Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a infiintat Comitetul interministerial pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizarii si discursului de ura

Guvernul a infiintat Comitetul interministerial pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizarii si discursului de ura

  Publicat: 08 Jul 2019       462 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial nr. 553 din 05.07.2019 a fost publicata Decizia nr. 138/2019 privind infiintarea Comitetului interministerial pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizarii si discursului de ura.

Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,


Incepand cu data de 05.07.2019, se infiinteaza Comitetul interministerial pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizarii si discursului de ura, denumit in continuare Comitetul interministerial.


Comitetul interministerial este coordonat de ministrul afacerilor externe.
Ministerele sunt reprezentate in cadrul Comitetului interministerial la nivel de ministru sau secretar de stat, iar institutiile publice de catre conducatorii sau inlocuitorii de drept ai acestora.
Comitetul interministerial are ca obiectiv principal elaborarea si supunerea spre aprobare Guvernului a "Strategiei nationale pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizarii si discursului de ura".


Coordonatorul Comitetului interministerial prezinta Guvernului lunar sau ori de cate ori este necesar informari cu privire la indeplinirea obiectivului.


Comitetul interministerial se reuneste in sedinte de lucru la solicitarea coordonatorului sau a oricarui membru.


La sedintele Comitetului interministerial pot participa, in calitate de invitati, reprezentanti ai altor entitati si specialisti in domeniu, din sfera guvernamentala sau neguvernamentala.
Secretariatul Comitetului interministerial este asigurat de catre Ministerul Afacerilor Externe.
Comitetul interministerial isi desfasoara activitatea pe baza regulamentului propriu de organizare si functionare, pe care il aproba in prima sedinta de lucru.


Comitetul interministerial pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizarii si discursului de ura are in componenta sa:
1. Ministerul Afacerilor Externe;
2. Ministerul Afacerilor Interne;
3. Ministerul Justitiei;
4. Ministerul Educatiei Nationale;
5. Ministerul Culturii si Identitatii Nationale;
6. Secretariatul General al Guvernului;
7. Cancelaria Prim-Ministrului;
8. Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel".Citeşte mai multe despre:    Comitet interministerial    Combaterea antiseminismului    Xenofobie    Radicalizare    Discurs de ura    Ministerul Afacerilor Externe    Decizia 138/2019

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Comitet interministerial pentru cetatile dacice din Muntii Orastiei
08 Aug 2011 | 1247

Bilantul pe2009 al Consiliului Concurentei
12 Jan 2010 | 958