din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2090 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti - Cercetari penale pentru inselaciune s.a.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti - Cercetari penale pentru inselaciune s.a.

  Publicat: 26 Sep 2012       4364 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Actiunea prin care o persoana determina,
Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale),
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Infractiune care face parte din grupul infractiunilor care impiedica infaptuirea justitiei,
Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu lucratori de politie ai Directiei Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Serviciul Furturi de Autovehicule efectueaza cercetari intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals in declaratii, instigare la fals intelectual, tainuire, uz de fals, fals in inscrisuri sub semnatura privata si favorizarea infractorului.

Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Contract prin care este asigurata plata de catre debitor/garantul/garantii sai a obligatiilor sale fata de creditorul sau.
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Document justificativ care sta la baza operatiunilor de vanzare - cumparare, emisa de catre furnizor si care cuprinde:
Forma de inchiriere a unor masini, utilaje, mijloace de transport si alte bunuri mobiliare sau imobiliare, practicata mai ales de societati
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Inscris constatator al contractului de mandat care da posibilitatea ca mandatarul sa lucreze in numele si pe socoteala mandatului.
Orice operatiune de colectare si prelucrare de date cu caracter personal necesara pentru anchetele statistice sau pentru producerea de rezultate statistice


In acest context, in cursul zilei de ieri, 25.09.2012, au fost efectuate mai multe perchezitii domiciliare in locatii din Bucuresti si Ilfov, in urma carora au fostdepistati invinuitiiMUCIONIU MARIUS, SFETCU BOGDAN GHEORGHE, TOPALA CATALINA MARICELA, BANUTU NICOLAE VIOREL, CONSTANTINESCU MARIAN si SFETCU ION.


Din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, s-a retinut faptul ca, in perioada 2010 - august 2012, la solicitarea invinuitului SFETCU BOGDAN GHEORGHE (care primise autoturismele de lux drept garantie pentru niste imprumuturi banesti nerecuperate), invinuitii MUCIONIU MARIUS si TOPALA CATALINA MARICELA au falsificat actele de provenienta ale acestor autovehicule.


Ulterior, folosind aceste acte false, invinuitulSFETCU BOGDAN GHEORGHE inmatricula autoturismele pe numele invinuitului CONSTANTINESCU MARIAN si le vindea unor cumparatori de buna-credinta prin intermediul invinuitului BANUTU NICOLAE VIOREL.


Totodata, invinuitul MUCIONIU MARIUS (care folosea actele falsificate de TOPALA CATALINA MARICELA) a vandut un autoturism achizitionat in sistem leasing, pentru care utilizatorul nu mai achitase ratele, context in care invinuita TOPALA CATALINA MARICELA a falsificat factura prin care facea dovada achizitionarii de la societatea de leasing a autoturismului, a dat o declaratie pe propria raspundere ca a pierdut cartea de identitate a acestuia si a solicitat Registrului Auto Roman eliberarea unui duplicat.


Ulterior, autoturismul a fost inmatriculat in mod succesiv pe numele mai multor persoane, care in realitate nu au folosit autoturismul, acesta fiind detinut in fapt de invinuitulSFETCU ION.


De asemenea, la solicitarea si a altor persoane, invinuitul MUCIONIU MARIUS procura documente false pe care acestea le foloseau la inmatricularea autoturismelor sau in alte scopuri .




Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti    Registrul Auto Roman    Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti    Serviciul Furturi de Autovehicule    Inselaciune    Fals in inscrisuri sub semnatura privata    Fals in declaratii    Instigare la fals intelectual    Tainuire    Uz de fals    Favorizarea infractorului    Perchezitie domiciliara    Autoturisme de lux

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Judecatori si Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 1232

Actele normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 14 mai 2019
15 May 2019 | 908

CSM, INM si Ministerul public au implementat un proiect pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in Uniunea Europeana
04 Mar 2015 | 1665

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 795 din 31.10.2014
04 Nov 2014 | 944

Cazurile de mica coruptie solutionate au crescut cu 33 la suta in primul semestru al anului 2013
26 Sep 2013 | 1650

CSM a decis detatasarea a doi procurori la ANAF
10 Sep 2013 | 1551



Articole Juridice

Cardurile de tahograf in transporturile rutiere
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Procedura obtinerii autorizatiei de functionare a unui Service auto
Sursa: EuroAvocatura.ro

Procedura pentru obtinerea autorizarii unei Statii de inspectie tehnica auto conform RNTR-1
Sursa: EuroAvocatura.ro

Procedura de redobandire a Certificatului de inmatriculare retinut de Politia rutiera
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Cerere de revizuire sub aspectul laturii civile a unei decizii penale pronuntata sub imperiul vechiului Cod de procedura penala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr. 249 din 3 februarie 2016

Retragerea plangerii prealabile
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 158/A din 13 aprilie 2016

Renuntare la dreptul dedus judecatii. Irevocabilitate.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr. 151 din 22 ianuarie 2013

Lipsire de libertate in mod ilegal. Inselaciune. Declinarea competentei
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala, Incheierea nr. 1084 din 01.08.2012