Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Conducerea CSM s-a intrunit cu reprezentantii Administratiei Instantelor din Norvergia in vederea intaririi relatiilor bilaterale

Conducerea CSM s-a intrunit cu reprezentantii Administratiei Instantelor din Norvergia in vederea intaririi relatiilor bilaterale

  Publicat: 09 Mar 2015       730 citiri       Sursa: Euroavocatura.ro  


Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
1. Persoana investita cu depline puteri de autoritate competenta dintr-un stat pentru a-l reprezenta la negocieri si la incheierea unui tratat international.
Astazi, 9 martie 2015, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, domnul judecator Marius Badea Tudose - presedinte si domnul procuror Bogdan Gabor - vicepresedinte, a avut o intalnire cu E.S. dna Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Regatului Norvegiei in Romania.

Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.Potrivit comunicatului CSM, conducerea Consiliului a prezentat prioritatile mandatului sau si a salutat preocuparea si sprijinul constant acordat de Regatul Norvegiei in sustinerea reformei sistemului judiciar din Romania, reafirmand deschiderea spre dialog si cooperare in continuarea promovarii politicilor de reforma judiciara. In acest context, reprezentantii Consiliului au subliniat bunele relatii de colaborare cu Administratia Instantelor din Norvegia.

De asemenea, a fost discutat stadiul proiectelor derulate de Consiliul Superior al Magistraturii in cooperare cu Regatul Norvegiei in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, Programul RO 24 "Consolidarea capacitatii judiciare si cooperare", dar si implementarea in perioada 2015 - 2016 a unor noi proiecte bilaterale in domeniul intaririi relatiilor bilaterale dintre CSM si Administratia Instantelor din Norvegia, a mecanismelor judiciare pentru protectia minorilor in cauzele transfrontaliere, a accesului la justitie a grupurilor vulnerabile din Romania si in domeniul drepturilor omului.

In cadrul intalnirii, oficialul strain a apreciat buna colaborare in derularea proiectelor mentionate, dar si eforturile si masurile Consiliului in reformarea sistemului judiciar, subliniind rolul important al acestuia in contextul social actual.Citeşte mai multe despre:    Consiliul Superior al Magistraturii    Administratia Instantelor din Norvegia

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Impactul starii de urgenta asupra Justitiei
16 Mar 2020 | 649

Consiliul Superior al Magistraturii a lansat proiectul „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instante judecatoresti”
01 Nov 2019 | 859

CSM a aprobat organizarea, in data de 15.12.2019 a concursului de promovare in functii de executie, pe loc, a judecatorilor.
17 Oct 2019 | 1015

La sediul Ministerului Justitiei, a avut loc o noua reuniune a Consiliului de Management Strategic
17 Sep 2019 | 739

CSM a publicat detaliile concursului de promovare pe loc in functii de executie a procurorilor
12 Sep 2019 | 518

Ministerul Justitiei a semnat contractul de finantare a proiectului „Corectional” in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021
03 Sep 2019 | 328Articole Juridice

Modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Perioada serviciului de permanenta al procurorilor fara prestarea activitatii nu constituie timp de lucru
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea - Sentinta Civila nr. 867 din 24.09.2020.

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ - Magistrat. Abatere disciplinara. Manifestari care aduc atingere prestigiului justitiei savarsite in afara exercitarii atributiilor de serivici. Obligatia de rezerva.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia CCR nr. 388/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea 115/1996 si din Legea 176/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei