Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Simularile pentru clasa a VII-a si a XI-a vor fi organizate la nivel judetean, cu subiect unic

Simularile pentru clasa a VII-a si a XI-a vor fi organizate la nivel judetean, cu subiect unic

  Publicat: 16 Jan 2020       642 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In adata de 15 ianuarie 2020, in cadrul Comisiei de Dialog Social (CDS) din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, printre altele, s-au pus in discutie urmatoarele:

Serviciu care are sarcina de a inspecta activitatea unor unitati subordonate; localul in care functioneaza un asemenea serviciu.
Serviciu care are sarcina de a inspecta activitatea unor unitati subordonate; localul in care functioneaza un asemenea serviciu.

  • Proiectul de ordin al ministrului Educatiei si Cercetariiprivind organizarea simularii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de national de Bacalaureatin anul scolar 2019 -2020 si pentru aprobarea calendarului acestora

  • Proiect de ordin privind structura anului scolar 2020-2021.


Ministerul Educatiei si Cercetarii face urmatoarele precizari:


Caelement de noutate,simularea pentru clasa a VII-a va avea loc in luna mai si va fi reglementata separat, dupa ce vor fi publicate programele de examen si noi modele de subiecte, avand in vedere ca acesti elevi au studiat dupa alte programe decat cei de clasa a VIII-a. Aceasta a fost propunerea sustinuta in unanimitate de catre toti membrii Comisiei de Dialog Social.


Cel de-al doilea element de noutate este acela ca in luna mai, fiecare inspectorat scolar poate organiza o noua simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel judetean.Tot atunci, in conformitate cu art. 7, alin. (1) si alin. (2) din proiectul de ordin de ministru privind organizarea simularii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului national de Bacalaureat in anul scolar 2019-2020 si pentru aprobarea calendarului acestora,poate fi organizata si simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a.


Extras din propunerea de ordin de ministru privind organizarea simularii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului national de Bacalaureat in anul scolar 2019 -2020 si pentru aprobarea calendarului acestora:Art. 7.-(1)Fiecare inspectorat scolar poate organiza in luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unitatilor de invatamant gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul judetului/municipiului Bucuresti, in scopul stimularii pregatirii elevilor in vederea sustinerii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a examenului de bacalaureat national.


(2)Simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului scolar poate fi organizata si pentru elevii claselor a XI-a.``
Citeşte mai multe despre:    Comisia de Dialog Social    Evaluare Nationala.Evaluare Nationala 2020

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Majorarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la 2.230 de lei, aprobata de Guvern
15 Dec 2019 | 1192

Proiect de Hotarare privind stabilirea salariului minim de la 1 ianuarie 2010
09 Dec 2019 | 1653

M.A.I. a supus dezbaterii publice proiectul de Lege privind Statutul Politistului
02 Sep 2011 | 3368

Comisia de Dialog Social a dat unda verde celor trei legi pentru care Guvernul isi asuma raspunderea in Parlament
11 Sep 2009 | 1279

Finantele scot in dezbatere normele de aplicare a impozitului forfetar
24 Apr 2009 | 8392