din colier cu pandantive si cercei din aur in valoare de 100.000 E``,13 bratari spiralice din aur, in valoare de 5.300.000 E``,700 monede din aur, de tip Koson, in valoare de 350.000 E``,202 monede din argint de tip Koson,trei scuturi regale dacice din fier, precum si alte loturi cuprinzand cateva mii de artefacte arheologice.


Pentru reciclarea sumei de 3.000.000 marci germane, rezultata din valorificarea tezaurului sustras, inculpatii au achizitionat o spalatorie auto (ulterior modernizata si imprumutata frecvent cu titlu de aport asociat) doua parcuri auto cuprinzand 20 de autoturisme de lux, 33 de parcele de teren in intravilanul municipiului Deva, actiuni bancare, vila cu piscina, apartamente in municipiul Deva, au petrecut vacante in Europa de vest, Tunisia si Japonia, etc.


In cauza, procurorii au dispus instituirea unor masuri asiguratorii, indisponibilizandu-se prin sechestru bunurile mobile si imobile ale inculpatilor (autoturisme, apartamente, partile sociale detinute in societati comerciale, terenuri, sume de bani - in lei si valuta - ridicate la perchezitii, echipamente de detectie etc.) in vederea recuperarii prejudiciului creat, precum si pentru confiscarea speciala a bunurilor si valorilor care au format obiectul infractiunii de spalare a banilor.


In instrumentarea cauzei, procurorii, au colaborat cuorganele politiei judiciare din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Directia de Investigatii Criminale, Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Alba si Hunedoara.


Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Hunedoara.


Citeşte mai multe despre:    Inspectoratul General al Politiei Romane    Asociatie infractionala    Sarmizegetusa Regia    Antichitati    Directia de Investigatii Criminale    Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia    Furt calificat    Fals in declaratii    Spalare de bani    Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0.80 gr./l alcool pur in sange    Operatiuni de export ilegal de bunuri culturale ce fac parte din patrimoniul cultural national    UNESCO    Patrimoniul Cultural National    Muzeul National de Istorie a Romaniei    Muzeul National al Unirii din Alba Iulia    Tribunalul Hunedoara

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Pana la 31 decembrie 2020 va fi implementat Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor
19 Jan 2020 | 398

Codul Rutier a fost modificat - schimbari cu privire la suspendarea permisului
15 Jul 2019 | 578

Guvernul Romaniei a stabilit bazele de date relevante pentru compararea datelor din registrul cu numele pasagerilor din transportul aerian
30 May 2019 | 487

Procedura de atribuire a codurilor unice de identificare pentru marcarea armelor
01 Feb 2019 | 924

Politia Romana a scos la concurs 2.397 de posturi pentru incadrare din sursa externa
03 Oct 2016 | 1375

DNA: s-a dispus retinerea directorului adjunct din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate
10 Nov 2015 | 948Articole Juridice

Procedura darii in urmarire. Art. 521 - 526 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Trafic de droguri. Criterii de individualizare a pedepsei
Pronuntaţă de: Tribunalul Bistrita-Nasaud -Sectia Penala, sent. nr. 96/F/20 septembrie 2011

Politist. Raspundere disciplinara. Prescriptia aplicarii sanctiunii disciplinare. Autoritatea competenta sa aplice sanctiunea.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - sectia de contencios administrativ, decizia nr. 2095 din 25 mai 2004.