Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a amanat pana in 2022 acordarea de prime la comercializarea produselor agricole primare

Guvernul a amanat pana in 2022 acordarea de prime la comercializarea produselor agricole primare

  Publicat: 05 Jan 2021       2038 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Prin Legea nr. 236/2020 s-a instituit acordarea unei prime la comercializarea produselor agricole primare, produselor pescaresti si de acvacultura, de catre producatorii agricoli, acvacultori sau pescari comerciali, dupa caz, denumita in continuare prima de comercializare.


Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
1. Din punct de vedere juridic, cedare temporara a dreptului de exploatare a unor bunuri, in schimbul unei plati;
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.

Potrivit acestui act normativ din listaproduselor agricole primare fac parte legume, fructe, struguri, cereale, animale vii, pasari, lapte, oua, miere de albine, ciuperci de cultura si hamei.


Legea 236/2020 stabileste cabeneficiaza de prevederile prezentei legi persoanele fizice si juridice, persoanele fizice autorizate/ intreprinderile familiale/intreprinderile individuale din Romania, care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:


a)detin in proprietate sau in arenda suprafete de teren agricol, luciu de apa sau constructii destinate productiei agricole pe teritoriul Romaniei;b


)poseda atestat de producator sau documente de inregistrare ori licenta de acvacultura sau licenta de pescuit comercial, dupa caz, emise de autoritatile romane;


c)comercializeaza pe piata produsele agricole primare, produsele pescaresti si de acvacultura, din productia proprie;d)fac dovada comercializarii produselor agricole primare pentru care poseda atestat de producator sau licenta de acvacultura ori licenta de pescuit comercial, dupa caz.


Valoarea primei de comercializare reprezinta contravaloarea in lei a 200 euro/tona/10.000 oua pentru produsele agricole primare, produsele pescaresti si de acvacultura, comercializate catre unitati de procesare si nu poate depasi 20.000 de euro anual/beneficiar, respectiv contravaloarea in lei a 100 euro/tona/10.000 oua pentru produsele agricole primare, produsele pescaresti si de acvacultura, comercializate direct pentru consum, care nu poate depasi 10.000 de euro anual/beneficiar.


Prin OUG nr. 225/2020, publicata inMonitorul Oficial, Partea I nr. 1331 din 31 decembrie 2020, termenul de intrare in vigoare prevazut la articolul 9 din Legea nr. 236/2020 pentru stimularea producatorilor agricoli care comercializeaza produsele agricole primare, produse pescaresti si de acvacultura, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1037 din 6 noiembrie 2020, se proroga pana la data de 1 ianuarie 2022.
Citeşte mai multe despre:    OUG 225/2020    stimularea producatorilor agricoli

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Programul miere pentru elevi a fost suspendat pana in anul 2022
05 Jan 2021 | 1886

Legi promulgate in data de 05 noiembrie 2020
06 Nov 2020 | 1873

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 1238