Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Ministerul Educatiei lanseaza Campania „Meseria face diferenta!”

Ministerul Educatiei lanseaza Campania „Meseria face diferenta!”

  Publicat: 12 Feb 2020       1348 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Aceasta campanie are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii in care se pot forma absolventii de clasa a VIII-a, dar si avantajele pe care le ofera invatamantul profesional si profesional dual.


Diferenta dintre cursul valutar favorabil sau nefavorabil rezultat in urma actualizarii creantelor si a obligatiilor in devize la sfarsitul exercitiului.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Categorie de fapte juridice, care se produc independent de vointa omului si de care legea leaga anumite efecte juridice.

Saptamanal, prin intermediul acestei campanii, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic vor prezenta meseriile care pot face diferenta . Toate materialele vor fi vizibile pe site-urile alegetidrumul.ro si edu.ro.


Campania ``Meseria face diferenta!`` se va derula in toata tara, iar printre actiunile propuse de catre inspectoratele scolare se regasesc:  • actiuni comune ale unitatilor de invatamant profesional si tehnic, ale inspectoratului scolar judetean, ale Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, ale operatorilor economici privind consilierea si orientarea scolara si profesionala a elevilor;

  • caravane ale meseriilor;

  • concursuri scolare de tip ``Atelier de creatie`` sau ``Atelier de robotica``;

  • vizite ale elevilor din unitatile de invatamant gimnaziale din judet la operatorii economici care asigura pregatirea si/sau practica in invatamantul profesional si profesional dual;

  • ateliere de informare pentru profesorii diriginti ai claselor a VII-a si a VIII-a.


In urmatoarea perioada, Ministerul Educatiei si Cercetarii, inspectoratele scolare si institutiile de invatamant vor organiza, cu ocazia Zilei Nationale a Meseriilor, o serie de evenimente care sa contribuie la cresterea vizibilitatii si atractivitatii invatamantului profesional, tehnic si profesional dual in randul viitorilor absolventi de clasa a VIII-a.


Reaminitim ca invatamantul dual a fost introdus incepand cu anul scolar 2017-2018, an in care s-a inregistrat un numar de 2.268 elevi in prima promotie pentru aceasta forma de organizare a invatamantului profesional. Datorita eforturilor comune ale tuturor celor implicati, sprijiniti de Ministerul Educatiei si Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, numarul elevilor din invatamantul dual a crescut, ajungand in anul scolar 2019-2020 la 12.908 elevi, aproape dublu fata de anul scolar precedent.


Campania ``Meseria face diferenta!`` se va incheia in data de 11 martie, de Ziua Nationala a Meseriilor.Citeşte mai multe despre:    Meseria face diferenta    ateliere de informare pentru profesorii diriginti    Ministerul Educatiei si Cercetarii    Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri