Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Schimbari in schema de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor

Schimbari in schema de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor

  Publicat: 22 Mar 2019       745 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Art. 87 TCE (versiunea consolidata) stipuleaza ca, exceptand situatiile expres prevazute in Tratat, orice fel de ajutor acordat de catre un stat membru, sau prin intermediul resurselor statului, este incompatibil cu Piata Interna comunitara daca distorsioneaza concurenta favorizand unele intreprinderi sau productia anumitor bunuri si afecteaza comertul intre statele membre.
In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 219 din data de 20.03.2019 a fost publicata Hotararea nr. 158/2019 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor.

Reprezinta orice scriere care materializeaza pe hartie un act juridic, precum si orice obiect material care incorporeaza un asemenea act.
Imprimat care se completeaza in vederea intocmirii unui act sau a unui tabel.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Orice masura de sprijin acordata de catre stat sau de catre unitatile administrative-teritoriale, din resursele de stat sau resurse ale unitatilor administrative-teritoriale
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Operatiune prin care o persoana fizica sau juridica depune numerar la ghiseul unei banci

Au fost astfel aduse urmatoarele modificari:


In cazul in care pana in luna septembrie inclusiv a fiecarui an numarul de animale ale beneficiarului care fac obiectul serviciilor se reduce cu mai mult de 10% fata de numarul de animale inscris in lista atasata cererii initiale, solicitantul ajutorului de stat depune un formular de rectificare a efectivelor de animale, impreuna cu cererea de plata aferenta trimestrului III sau, dupa caz, aferenta lunii septembrie. Formularul de rectificare, pus la dispozitie de centrele judetene ale APIA, respectiv al municipiului Bucuresti, este insotit de listele prevazute de lege care cuprind informatii doar despre beneficiarii aflati in aceasta situatie, inclusiv numarul de animale al acestora existent la data de 30 septembrie a anului pentru care s-a solicitat ajutorul de stat .


Dupa depunerea formularelor de rectificare, centrele judetene ale APIA, respectiv al municipiului Bucuresti diminueaza corespunzator numarul de animale care fac obiectul serviciilor. Dupa efectuarea corectiilor in cererile initiale, pana la sfarsitul anului respectiv, suma rezultata se redistribuie solicitantilor, numai in cazul in care au fost aplicate dispozitiile cu privire la depasirea sumelor solicitate (in cazul in care sumele solicitate depasesc plafonul alocat prin buget, APIA determina procentul de diminuare a acestora, care se aplica tuturor solicitantilor, si il comunica centrelor sale judetene, respectiv al municipiului Bucuresti).


In 10 zile lucratoare de la termenul de depunere a cererilor initiale anuale de solicitare a ajutorului de stat, prevazut de lege, centrele judetene ale APIA, respectiv al municipiului Bucuresti verifica, determina sumele si centralizeaza cererile si transmit APIA situatiile centralizatoare cu sumele solicitate pentru efectuarea serviciilor de intocmire si mentinere a registrului genealogic al rasei si pentru efectuarea serviciilor de determinare a calitatii genetice a raselor de animale.


Suma alocata ajutorului de stat pentru anul 2019 este de maximum 72.075.000 lei, din care 34.525.000 lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvidee, respectiv 37.550.000 lei pentru speciile ovine si caprine, si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anul 2019.Citeşte mai multe despre:    HG 158/2019    APIA    Ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat proiectul SMILE-Mobile - vouchere pentru aparate dentare pentru elevi
11 Jun 2019 | 401

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, avand ca obiect infractiuni de fraudare a fondurilor europene, altele decat cele deja mediatizate
11 Jan 2017 | 2110

9 Cauze finalizate de procurorii anticoruptie in luna septembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
11 Oct 2016 | 1493

Cauzele finalizate de procurorii anticoruptie in luna noiembrie 2014, altele decat cele deja mediatizate
10 Dec 2014 | 3493

Consilier superior in cadrul APIA Constanta trimis in judecata de procurorii DNA
03 Dec 2014 | 1535Jurisprudenţă

Cerere de restituire sprijin financiar pentru producatorii agricoli. Competenta materiala a Judecatoriei
Pronuntaţă de: Tribunalul Teleorman - Sentinta civila 1903 din 15.06.2010

Actiune intemeiata pe dispozitiile O.G. nr. 79/2003. Competenta materiala a tribunalului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara, Decizia civila nr. 33 din 26 ianuarie 2010, Sectia contencios administrativ si fiscal