din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2338 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Reuniunea ministeriala UE-SUA confirma progresele notabile in cooperarea in domeniul justitiei si afacerilor interne

Reuniunea ministeriala UE-SUA confirma progresele notabile in cooperarea in domeniul justitiei si afacerilor interne

  Publicat: 19 Jun 2019       701 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Ministrul justitiei si viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei, interimar, a prezidat in data de 19 iunie 2019, Sectiunea Justitie a Reuniunii ministeriale traditionale UE-SUA in domeniul justitiei si afacerilor interne. Presedintia romana a Consiliului UE a mai fost reprezentata de doamna ministru al afacerilor interne.

Legatura politica si juridica permanenta dintre persoana fizica si stat,
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Persoana care face parte din conducerea unei institutii,
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Diferenta intre pretul de vanzare al unui produs/serviciu si costul acestuia; diferenta intre dobanda platita la depozite si dobanda perceputa la creditele acordate de catre o banca.
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale

Uniunea Europeana a fost reprezentata de Comisarul pentru justitie, consumatori si egalitate de gen, Comisarul pentru migratie, afaceri interne si cetatenie si Comisarul pentru uniunea securitatii. Tot din partea UE au mai participat reprezentanti ai Serviciului European de Actiune Externa, Secretariatului General al Consiliului, Europol, Eurojust, Frontex, precum si Coordonatorul UE pentru lupta impotriva terorismului.


Statele Unite ale Americii au fost reprezentate de procurorul general, care a condus delegatia americana, precum si de secretarul adjunct pentru securitate interna.


Finlanda, in calitate de stat care va exercita urmatoarea presedintie rotativa a Consiliul UE, a fost prezenta prin delegatii ministeriale conduse ministrul justitiei, si de ministrul afacerilor interne.


Ambele parti au reiterat importanta accesului transfrontalier rapid la probe electronice (E-evidence), reamintind beneficiile pe care le-ar aduce Acordul UE-SUA pentru a facilita accesul la probe electronice. In acest context, participantii au salutat aprobarea in cadrul Consiliului Justitie si Afaceri Interne, din data de 6 iunie, a mandatului de autorizare a inceperii negocierilor in vederea incheierii unui acord intre UE si SUA privind accesul transfrontalier la probele electronice in scopul cooperarii judiciare in materie penala.


Reprezentantii UE si SUA au subliniat prioritatea absoluta a combaterii terorismului si au discutat modalitati de continuare si extindere a eforturilor comune, inclusiv in ceea ce priveste schimbul de informatii relevante de pe campul de lupta in scopul aplicarii legii si a urmaririi penale.
Subliniind angajamentul de a face progrese in aceste domenii de interes comun si subliniind faptul ca sunt necesare solutii comune pentru a face fata amenintarilor globale la adresa securitatii, UE si SUA s-au angajat sa se reintalneasca in a doua jumatate a anului 2019 in Washington, D.C.


Totodata, la finalul Reuniunii ministeriale a fost adoptata o declaratie comuna UE-SUA in cadrul careia a fost reliefata importanta continuarii si aprofundarii cooperarii dintre cele doua parti in domeniul justitiei si afacerilor interne


In marja reuniunii a avut loc o intrevedere bilaterala intre ministrul justitiei roman si Comisarul european pentru justitie, consumatori si egalitate de gen, in cadrul careia au fost discutate aspecte referitoare la cele mai importante rezultate inregistrate de Presedintia Romaniei la Consiliul UE in domeniul justitiei, precum si pasii de urmat in vederea aprofundarii dialogului dintre Comisie si autoritatile romane in domeniul justitiei.



Citeşte mai multe despre:    Reuniune ministeriala    UE-SUA    Cooperarea in domeniul justitiei si afacerilor interne    E-vidence    Combaterea terorismului

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Romania va participa la deschiderea celei de-a 67-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU
25 Sep 2012 | 1354

Comisia Europeana este gata sa inceapa discutiile cu SUA referitor la incheierea acordului privind datele cu caracter personal in vederea combaterii terorismului sau a criminalitatii
03 Dec 2010 | 1266

Ministrul Baconschi participa la Adunarea Generala a ONU de la New York
21 Sep 2010 | 1258

SWIFT: ingrijorari legate de protectia vietii private inaintea unei noi runde de negocieri
22 Apr 2010 | 1289

Eurodeputatii de la comisia pentru libertati civile resping transferul de date bancare catre SUA
07 Feb 2010 | 1188



Articole Juridice

Datele cu caracter personal pot fi transferate catre o tara terta daca aceasta din urma asigura un nivel adecvat de protectie a acestor date
Sursa: EuroAvocatura.ro