Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Fost director la APIA Satu-Mare trimis in judecata pentru 3 infractiuni de luare de mita

Fost director la APIA Satu-Mare trimis in judecata pentru 3 infractiuni de luare de mita

  Publicat: 09 Jan 2014       1713 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata a inculpatului PINTEA VIOREL, fost director la AGENTIA DE PLATI SI INTERVENTIE PENTRU AGRICULTURA (APIA) Satu Mare, in sarcina caruia s-au retinut 3 infractiuni de luare de mita.

Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Denumire data monedei unice europene.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire data monedei unice europene.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
In materie civila, Codul de procedura civila prevede, alaturi de poprirea asiguratoare, inca doua masuri asiguratorii, si anume: sechestrul asigurator si sechestrul judiciar.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2010 - 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel, in calitate de director al APIA - Satu Mare, a pretins, in etape diferite, de la doi denuntatori (fermieri), suma de 40.500 euro din care a primit 5.500 euro, 3.000 lei si bunuri in valoare de 36.000 lei.
In schimbul acestor sume de bani si bunuri, inculpatul si-a incalcat atributiile de serviciu constand, fie in nedispunerea unor controale la activitatile agricole ale acestora, fie in sprijin la obtinerea cu mai multa usurinta a subventiilor.
La data de 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a primit de la unul dintre denuntatori suma de 3.000 euro din banii pretinsi, imprejurare in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.
In cauza, in vederea confiscarii, s-a dispus indisponibilizarea si sechestrarea urmatoarelor sume de bani: 36.000 lei, 9.652 lei si 600 USD, ce au fost consemnate la o unitate bancara, la dispozitia DNA - Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare, urmand ca instanta sa dispuna asupra acestui sechestru asigurator.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofiterii din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) si au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    APIA    DNA    Luare de mita

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 759

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru „fapte de coruptie” incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 941

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 456

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 862

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 982

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat proiectul SMILE-Mobile - vouchere pentru aparate dentare pentru elevi
11 Jun 2019 | 408Articole Juridice

Logodna. Evolutie. Conditii de valabilitate. Efecte juridice. Exemple practice
Sursa: Liliana Gologan

Conditiile dobandirii calitatii de ”victima indirecta” in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre regimul matrimonial, in general
Sursa: avocat STOICA IOANA

Nevoia de schimbare in Politia Romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Elementele constitutive ale infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 2696 din 12 iulie 2011

Magistrati. Cerere de acordare a diferentelor salariale in raport cu procurorii DNA si DIICOT
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj - Sectia civila, de munca si asigurari sociale, pentru minori si familie, decizia nr. 361/R din 16 februarie 2010

Cerere de restituire sprijin financiar pentru producatorii agricoli. Competenta materiala a Judecatoriei
Pronuntaţă de: Tribunalul Teleorman - Sentinta civila 1903 din 15.06.2010

Actiune intemeiata pe dispozitiile O.G. nr. 79/2003. Competenta materiala a tribunalului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara, Decizia civila nr. 33 din 26 ianuarie 2010, Sectia contencios administrativ si fiscal