Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » BNR va lansa trei monede (din aur, argint si tombac cuprat) dedicate implinirii a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu Romania

BNR va lansa trei monede (din aur, argint si tombac cuprat) dedicate implinirii a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu Romania

  Publicat: 28 Aug 2018       549 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
(BNR)Este banca centrala a statului roman si are drept obiectiv principal asigurarea stabilitatii monedei nationale, pentru a contribui la stabilitatea preturilor.
Incepand cu data de 27 august 2018, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, argint si tombac cuprat) si o moneda din alama, pentru colectionare, dedicate implinirii a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu Romania.

Operatiune de punere in circulatie a banilor si hartiilor de valoare de catre institutii specializate.
Operatiune de punere in circulatie a banilor si hartiilor de valoare de catre institutii specializate.
Operatiune de punere in circulatie a banilor si hartiilor de valoare de catre institutii specializate.
Operatiune de punere in circulatie a banilor si hartiilor de valoare de catre institutii specializate.

Aversul monedei din aur reda scena trecerii armatei romane in Dobrogea, reprezentata alegoric in litografia artistului plastic Henryk Dembitzky; inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominala "100 LEI", stema Romaniei si anul de emisiune "2018".


Aversul monedei din argint reda scena trecerii armatei romane in Dobrogea, reprezentata alegoric in litografia artistului plastic Henryk Dembitzky; inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominala "10 LEI", stema Romaniei si anul de emisiune "2018".


Aversul monedei din tombac cuprat reda scena trecerii armatei romane in Dobrogea, reprezentata alegoric in litografia artistului plastic Henryk Dembitzky; inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominala "1 LEU", stema Romaniei si anul de emisiune "2018".


Aversul monedei din alama, pentru colectionare, reda scena trecerii armatei romane in Dobrogea, reprezentata alegoric in litografia artistului plastic Henryk Dembitzky; inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominala "50 BANI", stema Romaniei si anul de emisiune "2018".


Reversul comun tuturor monedelor (din aur, argint, tombac cuprat si din alama) prezinta portretul ecvestru al lui Carol I, inscriptia in arc de cerc "140 DE ANI DE LA UNIREA DOBROGEI CU ROMANIA" si anul evenimentului aniversat "1878".


Monedele vor fi ambalate, separat, in capsule de metacrilat transparent. Seturile de trei monede vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.


Monedele din aur, argint si tombac cuprat si monedele din alama, pentru colectionare, dedicate implinirii a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu Romania, au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.


Lansarea in circuitul numismatic a seturilor de trei monede si a monedelor din alama, pentru colectionare, dedicate implinirii a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu Romania, se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.Citeşte mai multe despre:    BNRComentează: BNR va lansa trei monede (din aur, argint si tombac cuprat) dedicate implinirii a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu Romania
Alte titluri

Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta care modifica o serie de acte normative, printre care Codul Muncii - Legea nr. 53/2003 si Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca
12 Nov 2018 | 46

GDPR. Cazurile in care este obligatorie realizarea evaluarii impactului asupra protectiei datelor cu caracter personal (DPIA/EIPD)
11 Nov 2018 | 58

CCR. Femeile care indeplinesc conditiile de pensionare pot solicita continuarea prestarii muncii pana la 65 de ani
10 Nov 2018 | 70

Ce vizeaza modificarile aduse legilor justitiei de O.U.G. 92/2018?
25 Oct 2018 | 250

Dezlegare chestiune de drept ref. la perioada in care fondul de garantare poate prelua si plati creantele salariale ale angajatorului aflat in insolventa
24 Oct 2018 | 212

Guvernul a aprobat proiectul noii Legi a pensiilor, la propunerea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale
15 Oct 2018 | 467Articole Juridice

A fost modificat regimul strainilor in Romania
Sursa:

Legea 554/2004 carmuieste litigiul de drept fiscal
Sursa: Ursuleas Ionut, Secretar U.A.T

Contestatia. Conditie de admisibilitate cererii de chemare in judecata in contenciosul administrativ fiscal
Sursa: Ursuleasa Ionut, Secretar U.A.T.

CJUE. Un lucrator nu isi poate pierde in mod automat dreptul dobandit la concediu anual platit pentru ca nu a solicitat concediu
Sursa:

Jurisprudenţă

Cauza CEDO: Hulpe si altii impotriva Romaniei
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Intinderea rolului activ al judecatorului in administrarea probelor in litigiile de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale

Decizia CCR nr. 387/2018 privind neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 53 alin. (1) teza intai din Codul muncii (varsta de pensionare a femeilor)
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala

Decizia CCR referitoare la subiectul activ al infractiunii de spalare de bani
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei