din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2120 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Scadere de 40 la suta in activitatea M&A din regiune in 2012, arata studiul CMS - Deal Watch

Scadere de 40 la suta in activitatea M&A din regiune in 2012, arata studiul CMS - Deal Watch

  Publicat: 24 Jan 2013       1135 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


CMS si Serviciul de Informare cu privire la Pietele Emergente, EMIS, Deal Watch au publicat �Europa Emergenta: Raport M&A 2012�, care indica o scadere de 40% a activitatii de fuziuni si achizitii din regiune in 2012, dar prevede o crestere constanta in ceea ce priveste fluxul tranzactiilor din 2013.

Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
Contract prin care partile termina un proces inceput ori preintampina un proces ce poate sa se nasca, facandu-si concesii reciproce.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.

``Aflat la a doua editie, raportul rezultat in urma colaborarii de succes cu EMIS si DealWatch, analizeaza activitatea din Europa Centrala si de Est, oferind repere importante si trasand predictii de interes cu privire la domeniul fuziunilor si achizitiilor, relevante pentru oricine intra in contact cu acest sector``, a mentionat Gabriel Sidere, Managing Partner CMS Cameron McKenna Romania.

Studiul arata ca, in 2012, activitatea M&A din regiune a fost impovarata de prelungirea crizei din zona Euro, de relatia cu Uniunea Europeana, principalul partener comercial al regiunii, de tulburarile politice din anumite tari si de masurile de austeritate dure introduse de guvernele locale.

``In Romania, activitatea M&A a fost puternic influentata de vectorul economic, la care s-a adaugat si instabilitatea politica de dinaintea alegerilor care au avut loc la sfarsitul anului, ceea ce i-a determinat pe investitori sa ramana in asteptarea solutionarii situatiei economice si politice. Cu toate acestea, piata a inregistrat tranzactii importante in domeniul fuziunilor si achizitiilor. Asa cum prevedeam la inceputul anului trecut, cele mai active sectoare din Romania in 2012 au fost cel energetic, agricol, telecomunicatii si media``, a explicat Horea Popescu, Co-Head Corporate Department CMS Cameron McKenna Romania.

Conform publicatiei, numarul tranzactiilor M&A din tarile Europei Emergente in 2012 s-a apropiat de 2.265, inregistrand o scadere de aproape 40%, comparativ cu anul trecut. Valoarea totala a fuziunilor si achizitiilor a scazut, de asemenea, pana la EUR 121 miliarde, cu mai putine tranzactii de dimensiuni foarte mari decat in anul precedent. Achizitia TNK-BP de catre Rosneft, cea mai mare tranzactie realizata vreodata in Rusia, a insumat mai mult de o treime din valoarea totala a tranzactiilor.
Sectorul industriei manufacturiere ramane cel mai activ sector si in 2012. In termeni de valoare a tranzactiilor, mineritul (incluzand petrol si gaze) a fost sectorul principal, cu peste EUR 58 milioane, reprezentand jumatate din valoarea totala a pietei.

``Ramanem optimisti in ceea ce priveste noul an si ne asteptam la o crestere moderata a activitatii M&A in Romania, pana la finalul lui 2013. Exista un sentiment de relaxare, avand in vedere ca noul guvern se arata dedicat implementarii reformelor economice stabilite in urma acordului cu FMI din martie 2011 si are mandate clare pentru continuarea intelegerilor, atat cu FMI, cat si cu Uniunea Europeana``, a adaugat John Fitzpatrick, Co-Head Corporate Department CMS Cameron McKenna Romania.

CMS Cameron McKenna este lider european in furnizarea de servicii juridice in 28 de jurisdictii, cu 53 de birouri in Europa, Rusia, China, Africa de Nord si America de Sud.

CMS are birouri si birouri asociate in: Aberdeen, Algiers, Antwerp, Arnhem, Amsterdam, Barcelona, Beijing, Belgrad, Berlin, Bruxelles, Bratislava, Bristol, Bucuresti, Budapesta, Buenos Aires, Casablanca, Dresda, Dusseldorf, Edinburgh, Frankfurt, Hamburg, Kiev, Koln, Leipzig, Ljubljana, Lyon, Londra, Madrid, Marbella, Milano, Montevideo, Moscova, Munchen, Paris, Roma, Viena, Zurich, Praga, Sao Paulo, Sarajevo, Sevilla, Shanghai, Sofia, Strasbourg, Stuttgart, Utrecht, Varsovia si Zagreb.



Citeşte mai multe despre:    Cameron McKenna

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

BNR a stabilit rata dobanzii platite la rezervele minime obligatorii constituite pentru 24 noiembrie-23 decembrie 2023
22 Dec 2023 | 417

BNR: Lansare moneda din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Vladimir Ghika
22 Dec 2023 | 454

Zilele libere din 2024, acordate conform Codului muncii
19 Dec 2023 | 1165

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 439

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 53860

Casele de pensii vor avea obligatia de a informa angajatorii cu privire la pensionarea salariatului
06 Apr 2022 | 13558



Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Alocatia de stat pentru copii in anul 2024. Conditii de acordare si valoare alocatie
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de cresa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor culturale in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Conditiile speciale de munca presupun cote de contributii de asigurari sociale diferite
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti