Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Scadere de 40 la suta in activitatea M&A din regiune in 2012, arata studiul CMS - Deal Watch

Scadere de 40 la suta in activitatea M&A din regiune in 2012, arata studiul CMS - Deal Watch

  Publicat: 24 Jan 2013       980 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


CMS si Serviciul de Informare cu privire la Pietele Emergente, EMIS, Deal Watch au publicat „Europa Emergenta: Raport M&A 2012”, care indica o scadere de 40% a activitatii de fuziuni si achizitii din regiune in 2012, dar prevede o crestere constanta in ceea ce priveste fluxul tranzactiilor din 2013.

Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
Contract prin care partile termina un proces inceput ori preintampina un proces ce poate sa se nasca, facandu-si concesii reciproce.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.

``Aflat la a doua editie, raportul rezultat in urma colaborarii de succes cu EMIS si DealWatch, analizeaza activitatea din Europa Centrala si de Est, oferind repere importante si trasand predictii de interes cu privire la domeniul fuziunilor si achizitiilor, relevante pentru oricine intra in contact cu acest sector``, a mentionat Gabriel Sidere, Managing Partner CMS Cameron McKenna Romania.

Studiul arata ca, in 2012, activitatea M&A din regiune a fost impovarata de prelungirea crizei din zona Euro, de relatia cu Uniunea Europeana, principalul partener comercial al regiunii, de tulburarile politice din anumite tari si de masurile de austeritate dure introduse de guvernele locale.

``In Romania, activitatea M&A a fost puternic influentata de vectorul economic, la care s-a adaugat si instabilitatea politica de dinaintea alegerilor care au avut loc la sfarsitul anului, ceea ce i-a determinat pe investitori sa ramana in asteptarea solutionarii situatiei economice si politice. Cu toate acestea, piata a inregistrat tranzactii importante in domeniul fuziunilor si achizitiilor. Asa cum prevedeam la inceputul anului trecut, cele mai active sectoare din Romania in 2012 au fost cel energetic, agricol, telecomunicatii si media``, a explicat Horea Popescu, Co-Head Corporate Department CMS Cameron McKenna Romania.

Conform publicatiei, numarul tranzactiilor M&A din tarile Europei Emergente in 2012 s-a apropiat de 2.265, inregistrand o scadere de aproape 40%, comparativ cu anul trecut. Valoarea totala a fuziunilor si achizitiilor a scazut, de asemenea, pana la EUR 121 miliarde, cu mai putine tranzactii de dimensiuni foarte mari decat in anul precedent. Achizitia TNK-BP de catre Rosneft, cea mai mare tranzactie realizata vreodata in Rusia, a insumat mai mult de o treime din valoarea totala a tranzactiilor.
Sectorul industriei manufacturiere ramane cel mai activ sector si in 2012. In termeni de valoare a tranzactiilor, mineritul (incluzand petrol si gaze) a fost sectorul principal, cu peste EUR 58 milioane, reprezentand jumatate din valoarea totala a pietei.

``Ramanem optimisti in ceea ce priveste noul an si ne asteptam la o crestere moderata a activitatii M&A in Romania, pana la finalul lui 2013. Exista un sentiment de relaxare, avand in vedere ca noul guvern se arata dedicat implementarii reformelor economice stabilite in urma acordului cu FMI din martie 2011 si are mandate clare pentru continuarea intelegerilor, atat cu FMI, cat si cu Uniunea Europeana``, a adaugat John Fitzpatrick, Co-Head Corporate Department CMS Cameron McKenna Romania.

CMS Cameron McKenna este lider european in furnizarea de servicii juridice in 28 de jurisdictii, cu 53 de birouri in Europa, Rusia, China, Africa de Nord si America de Sud.

CMS are birouri si birouri asociate in: Aberdeen, Algiers, Antwerp, Arnhem, Amsterdam, Barcelona, Beijing, Belgrad, Berlin, Bruxelles, Bratislava, Bristol, Bucuresti, Budapesta, Buenos Aires, Casablanca, Dresda, Dusseldorf, Edinburgh, Frankfurt, Hamburg, Kiev, Koln, Leipzig, Ljubljana, Lyon, Londra, Madrid, Marbella, Milano, Montevideo, Moscova, Munchen, Paris, Roma, Viena, Zurich, Praga, Sao Paulo, Sarajevo, Sevilla, Shanghai, Sofia, Strasbourg, Stuttgart, Utrecht, Varsovia si Zagreb.Citeşte mai multe despre:    Cameron McKenna

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Soferii UBER au calitatea de salariati, ci nu de lucratori independenti
13 Sep 2021 | 212

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 159

Curs de dreptul mediului si o Clinica juridica. Inscrieri pana pe 22 august
10 Aug 2021 | 166

Legi promulgate in data de 1 iulie 2021
01 Jul 2021 | 360

ICCJ: Termenul din Legea 50/1991 stabilit in procesul-verbal de constatare a contraventiei este unul de recomandare
01 Jul 2021 | 400

14 – 26.06.2021: ITM a aplicat amenzi de aproximativ 10 mil. de lei aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca
01 Jul 2021 | 456Articole Juridice

Salariatii NU pot fi obligati sa suporte cheltuielile cu testele PCR impuse de catre angajatori
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Cesiunea de creanta. Efectele asupra executarii silite
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Perimarea executarii silite. Termenul de invocare
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Venituri care nu intra in categoria „veniturilor din alte surse” si care sunt supuse platii contributiei de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 506/20.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Revocare Hotarare ANRP dupa ce acesta a intrat in circuitul civil si si-a produs efectele prin efectuarea unei plati partiale a despagubirilor
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1667 din 17.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Anulare hotarari de consiliu local prin care s-au aprobat rectificari bugetare si/sau virari de credite bugetare in competenta consiliului local fara a fi indicata sau prevazuta sursa de finantare
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1713 din 24.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Anularea inregistrarii in scopuri de TVA
Pronuntaţă de: Decizia nr. 879/20.04.2018 a Curtii de Apel Galati