din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1497 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ratingul de tara al Romaniei a fost reconfirmat de agentia JCRA

Ratingul de tara al Romaniei a fost reconfirmat de agentia JCRA

  Publicat: 22 Jun 2019       582 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Agentia de rating japoneza JCRA a anuntat reconfirmarea rating-ului de tara acordat Romaniei (BBB/BBB+), pentru datoria pe termen lung in valuta, respectiv in moneda locala, cu mentinerea perspectivei stabile.

(Assimilation) Absorbtia unei emisiuni noi de actiuni de catre publicul investitor dupa ce toate actiunile au fost vandute de catre distribuitorii emisiunii,
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Moneda nationala a unei tari, in numerar sau disponibil in cont, ce indeplineste functia de instrument de plata si de rezerva de plata pe plan international.
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Ceea ce poate fi realizat cu usurinta.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.

Pentru anii 2019 si 2020 agentia prognozeaza o crestere economica la un nivel de aproximativ 3%, pe fondul incetinirii cresterii in Uniunea Europeana, principalul partener comercial al Romaniei, dar estimeaza o revigorare a investitiilor in contextul cresterii gradului de absorbtie a fondurilor europene.
In acelasi timp, agentia subliniaza eforturile si angajamentul ferm al Romaniei de a mentine deficitul bugetar pe termen mediu sub nivelul de 3%.


De asemenea, sunt subliniate progresele inregistrate de sistemul bancar, atat in ceea ce priveste imbunatatirea profitabilitatii, cat si in privinta reducerii nivelurilor imprumuturilor neperformante si a celor in valuta. Desi s-a inregistrat o crestere a deficitului de cont curent la 4,5% din PIB in anul 2018, agentia subliniaza ca finantarea acestuia s-a realizat prin fluxurile stabile de capital, preponderent prin investitii straine directe si fonduri europene.



Citeşte mai multe despre:    Rating de tara    JCRA    Crestere economica    Deficit bugetar pe termen mediu

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Standard &Poor�s a reconfirmat ratingul de tara al Romaniei la BBB- si perspectiva stabila
01 Sep 2019 | 481

Moody`s imbunatateste perspectiva de rating a Romaniei de la stabila la pozitiva
14 Dec 2015 | 2661