Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » 10 lucruri ce s-au intamplat in februarie la Parlamentul European

10 lucruri ce s-au intamplat in februarie la Parlamentul European

  Publicat: 15 Feb 2010       1281 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Aprobarea noii Comisii Europene si respingerea acordului SWIFT au fost temele centrale ale sedintelor plenare de la Strasbourg saptamana aceasta.

Totalitatea membrilor unui organ colectiv, a unei organizatii sau adunari constituite.
Denumire data monedei unice europene.
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Tratatul de la Amsterdam a intarit rolul si pozitia Presedintelui Comisiei. Conform noului Tratat, Guvernele Statelor Membre desemneaza de comun acord persoana pe care intentioneaza sa o numeasca Presedinte, alegere care va trebui aprobata de Parlamentul European.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Persoana care exercita provizoriu o functie in locul titularului.
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Totalitatea membrilor unui organ colectiv, a unei organizatii sau adunari constituite.
Legaturta juridica intre copil si tata izvorand din descendenta naturala sau din infiere.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Prevazuta in cap. IV, t. III, art. 64, C. pen., partea generala,
Legea 10 din 2001. Masuri cu caracter reparator acordate in situatiile in care restituirea in natura nu este posibila, sub forma unor titluri de valoare nominala folosite in procesul de privatizare,

Deputatii europeni au mai abordat in plen eforturile facute de statele candidate catre aderarea la UE, folosirea scannerelor corporale in aeroporturi si problemele din zona euro.O noua Comisie: Parlamentul European a aprobat marti noua Comisie Europeana cu 488 de voturi pentru, 137 impotriva si 72 de abtineri.


Dezbatere aprinsa inaintea votului: Liderii grupurilor politice au fost in forma inaintea votului, manifestand in cadrul discursurilor dorintele lor, dar si criticile vehemente catre presedintele Comisiei . Printre analogiile surprinzatoare ale zilei se numara si compararea comisarilor desemnati cu niste a€žcalugari trapisti carora li s-a impus tacereaa€œ.


SWIFT: Parlamentul European a respins acordul interimar UE-USA privind transferul de date bancare.


Extindere: Croatia si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei au primit din partea deputatilor europeni o evaluare pozitiva pentru anul 2009. Deputatii au criticat insa progresul limitat al Turciei, care ar trebui sa se concentreze mai mult pe reforme.


Case pentru saraci: Parlamentul European a adoptat reguli noi privind folosirea fondurilor regionale europene pentru renovarea caselor sau cumpararea de locuinte noi in comunitatile sarace. Aceste fonduri sunt prevazute pentru persoanele marginalizate atat din zonele rurale cat si din cele urbane din toate statele membre.


Scannerele corporale in aeroporturi: Daca scannerele corporale vor fi permise, acestea trebuie introduse in intreaga Uniune, insa inaintea luarii acestei decizii trebuie testate efectele acestora asupra sanatatii si riscurile de incalcare a drepturilor fundamentale, au spus miercuri in plen deputatii europeni.


Concediu de paternitate: Deputatii europeni au cerut Comisiei sa stabileasca reguli pentru concediul de paternitate la nivel european. Parlamentul mai doreste combaterea violentei impotriva femeilor si revizuirea legislatiei privind salariile egale pentru munca egala.


Zona euro: Deputatii europeni doresc ca UE sa invete din dificultatile actuale pentru consolidarea coordonarii economice si cresterea vitezei de reactie in vederea evitarii in viitor a dezechilibrelor financiare.


Tonul rosu: Parlamentul European sprijina interzicerea comertului international cu speciile amenintate cu disparitia, printre care si tonul rosu. Eurodeputatii cer insa compensatii pentru sectorul pescuitului, care va avea de suferit in urma acestei masuri .


Afaceri externe: Deputatii europeni au deplorat planul nuclear iranian, au cerut eforturi internationale pentru combaterea terorismului si stabilizarea economiei in Yemen, si-au exprimat solidaritatea cu Haiti si au dezbatut rezultatele alegerilor prezidentiale din Ucraina.
Citeşte mai multe despre:    Parlamentul European    SWIFT    Scaner corporal    Zona Euro    Tonul rosu

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1140

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru „fapte de coruptie” incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 700

Senatul a publicat un raport cu privire la prevenirea si corectarea dezechilibrelor macroeconomice
27 Jun 2019 | 562

Senatul Romaniei a constatat inregistrarea de progrese cu privire la aplicarea Agendei europene privind migratia
27 Jun 2019 | 581

Consiliul Concurentei: Romania exporta mai mult in tarile din Vestul Europei decat in Est
22 Jun 2019 | 565

Presedintele Romaniei a participat la reuniunea Consiliului European (Bruxelles, 20-21 iunie 2019)
22 Jun 2019 | 565Articole Juridice

Curtea de Justitie respinge actiunea Republicii Cehe impotriva directivei privind consolidarea controlului achizitionarii si detinerii de arme de foc
Sursa: EuroAvocatura.ro

Egalitatea in drepturi la acordarea pensiei sociale minime garantate
Sursa: EuroAvocatura.ro

Dreptul la viata privata pe retelele de socializare, intre victima si iresponsabil
Sursa: Irina Maria Diculescu

TUE: Comisia nu poate refuza accesul la memoriile statelor membre in cadrul unei proceduri in fata CJUE
Sursa: Euroavocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 466/2019 - admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 388/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea 115/1996 si din Legea 176/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 250/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 386 alin. (1) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei